Помош, софтверски проблеми и совети

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.842
Нов компјутер, или графичка во најмала рака.
Значи до графичката е. Ок фала за помошта, да не се маткам со програми, кодеци и др. за џабе.

п.с. Што графичка би ми препорачал за оваа конфигурација што ја имам
Intel Celeron CPU 2.4GHz , 1GB of RAM , графичка АSUS RADEON 9200 SERIES , монитор Аcer 19' инчен.

BloodyJesus

патенирана чепкалка
Член од
15 февруари 2012
Мислења
1.206
Поени од реакции
1.240
Здраво, инсталирав Microsoft Office 2010, можам да отворам секакви работи со програмите што ги нуди а програмите ги нема никаде.. во фолдерот Microsoft Office е празно а кога во Search пишувам пр. Powerpoint нема ништо ниту Word, ниту Excel НИЕДЕН програм.. што да правам? :confused:
Да не бапна портејбл?

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Не е до графичката само, и до процесорот е, но со нова графичка, offload ќе прави од процесорот, т.е. она ќе ги работи филмовите и нема да имаш проблем.

Каква графичка? земи на старо некоја 8600GT/4650/8500 или пак нови, 5450/GT210 или нешто слично.

За крај, симни CPU-Z и дај ми скриншот од motherboard/cpu табовите.

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.842
Не е до графичката само, и до процесорот е, но со нова графичка, offload ќе прави од процесорот, т.е. она ќе ги работи филмовите и нема да имаш проблем.

Каква графичка? земи на старо некоја 8600GT/4650/8500 или пак нови, 5450/GT210 или нешто слично.

Еве ова е снимено во мирување (значи кога не ги пуштам видеата)

nescafe

за освестување
Член од
27 август 2009
Мислења
604
Поени од реакции
277
А имаш ли фолдер во Program files кој се вика Microsoft office .???

Ако имаш, влези во него и потоа отвори го фолдерот Office1, и направи шоркути од програмите.
Eве како ги пишува:
EXCEL
POWERPNT
WINWORD
OUTLOOK
овие се поважните

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.842

ти снимив имаш погоре, што значи тоа ???

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.161
Поени од реакции
5.940
Зарем стварно целеронките порано работеле на 1.6 V? :eek:

Член од
12 септември 2008
Мислења
324
Поени од реакции
44
Имам проблем со "бросверите". Кога седам на фб доколку пуштам музика на јутјуб ќе ми сецка музиката а и сецка кога листам низ други страни (како и на кајгана). Гледам процесорот крева до 100% Обично процесор е System Idle кој го оптеретува процесорот. Имам WinXP 32bit pro SP3, 512ram, amd semprom 1.6GHz, ati 9200se, и со пуштен било кој бросвер а на него 2 табови ФБ и јутјуб и стандардно активен КОМОДО антивирус (значи не е пуштен да скенира само ајдл е да речам). ОС е инсталиран пред некој ден а исто така ми прави и на другата конфигурација со 512 рам амд 1.8гхз. Најнови апдејти имам на бросверите и за крај да се пофалам едвај го напишав постов. Фала однапред за кој ке се обиде да ми помогни.

Член од
22 јули 2011
Мислења
248
Поени од реакции
267
Имам проблем со "бросверите". Кога седам на фб доколку пуштам музика на јутјуб ќе ми сецка музиката а и сецка кога листам низ други страни (како и на кајгана). Гледам процесорот крева до 100% Обично процесор е System Idle кој го оптеретува процесорот. Имам WinXP 32bit pro SP3, 512ram, amd semprom 1.6GHz, ati 9200se, и со пуштен било кој бросвер а на него 2 табови ФБ и јутјуб и стандардно активен КОМОДО антивирус (значи не е пуштен да скенира само ајдл е да речам). ОС е инсталиран пред некој ден а исто така ми прави и на другата конфигурација со 512 рам амд 1.8гхз. Најнови апдејти имам на бросверите и за крај да се пофалам едвај го напишав постов. Фала однапред за кој ке се обиде да ми помогни.
Рам да си купеше ... Слабо е 512 мега рам за сегашниве браусери.

Член од
12 септември 2008
Мислења
324
Поени од реакции
44
Рам да си купеше ... Слабо е 512 мега рам за сегашниве браусери.
е ај двете 512 ми се ддр1 ќе ги ставам на еден па ќе видиме како оди.. а еве ставив 3.6 верзија на фајрфокс и пак исто е :\

Kajgana Shop

На врв Bottom