Имам јас еден проблем па да слушнам идеја за евентуално решавање на проблемот. На компјутерот имам Виста ЅР1 и пред 10 дена префрлав филмови од од десктоп компјутерот на лаптопот и сред префрлање се рестартира десктоп компутерот, и несакаше никако да се подигне вистата. Ми јавуваше порака дека фали некој системски фајл и мора да го ставам цедето од вистата и да направам Repair. Несакаше ни во Safe Mode да влезе. Ама морав да идам на одмор тогаш и немав време Repair да правам, и сега по 10 дена го палам пак компјутерот, ја нема више пораката, ама наместо да ми даде Login Screen и да внесам пасворд за да се логирам, ми дава црн екран и само маусот го гледам. Не реагира ниедно копче. Истото ми го дава ако влезам во Safe Mode, Last Known Good Configuration.... Чаре?
Пробав со инсталационото цеде, ама нигде неможам да најдам класичен Repair како што има ХР. Ми ги дава само овие опции, што значи само првата е на некој начин Repair, ама не наоѓа никаква грешка. Исто така и Upgrade опцијата ми е недостапна. Симнав и виста со сп2 и пак ми е недостапна опцијата да направам апдејт.