V
Viktor g
Гостин
пробувам да си ставам анти вирус и зш имав аваст неможам да го ставам пак а анвирата не ми врши работа пробав да го инсталирам комод и ми го јавува оваПрегледај го приврзокот 41009 и што да правам
1.Иди во контрол панел, и осигурај се дека ти е избришан Аваст.пробувам да си ставам анти вирус и зш имав аваст неможам да го ставам пак а анвирата не ми врши работа пробав да го инсталирам комод и ми го јавува оваПрегледај го приврзокот 41009 и што да правам
Пробај фати ги со маусот и однеси ги нагоре со влечење.Користам Mozilla Firefox бета верзија 4 дали може како на Chrome да се стават bookmarks горе над табовите?
Не можев да се снајдам.
Тоа што чекаш десен клик може да се повеќе работи:Што би можело да биде ова...кога стискам десен клик на десктоп му требаат неколку секунди дур да се појави менито
и ова..Screen refresh rate ми е наместено на 60 херци. да го зголемам или?
Тоа е мени од мониторот или од програмот?Ako moze nekoj da mi pomogne posle gledanje utakmica preku net preku myp2p.eu pocna cesto da mi se pojavuva Brightness and contasrt prozorce celo vreme.. pa ke go snema edno vreme i posle pak ke zamara ke se ukluci ke go izbacam i taka edno 10 min pa posle toa samo ke se pali i gasi :/ Mu napraviv Scan na Pc ali niso ne najde pa ako moze nekoj da pomogne bi mu bil zablagodaren pozz....
Нова инсталација имам на windows-от..рам имам 1.5 гига а процесорот ми е 2.6 а за програми нема ги ислкучив сите непотребни...Тоа што чекаш десен клик може да се повеќе работи:
- Многу програми што работат во позадина
- Слаб процесор
- Малку рам
- Некој процес што одзима многу ресурси (рам/процесор) пример некој антивирус
- Лоша инсталација на Windows........
А тоа со 60 херци не верувам ни дека можеш да го смениш зашто си на LCD монитор.
Ако имаш LCD, немој.Нова инсталација имам на windows-от..рам имам 1.5 гига а процесорот ми е 2.6 а за програми нема ги ислкучив сите непотребни...
А за ова другово може да се смени пробав ја али незз што ке се смени, и тоа ми е прашањето дали ке биде боље така или?
LCD имам, окАко имаш LCD, немој.
Ако си на CRT, стај го колку што можеш највеќе (90/100Hz)
Ај дај му двоклик најгоре на празниот бел простор над User/ID/Status...
место таск менаџер ми се појавува ова хелп?
95% ти е до интегрираната графичка.LCD имам, ок
А ова другово почна вака од сабајле кога си ставив графичка (ми се расипа старата и у сервис место да ми ја заменат ми ставија нов процесор и нова матична али со интегрирана графичка од 64 мб) и од другар земав ја ставив инсталирав драјвер и така...
Не не, XP имам..95% ти е до интегрираната графичка.
Да не си на Windows 7 случајно???
Па нели немаш графичка? Ако ја исклучиш интегрираната, на што ќе го приклучиш мониторот?Не не, XP имам..
да не треба нешто у биос да ја исклучам интегрираната..?
Па пишав дека имам... сеа ми е поврзан на неа си работи..nvidia geForce fx 5500 не е добра али ке заврши работа:smir:Па нели немаш графичка? Ако ја исклучиш интегрираната, на што ќе го приклучиш мониторот?
Meni od monitorot neli koa ke ckrapnes za da si namestis contrast ova ona :/Тоа е мени од мониторот или од програмот?
Провери си го мониторот (неговите копчиња)