Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
16 август 2008
Мислења
3.293
Поени од реакции
637
Може ќе одам малку оф-топик, ама би сакал да знам во што е проблемот кај интернет пребарувачите кај мене. Рекламите на страниците и некои останати менија ги нема, а на нивно место има или празен простор или ми се појавува нешто вакво:

Што треба да направам? Се извинувам во случај да сум ја згрешил темата.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Може ќе одам малку оф-топик, ама би сакал да знам во што е проблемот кај интернет пребарувачите кај мене. Рекламите на страниците и некои останати менија ги нема, а на нивно место има или празен простор или ми се појавува нешто вакво:

Што треба да направам? Се извинувам во случај да сум ја згрешил темата.
Kaspersky Internet Security 2010 имаш 100 %?

-Trance-HCI

Трансер до срж...
Член од
18 ноември 2007
Мислења
145
Поени од реакции
16
Вака.. Дали доколку би снимил 64 битна верзија на Windows XP подобро би работел компјутерот, моментално имам Windows XP SP3 со конфигурација: Intel Core 2 Duo 1.83 GHz, 3 GB RAM, 320 HDD и ATI HD 3470 512 VRam.... Ми рекоа дека подобро би работел со ова конфигурација со 64 битна верзија, ај да чујам совет од вас...

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
На 64 битен оперативен систем можат да работат 64 битни апликации а и 32 битни.
Некои апликации кои работат со големи броеви, би работеле подобро на 64 битен отколку на 32-битен. Само треба и самата апликација да е направена за 64-бита. Ако е за 32, таа ќе работи на windows x64 исто како и на 32.
Такви апликации нема многу, тоа се некои специјализирани лабараториски апликации, или серверски.
Од игрите, има само неколку. Јаз знам една, Chronicles of Riddick, ама 64 битната верзија работеше поспоро на 64 битен ОС, отколку 32-битната на 32-битен ос.

64-битен ос поддржува повеќе од 4 ГБ РАМ. (win xp 32 поддржува само 3,25 ГБ а виста 32 4 ГБ)

Мана на 64-битнен windows е што некои 32 битни апликации ќе одбијат да работат, а додека некои 64-битни апликации (засега) работат поспоро од нивните 32 битни браќа. Ова се решава со тоа што ќе си ја користиш 32 битната верзија.

И на таа машина што ја имаш, грев е да ставиш XP, 32 или 64битно. Виста или 7ка (кога ќе излезе финална).

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Вака.. Дали доколку би снимил 64 битна верзија на Windows XP подобро би работел компјутерот, моментално имам Windows XP SP3 со конфигурација: Intel Core 2 Duo 1.83 GHz, 3 GB RAM, 320 HDD и ATI HD 3470 512 VRam.... Ми рекоа дека подобро би работел со ова конфигурација со 64 битна верзија, ај да чујам совет од вас...
Па да по сигурен и по стабилен Windows XP 64 bit немам видено ни Vista 64bit ни Windows 7 64 bit не сму се рамни на XP 64bit постабилен Windows немам видено

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Па да по сигурен и по стабилен Windows XP 64 bit немам видено ни Vista 64bit ни Windows 7 64 bit не сму се рамни на XP 64bit постабилен Windows немам видено
Како ги проверуваш кој е постабилен?

trickster

Remember the name …
Член од
19 август 2007
Мислења
452
Поени од реакции
14
Ајде малце помош, ми треба активациски крак за виста сп2 , предходно со сп1 беше активна но после инсталирање на сп 2 се врати на трајл пробав неколку солуции што чичко гугл ми ги понуди али безуспешно , па доколку на некој му се наога или има тестирано некој активатор што работи нека помага. тнх :helou:

Член од
29 октомври 2008
Мислења
596
Поени од реакции
13
kako da go zgolemam fontot na prevodite vo VLC player?

Тимче

HULK!
Член од
4 јули 2008
Мислења
4.537
Поени од реакции
238
Море знае ли некој как се трга "security code" на ФБ на секој коментар ми излегува како да го тргнам :xD::tapp:

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
Ајде малце помош, ми треба активациски крак за виста сп2 , предходно со сп1 беше активна но после инсталирање на сп 2 се врати на трајл пробав неколку солуции што чичко гугл ми ги понуди али безуспешно , па доколку на некој му се наога или има тестирано некој активатор што работи нека помага. тнх :helou:
Пратено по ПП

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
Како ги проверуваш кој е постабилен?
Ќе ги подбутне малку, да виде кој побрзо ќе престане да се тресе.

Fail.

А да си инсталираш Vista или 7 x64?

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.270
Поени од реакции
2.271
ПП:smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom