Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
еј вчера си инсталирав виндоус хп сам и сеа на пример кога го инсталирав гугл хромот ногу бавно одеше симнувањето чекав пола саат!ако може некој да ми помогне или да ми даде у пп некоја добра верзија од виндоус хп пошо сумјам дека е до тоа :S
Сигурно си го симнувал преку ИЕ, можеби поради тоа симнувањето одело споро. Пробај сега со хромот, симни 2-3 програми од сајтови кои имаат подобри сервери (filehippo, cnet итн) па види како ќе оди.

Shur1keN

Hard Gamer
Член од
27 март 2012
Мислења
60
Поени од реакции
12
Сигурно си го симнувал преку ИЕ, можеби поради тоа симнувањето одело споро. Пробај сега со хромот, симни 2-3 програми од сајтови кои имаат подобри сервери (filehippo, cnet итн) па види како ќе оди.
не брат не ме разбра,нели кога ке ја симниш инсталацијата на гуглот и кога ќе ја стартуваш тоа после само се сумнува,епа за тоа симнување оди споро и други работи кога симнувам безразлика дали се од ИЕ или од гугл

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
не брат не ме разбра,нели кога ке ја симниш инсталацијата на гуглот и кога ќе ја стартуваш тоа после само се сумнува,епа за тоа симнување оди споро и други работи кога симнувам безразлика дали се од ИЕ или од гугл
Добро, а каков интернет користиш ? Да не треба да подесиш некои параметри (ип адреси, днс и слично) ?
Само по себе, чудно е некако виндоусот да ги кочи симнувањата.

Shur1keN

Hard Gamer
Член од
27 март 2012
Мислења
60
Поени од реакции
12
Добро, а каков интернет користиш ? Да не треба да подесиш некои параметри (ип адреси, днс и слично) ?
Само по себе, чудно е некако виндоусот да ги кочи симнувањата.[/quo
Само по себе, чудно е некако виндоусот да ги кочи симнувањата.
неам појма за нетот каков ли е , има рутер и кабли ,не е безжичен,а можеш да ми дадеш линк у пп од некоја добра верзија на виндоус хп ?

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
неам појма за нетот каков ли е , има рутер и кабли ,не е безжичен,а можеш да ми дадеш линк у пп од некоја добра верзија на виндоус хп ?
Ќе побарам и ќе ти пратам, но пред да го реинсталираш, пробај со днс. Отиди во control panel > network connections > десен клик на мрежната картичка, па properties > кликни на IPv4 па пак на properties и во последните 2 полиња Prefered DNS server & Alternate DNS server внеси 62.162.32.5 односно 62.162.32.6. Направи disable/enable на картичката, конектирај се одново и види како ќе биде сега.

П

Паган-др

Гостин
Ок, кој кур е со Хромот и Мозилата, што од време на време (сеа се почесто) место видеото, ми дава зелена позадина?

Sikimco

Подобро ужасен крај, одколку ужаш без крај
Член од
25 јули 2011
Мислења
522
Поени од реакции
235
Ок, кој кур е со Хромот и Мозилата, што од време на време (сеа се почесто) место видеото, ми дава зелена позадина?
И на мене ми правеше така проблем беа драјверите на графичката.

Член од
18 април 2012
Мислења
2
Поени од реакции
0
Butabilno cd za da se napravi prvo od orginalot li treba da se kopiraat podatocite na praznoto cd pa posle od toa isnimanoto novo cd li se pravi butabilno???kako odi toa ako moze nekoj da mi pomogne

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Butabilno cd za da se napravi prvo od orginalot li treba da se kopiraat podatocite na praznoto cd pa posle od toa isnimanoto novo cd li se pravi butabilno???kako odi toa ako moze nekoj da mi pomogne
Ако веќе имаш бутабилно цеде, единствено што треба да направиш е да го копираш истото (copy cd опцијата во неро). Доколку фајловите ти се во .iso (image) формат, тогаш бутабилно цеде се прави преку програма (како Power Iso, Nero и слично). Ако пак фајловите ти се во компјутерот, прво што треба да направиш е да искористиш програма (неро) притоа избирајќи ја опцијата Make data disc, со тоа што пред да избереш Burn ќе ја избереш опцијата make image disc (simulation), фајлот ќе се зачува некаде во компјутерот и истиот ќе го ставиш на цеде со втората постапка што ти ја објаснив.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Сфаќаш дека блутутот ти е гембрд а ти инсталираш Bluesoleil

TheShadow

Yeah Buddy.... Light Weight!!
Член од
1 октомври 2011
Мислења
143
Поени од реакции
21
Ми треба помош за во Word

1.Маргини
2. Проред
3. порамнување од двете страни на листот
4. позадината на листот во две бои
5. рамка на лист
6. графички објект обоен и со контурни линии во друга боја

Како да го изработам ова во Word??

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.660
Поени од реакции
8.669
За проред одиш во Line Spacing Option и си местиш, за порамнување од двете страни стискаш ctrl + J, за Маргини одиш Page Layout и одбираш Margins :)

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.607
Поени од реакции
14.447
1. Page Layout па Margins.
2. клик
3. клик
4. Page Layout па Page Color па Fill Effects и си бираш со колку и со кои бои сакаш.
5. Page Layout па Page Borders и си бираш каков тип на рамка сакаш.

Шестото не знам што точно бараш, не ми текнува за тоа.

п.с ова е за 2010, али мислам дека исто или слично е на претходните верзии.

viktordojran

пссwd
Член од
11 септември 2007
Мислења
351
Поени од реакции
31
здраво имам проблем.Имам стар компјутер некаде од првите п4 има матична плоча ms-6385 ver.1 од стоење некако од шуткање тамо вамо излегле два кабела и незнам каде стојат.значи од едниот крај се прикачени над графичката карта и каде се уклучуват дзековите се во под ред(црна,жолта,зелена)боја.стојат над графичката лево до жолтиот приклучок за принтер највероватно. p4-mainboard-msi-ms-6385-mit-cpu-1300-mhz.jpg

Kajgana Shop

На врв Bottom