Помош, софтверски проблеми и совети

V

Viktor g

Гостин
пробувам да си ставам анти вирус и зш имав аваст неможам да го ставам пак а анвирата не ми врши работа пробав да го инсталирам комод и ми го јавува оваПрегледај го приврзокот 41009 и што да правам

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
пробувам да си ставам анти вирус и зш имав аваст неможам да го ставам пак а анвирата не ми врши работа пробав да го инсталирам комод и ми го јавува оваПрегледај го приврзокот 41009 и што да правам
1.Иди во контрол панел, и осигурај се дека ти е избришан Аваст.
2.Избиши го комодо, од контрол панел, и рестартирај.
3. Инсталирај го Комодо со десен клик - ран ас администратор.
4. Дај инфо што си направил па ќе видиме понатака.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.104
Поени од реакции
359
problem so Pc

Ako moze nekoj da mi pomogne posle gledanje utakmica preku net preku myp2p.eu pocna cesto da mi se pojavuva Brightness and contasrt prozorce celo vreme.. pa ke go snema edno vreme i posle pak ke zamara :) ke se ukluci ke go izbacam i taka edno 10 min pa posle toa samo ke se pali i gasi :/ Mu napraviv Scan na Pc ali niso ne najde pa ako moze nekoj da pomogne bi mu bil zablagodaren pozz....

stick figure

#MiaSanArsenal
Член од
2 мај 2010
Мислења
4.811
Поени од реакции
3.705
Користам Mozilla Firefox бета верзија 4 дали може како на Chrome да се стават bookmarks горе над табовите?
Не можев да се снајдам.

G

GucciMane

Гостин
Што би можело да биде ова...кога стискам десен клик на десктоп му требаат неколку секунди дур да се појави менито:toe:
и ова..Screen refresh rate ми е наместено на 60 херци. да го зголемам или?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Користам Mozilla Firefox бета верзија 4 дали може како на Chrome да се стават bookmarks горе над табовите?
Не можев да се снајдам.
Пробај фати ги со маусот и однеси ги нагоре со влечење.

Исто, прочепкај и во VIEW менито

--- надополнето ---

Што би можело да биде ова...кога стискам десен клик на десктоп му требаат неколку секунди дур да се појави менито:toe:
и ова..Screen refresh rate ми е наместено на 60 херци. да го зголемам или?
Тоа што чекаш десен клик може да се повеќе работи:
- Многу програми што работат во позадина
- Слаб процесор
- Малку рам
- Некој процес што одзима многу ресурси (рам/процесор) пример некој антивирус
- Лоша инсталација на Windows........

А тоа со 60 херци не верувам ни дека можеш да го смениш зашто си на LCD монитор.

--- надополнето ---

Ako moze nekoj da mi pomogne posle gledanje utakmica preku net preku myp2p.eu pocna cesto da mi se pojavuva Brightness and contasrt prozorce celo vreme.. pa ke go snema edno vreme i posle pak ke zamara :) ke se ukluci ke go izbacam i taka edno 10 min pa posle toa samo ke se pali i gasi :/ Mu napraviv Scan na Pc ali niso ne najde pa ako moze nekoj da pomogne bi mu bil zablagodaren pozz....
Тоа е мени од мониторот или од програмот?

Провери си го мониторот (неговите копчиња)

G

GucciMane

Гостин
Тоа што чекаш десен клик може да се повеќе работи:
- Многу програми што работат во позадина
- Слаб процесор
- Малку рам
- Некој процес што одзима многу ресурси (рам/процесор) пример некој антивирус
- Лоша инсталација на Windows........

А тоа со 60 херци не верувам ни дека можеш да го смениш зашто си на LCD монитор.
Нова инсталација имам на windows-от..рам имам 1.5 гига а процесорот ми е 2.6 :toe: а за програми нема ги ислкучив сите непотребни...
А за ова другово може да се смени пробав ја али незз што ке се смени, и тоа ми е прашањето дали ке биде боље така или? :)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Нова инсталација имам на windows-от..рам имам 1.5 гига а процесорот ми е 2.6 :toe: а за програми нема ги ислкучив сите непотребни...
А за ова другово може да се смени пробав ја али незз што ке се смени, и тоа ми е прашањето дали ке биде боље така или? :)
Ако имаш LCD, немој.

Ако си на CRT, стај го колку што можеш највеќе (90/100Hz)

G

GucciMane

Гостин
Ако имаш LCD, немој.

Ако си на CRT, стај го колку што можеш највеќе (90/100Hz)
LCD имам, ок :)
А ова другово почна вака од сабајле кога си ставив графичка (ми се расипа старата и у сервис место да ми ја заменат ми ставија нов процесор и нова матична али со интегрирана графичка од 64 мб:vozbud:) и од другар земав ја ставив инсталирав драјвер и така... :)

fearless

in Arsenal we trust!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
185

место таск менаџер ми се појавува ова хелп?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301

место таск менаџер ми се појавува ова хелп?
Ај дај му двоклик најгоре на празниот бел простор над User/ID/Status...

--- надополнето ---

LCD имам, ок :)
А ова другово почна вака од сабајле кога си ставив графичка (ми се расипа старата и у сервис место да ми ја заменат ми ставија нов процесор и нова матична али со интегрирана графичка од 64 мб:vozbud:) и од другар земав ја ставив инсталирав драјвер и така... :)
95% ти е до интегрираната графичка.

Да не си на Windows 7 случајно???

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Не не, XP имам..
да не треба нешто у биос да ја исклучам интегрираната..?
Па нели немаш графичка? Ако ја исклучиш интегрираната, на што ќе го приклучиш мониторот?

G

GucciMane

Гостин
Па нели немаш графичка? Ако ја исклучиш интегрираната, на што ќе го приклучиш мониторот?
Па пишав дека имам... сеа ми е поврзан на неа си работи..nvidia geForce fx 5500 не е добра али ке заврши работа:smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom