Помош, софтверски проблеми и совети

Martin Ramadan

RamDagaDam
Член од
17 декември 2008
Мислења
133
Поени од реакции
19
Ај нека ми некој предложи добро програмче за чистење ѓубре од компјутерот.

A

apidrone

Гостин
Море изглеа оној вепарон им ја хакнал страната, затоа не работи :pos:

Lux

Inglourious
Член од
25 октомври 2010
Мислења
1.189
Поени од реакции
888
itno mi treba torent od Solid Works 2007 koplet so krak i registration code nikako ne mozam da najdam takov

Lux

Inglourious
Член од
25 октомври 2010
Мислења
1.189
Поени од реакции
888
ќе си најдеш. А зошто не побараш понова верзија од програмот, има 2008, 2009,..
па имам малце послаба машина и не ми се верува да вози некоја понова верзија како шо велиш, ама че пробам во секој случај фала

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Вака, сакам да инсталирам Ububtu заедно со XP дали треба да креирам нова партиција посебно за Ububtu-то или може на иста со XP-то.? Има ли minimum require за големината на партицијата

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
Вака, сакам да инсталирам Ububtu заедно со XP дали треба да креирам нова партиција посебно за Ububtu-то или може на иста со XP-то.? Има ли minimum require за големината на партицијата
Па јас последнио пат коа се обидех да инсталирам убунту на иста партиција со XP си го избришах виндовсо.Пожелно е да инсталираш прво ХР,на инсталацијата да си одделеш партиции и за линукс.Сеа зависи колку имаш простор,со 10 гб може при апгрејд на верзија (за линуксо говорам) да ти направе проблеми.Јас ставих си 60 гб на линуксо,ама ти можеш да си ставеш 20 гб.Ако немаш толку може добар компромис ке направеш со 15.Инаку еве ти линк од тема за помош инсталација на линукс
http://forum.kajgana.com/showthread.php?38025-Инсталација-и-подесување-на-Ubuntu

Иначе и јас да питам нешто.На виндовсо подесих си нова мрежа (користам он нет).И сега,инсталирах драјвери за мрежната картица,не ми ја препознаваше (дава ми ерор 678).Потражих по нето (од линукс) за тај ерор и пишува да провереш каблите дали ти е се океј.Смених каблите,пак не ја регистрира картицата.Рестартирах и модемо,пак истио проблем.А од линуксо се уклучувам на интернет (значи мрежната ми е сосема ок).Што да направам сега за да имам интернет на виндовсо?
П.С проверих и од куќиштето,кај мрежната картичка на виндовсо не свете сијаличката,а на линуксо свете.

Член од
22 октомври 2010
Мислења
14
Поени од реакции
0
Знае некој од каде мозам да симнам word, excel... бидејќи не ми ги ставија во компјутерот кога го форматирав

G

GucciMane

Гостин
Незнам што е проблемот, на фб од нивниот сервер за слики(пример коа идеш десен клик на некоја слика--view) не ми го отвара линкот..пробав и на мозила и на гугл хром..
Еве пример таков линк.

Kajgana Shop

На врв Bottom