Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
15 мај 2010
Мислења
540
Поени од реакции
72
Ако е заради тоа, нема да го пушта од ниеден јузер

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.762
Поени од реакции
8.022
Па вака сега дечки, до фотошопот сум 100% сигурен дека не е, пробав и со претходна верзија која ја користав... исти проблем, а минатиот пат ми работеше т.е. пред да форматирам.

Си работам нормално со defualt јузерот, се ставам... кракови и слично, таму ми дава ерор, а кога ќе направам switch во администраторскиот јузер, ГО ОТВАРА НОРМАЛНО... без никакви проблеми.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.737
Поени од реакции
27.728
еми default јузерот најверојатно нема некои привилегии.. или шо знам
администратор ли е тој дифолт јузер, можеш да инсталираш програми и сл?

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.762
Поени од реакции
8.022
Па можда нема некој привилегии, незнам што е финтава... инаку да администратор е, имам исталирано разни програми и нема никакви проблеми со нив... си работаат нормално.

Симнав еве денеска и Portable верзија, ама еве... исти проблем, пак тие 2-те пораки ми ги вади :/

Член од
25 септември 2009
Мислења
793
Поени од реакции
368
Имам 2 прашања
1.Зошто копмјутерот ми се уклучува секоја вечер во 00 00 доколку е исклучен,значи сам се пали.
2.Зошто брзината на Јутуб ми е мн послаба од онаа што ми е,значи сецкаат клиповите? ПОЗЗ чекам одговор

T

Tetro

Гостин
Имам 2 прашања
1.Зошто копмјутерот ми се уклучува секоја вечер во 00 00 доколку е исклучен,значи сам се пали.
2.Зошто брзината на Јутуб ми е мн послаба од онаа што ми е,значи сецкаат клиповите? ПОЗЗ чекам одговор
1. Имаш активирано опција во БИОС-от да се пали автоматски или од ЛАН мрежа....
2. флеш плеер инсталирај нов и зачисти со ccleaner малку.

Член од
19 декември 2010
Мислења
523
Поени од реакции
23
Поомоош! Итно ми треба драјвер за max ADSL модемот од t-mobile! Cd-то го загубив и несака да се конектира нетот. :/ !

Член од
25 септември 2009
Мислења
793
Поени од реакции
368
пробував во биосот ако мислиш на она..да се пали по биос и по систем.ги пробав двете исто е нема промени..

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Абе имам Уторент ..и сега од замунда симнав едно игриче..само уште кога почнав да го симињам..го симињаше во црвена боја(нели треба зелено да биде) и сеа се океј..и стаса до 99.3% и така стои 4 саати више..што е проблемов?

T

Tetro

Гостин
Абе имам Уторент ..и сега од замунда симнав едно игриче..само уште кога почнав да го симињам..го симињаше во црвена боја(нели треба зелено да биде) и сеа се океј..и стаса до 99.3% и така стои 4 саати више..што е проблемов?
1. десен клик на торентот во програмата> Advanced> Reset bans
2. десен клик > Update tracker

или исклучи ја програмата од процеси, почекај 10 секунди и вклучи ја пак.

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.215
Поени од реакции
941
Не знам дали сите што се на T-Home го имаат овој проблем или само јас.
Од неодамна ми се случува, на пример додека симнувам некој албум од интернет, да не сака да ми отвори ниту една страница во меѓувреме, т.е. го чека download-от да заврши па потоа ги отвора.
Истото ми се случува и со други програми, на пример зачувувам видео во Movie Maker и додека не се сочува целосно, нетот не ми отвора ниедна страна или пак чекам 100 години додека да се отвори (а пак со Скајп немам проблем). Исто, кога гледам видео на YouTube и паралелно отворам нов таб, не ми го вчитува, а ако го исклучам видеото, тогаш да.

Денес го дефрагментирав компјутерот ама пак е исто.

Edit: само да напоменам дека имам 2GB RAM, и овој проблем ми се јавува од пред 2-3 недели, претходно не постоеше.

Член од
27 јануари 2010
Мислења
346
Поени од реакции
146
Каква промена направи на пцто пред 2-3 недели?
- Го имаш сменето рутерот?
- Го имаш сменето интернет-пакетот?
- Инсталираше некоја програма која има веб подршка?
- Правеше ли дефрегмент на некој диск?
Или ако не сакаш многу да се замараш, едноставно јави се во т-home и објасни им во што ти е проблемот...

Kajgana Shop

На врв Bottom