Psyside
Nocturnal
- Член од
- 30 јануари 2009
- Мислења
- 18.743
- Поени од реакции
- 18.492
Нов компјутер, или графичка во најмала рака.имам пробано со VLC, a CPU usage додека ги гледам овие клипови (кои ми сецкаат ) изнесува 93 - 95.
Нов компјутер, или графичка во најмала рака.имам пробано со VLC, a CPU usage додека ги гледам овие клипови (кои ми сецкаат ) изнесува 93 - 95.
Значи до графичката е. Ок фала за помошта, да не се маткам со програми, кодеци и др. за џабе.Нов компјутер, или графичка во најмала рака.
Да не бапна портејбл?Здраво, инсталирав Microsoft Office 2010, можам да отворам секакви работи со програмите што ги нуди а програмите ги нема никаде.. во фолдерот Microsoft Office е празно а кога во Search пишувам пр. Powerpoint нема ништо ниту Word, ниту Excel НИЕДЕН програм.. што да правам?![]()
Еве ова е снимено во мирување (значи кога не ги пуштам видеата)Не е до графичката само, и до процесорот е, но со нова графичка, offload ќе прави од процесорот, т.е. она ќе ги работи филмовите и нема да имаш проблем.
Каква графичка? земи на старо некоја 8600GT/4650/8500 или пак нови, 5450/GT210 или нешто слично.
За крај, симни CPU-Z и дај ми скриншот од motherboard/cpu табовите.
neДа не бапна портејбл?
ти снимив имаш погоре, што значи тоа ???Не е до графичката само, и до процесорот е, но со нова графичка, offload ќе прави од процесорот, т.е. она ќе ги работи филмовите и нема да имаш проблем.
Каква графичка? земи на старо некоја 8600GT/4650/8500 или пак нови, 5450/GT210 или нешто слично.
За крај, симни CPU-Z и дај ми скриншот од motherboard/cpu табовите.
Mатичната не ти подржува PCI-E, на кратко нов компјутер, толку.ти снимив имаш погоре, што значи тоа ???
Да, а ги клокаа на дури 1.9Зарем стварно целеронките порано работеле на 1.6 V?![]()
Jesus fuck me.Да, а ги клокаа на дури 1.9![]()
Рам да си купеше ... Слабо е 512 мега рам за сегашниве браусери.Имам проблем со "бросверите". Кога седам на фб доколку пуштам музика на јутјуб ќе ми сецка музиката а и сецка кога листам низ други страни (како и на кајгана). Гледам процесорот крева до 100% Обично процесор е System Idle кој го оптеретува процесорот. Имам WinXP 32bit pro SP3, 512ram, amd semprom 1.6GHz, ati 9200se, и со пуштен било кој бросвер а на него 2 табови ФБ и јутјуб и стандардно активен КОМОДО антивирус (значи не е пуштен да скенира само ајдл е да речам). ОС е инсталиран пред некој ден а исто така ми прави и на другата конфигурација со 512 рам амд 1.8гхз. Најнови апдејти имам на бросверите и за крај да се пофалам едвај го напишав постов. Фала однапред за кој ке се обиде да ми помогни.
е ај двете 512 ми се ддр1 ќе ги ставам на еден па ќе видиме како оди.. а еве ставив 3.6 верзија на фајрфокс и пак исто е :\Рам да си купеше ... Слабо е 512 мега рам за сегашниве браусери.