Помош, софтверски проблеми и совети

M

Mr.InF3ction

Гостин
хах......пробав и тоа ама пак проблем...има пасворд на биосот!!!!:nesvest:
проба да извадиш батеријат од плочата? и после 5 мин да ја ставиш пак?
би требало да ја заборави т.е да се ресетира биосот

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
ЕЕј, полека малку. Бришење на ЦМОС ни оддалеку не е добар совет.

Прво нека проба да го инсталира windows кој му до[ол со лаптопот (оригинален), ако дошол. Ако не, нека побара САТА дискета ако дошла таа со лаптопот. Ако тоа го нема, на ЦДњата со лаптопот мора да има упатство како сам да си направиш таква дискета. Од ЦДто треба да се ископираат неколку датотеки на дискета. Ако нема ни на ЦДто побарај на интернет, на сајтот од производителот, драјвери за моделот на лаптопот.
Кога ќе направиш дискета, притисни F6 кога ќе пишува долу. По минута, виндоусот ќе ја прочита дискетата (значи нема веднаш).

Ако никако не успееш со дискета, тогаш пробај да влезиш во BIOS и да избереш IDE mode за SATA дисковите. Мошно е оваа опција воопшто да не постои. Затоа прво пробај да направиш дискета. Тоа е најдобро решение.
Ако лаптопот нема дискета, тогаш ќе треба со nLite да направиш ново вин xp цд каде SATA драверот да го вклучиш во новото инсталационо цеде.

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.264
Поени од реакции
2.261
ЕЕј, полека малку. Бришење на ЦМОС ни оддалеку не е добар совет.

Прво нека проба да го инсталира windows кој му до[ол со лаптопот (оригинален), ако дошол. Ако не, нека побара САТА дискета ако дошла таа со лаптопот. Ако тоа го нема, на ЦДњата со лаптопот мора да има упатство како сам да си направиш таква дискета. Од ЦДто треба да се ископираат неколку датотеки на дискета. Ако нема ни на ЦДто побарај на интернет, на сајтот од производителот, драјвери за моделот на лаптопот.
Кога ќе направиш дискета, притисни F6 кога ќе пишува долу. По минута, виндоусот ќе ја прочита дискетата (значи нема веднаш).

Ако никако не успееш со дискета, тогаш пробај да влезиш во BIOS и да избереш IDE mode за SATA дисковите. Мошно е оваа опција воопшто да не постои. Затоа прво пробај да направиш дискета. Тоа е најдобро решение.
Ако лаптопот нема дискета, тогаш ќе треба со nLite да направиш ново вин xp цд каде SATA драверот да го вклучиш во новото инсталационо цеде.
нема флопи..........изледа ќе мора да симнувам нов винвдовс:uvo:

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Не треба нов. Со nLite ќе си направиш ново цд каде ќе го интегрираш сата драјверот.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Две (и повеќе) глави се многу поумни од една, ај нека ми каже некој проади која причина ми се појави оваа порака:

Познато? Тројанец? - Немав отворено никаков сајт (освем форумов) а посебно не сајтот кој е во описот.

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
M

Mr.InF3ction

Гостин
активација за XP? со nod32 и kaspersky излегугув како вирус нешто и го бриши фајлот wpa.dll
дали некој има активација што не е вирус?

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.264
Поени од реакции
2.261
знае ли некој што е финтата со ова на фејсбук:

http://www.sms-gratis.it.tt/

Вчера отидов тука се логирав и сега кога се уклучив гледам чатот ми ставен на Offline. Се вклучувам на покер и знам дека вчера пред да исклучам компјутерот имав 250 000. Сега се шокирав кога гледам дека некој ми качил нивото на Про 1М, а ми останале само 10 000 чипови.....дали е ова некоја зафрканција да си го оддадеш пасвордот?!?!?!

Jordan Rudess

Tonight's the night.
Член од
3 декември 2008
Мислења
412
Поени од реакции
53
знае ли некој што е финтата со ова на фејсбук:

http://www.sms-gratis.it.tt/

Вчера отидов тука се логирав и сега кога се уклучив гледам чатот ми ставен на Offline. Се вклучувам на покер и знам дека вчера пред да исклучам компјутерот имав 250 000. Сега се шокирав кога гледам дека некој ми качил нивото на Про 1М, а ми останале само 10 000 чипови.....дали е ова некоја зафрканција да си го оддадеш пасвордот?!?!?!
Нема шанси.... сигурно у сн си играл :tapp:

Член од
8 февруари 2008
Мислења
693
Поени од реакции
10
imam eden problem stavam da formatiram kom stavam cd mestam boot i startuva koga ke ispolni ona sto e tamu dolu drajverite i tie bakraci zastanuva so formatiranje i mi vika deka nemoze da go najde hard diskot odnosno deka istiot ne e instaliran, znaci ne se raboti za podesavka sata ili ide vo biosot. tuku vika deka hd ne postoi. inace se raboti za excelstore ili kako bese tocnoi neznam. aj koj imal vakov problem neka dade sovet

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.264
Поени од реакции
2.261
Ај за мене помош:

Сакам да преинсталирам компјутер со Виста и да му ставам ХП ама коа да почне преинсталција ми дава ова(мислам дека се чита):

imam eden problem stavam da formatiram kom stavam cd mestam boot i startuva koga ke ispolni ona sto e tamu dolu drajverite i tie bakraci zastanuva so formatiranje i mi vika deka nemoze da go najde hard diskot odnosno deka istiot ne e instaliran, znaci ne se raboti za podesavka sata ili ide vo biosot. tuku vika deka hd ne postoi. inace se raboti za excelstore ili kako bese tocnoi neznam. aj koj imal vakov problem neka dade sovet
Нели можеше да погледнеш една страна наназад....еве го истиот проблем го имав вчера јас.......читај на претходна страна решение!

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628
Ми треба линк од Windows XP proffesional кој ќе го собере на обично CD и туторијал, како да го изрежам за да може да се бутира.

:(

Kajgana Shop

На врв Bottom