Помош, софтверски проблеми и совети

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.264
Поени од реакции
2.261
Ми треба линк од Windows XP proffesional кој ќе го собере на обично CD и туторијал, како да го изрежам за да може да се бутира.

:(
Линк за даунлоад на ПП, а туторијал на Гугл или Јутјуб!!!!:helou:

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.264
Поени од реакции
2.261
Зошто кога режам ИСО фајл со PowerISO не ми го прави цд-то бутабилно......уствари во мој компјутер воопшто и не ми го покажува цд-то иако јасно се гледа дека на него е снимано?!?!

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Зошто кога режам ИСО фајл со PowerISO не ми го прави цд-то бутабилно......уствари во мој компјутер воопшто и не ми го покажува цд-то иако јасно се гледа дека на него е снимано?!?!
Нешто си заебал при режењето......

Режи со ImgBurn...со овој едноставен да попрост програм за режење на исо фајлови нема никако не можеш да утнеш

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Член од
11 октомври 2008
Мислења
1.258
Поени од реакции
101
Кога на ХР го инсталираш Windows 7 се се брише како формат или останува ?

SkyDriver

Would like my bananna ?
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.140
Поени од реакции
221
Зависи како ќе одбереш. Имаш опција да ја инсталираш седмицата во посебна партиција (Dual Boot) и имаш опција, имаш опција ако сакаш да правиш формат на партициите, а имаш и опција да ја инсталираш седмицата во иста партиција со XP-то, али во тој случај незнам што би се десило затоа што до сега немам така инсталирано ниеден оперативен систем, али најверојатно ќе има негативни последици таквото инсталирање.

noviot

Форевер Aлоун :(
Член од
19 април 2006
Мислења
446
Поени од реакции
170
Од windows XP не може да се направи директен upgrade на Windows 7, ако мислиш на тоа. Потребна е целосно нова инсталација на чиста партиција.

Зависи како ќе одбереш. Имаш опција да ја инсталираш седмицата во посебна партиција (Dual Boot) и имаш опција, имаш опција ако сакаш да правиш формат на партициите, а имаш и опција да ја инсталираш седмицата во иста партиција со XP-то, али во тој случај незнам што би се десило затоа што до сега немам така инсталирано ниеден оперативен систем, али најверојатно ќе има негативни последици таквото инсталирање.
Ќе биде каша попара ко што кажа :jaj:

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Имам јас еден проблем па да слушнам идеја за евентуално решавање на проблемот. На компјутерот имам Виста ЅР1 и пред 10 дена префрлав филмови од од десктоп компјутерот на лаптопот и сред префрлање се рестартира десктоп компутерот, и несакаше никако да се подигне вистата. Ми јавуваше порака дека фали некој системски фајл и мора да го ставам цедето од вистата и да направам Repair. Несакаше ни во Safe Mode да влезе. Ама морав да идам на одмор тогаш и немав време Repair да правам, и сега по 10 дена го палам пак компјутерот, ја нема више пораката, ама наместо да ми даде Login Screen и да внесам пасворд за да се логирам, ми дава црн екран и само маусот го гледам. Не реагира ниедно копче. Истото ми го дава ако влезам во Safe Mode, Last Known Good Configuration.... Чаре?
Пробав со инсталационото цеде, ама нигде неможам да најдам класичен Repair како што има ХР. Ми ги дава само овие опции, што значи само првата е на некој начин Repair, ама не наоѓа никаква грешка. Исто така и Upgrade опцијата ми е недостапна. Симнав и виста со сп2 и пак ми е недостапна опцијата да направам апдејт.

Cak

Член од
22 април 2009
Мислења
212
Поени од реакции
18
Druze da probas u command prompt da napises add boot i da kreiras nov buabilen sektor eden vid na popravka e toa mislam deka ke go sredis samo prvo izbrisi go stariot pa posle dodadi go noviot butabilen sektor (krajniot rezultat treba da ti bide da rabotat site programi i site drajveri na nego so se namesteni ova go imam praveno ednas lili dvapati na vista)

D

drle

Гостин
Имам јас еден проблем па да слушнам идеја за евентуално решавање на проблемот. На компјутерот имам Виста ЅР1 и пред 10 дена префрлав филмови од од десктоп компјутерот на лаптопот и сред префрлање се рестартира десктоп компутерот, и несакаше никако да се подигне вистата. Ми јавуваше порака дека фали некој системски фајл и мора да го ставам цедето од вистата и да направам Repair. Несакаше ни во Safe Mode да влезе. Ама морав да идам на одмор тогаш и немав време Repair да правам, и сега по 10 дена го палам пак компјутерот, ја нема више пораката, ама наместо да ми даде Login Screen и да внесам пасворд за да се логирам, ми дава црн екран и само маусот го гледам. Не реагира ниедно копче. Истото ми го дава ако влезам во Safe Mode, Last Known Good Configuration.... Чаре?
Пробав со инсталационото цеде, ама нигде неможам да најдам класичен Repair како што има ХР. Ми ги дава само овие опции, што значи само првата е на некој начин Repair, ама не наоѓа никаква грешка. Исто така и Upgrade опцијата ми е недостапна. Симнав и виста со сп2 и пак ми е недостапна опцијата да направам апдејт.

Само со едно преинсталирање од почеток на ОС и тоа со формат на пратицијата каде што ти е сега Вистата мислам дека ќе средиш работа. Ако се избришани потребните датотеки за boot на системот тешко дека ќе средиш работа само со Repair, поради тоа што програмите што тие се инсталирани можи да не работат, поради тоа што со Repair ја бришиш /копираш само Windows папката.

Kajgana Shop

На врв Bottom