Помош, софтверски проблеми и совети

T

Tetro

Гостин
Абе друже го нема има само C и D .. После што треба да направам за да го имам и G ...
да не ти е на посебен хард диск?
ако е така, цркнат е.

а ако ти е партиција на истиот кај што се C и D, тогаш пробај со Partition Manager :helou:

Член од
12 ноември 2009
Мислења
86
Поени од реакции
6
Батки ај помогнете, имам Windows Vista и проблемот е во тоа што си го направив мониторот да ми са исклучува на 2 минути бидејќи не сум до него за да го гледам, а сега не ми дозволува да го променам тоа односно да го исклуцам :tv: и ме нервира ке седнам да гледам нешто и се гаси треба нон стоп со глушецот да мрдам. Значи одам на Desctop десен клик--> Personalize-->Screen saver--> Change power settings--> и тука веќе блокира односно не ми дозволува да го исклучам ... тоа е тоа ако може некој нека помага ... поздрав :salut:

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Батки ај помогнете, имам Windows Vista и проблемот е во тоа што си го направив мониторот да ми са исклучува на 2 минути бидејќи не сум до него за да го гледам, а сега не ми дозволува да го променам тоа односно да го исклуцам :tv: и ме нервира ке седнам да гледам нешто и се гаси треба нон стоп со глушецот да мрдам. Значи одам на Desctop десен клик--> Personalize-->Screen saver--> Change power settings--> и тука веќе блокира односно не ми дозволува да го исклучам ... тоа е тоа ако може некој нека помага ... поздрав :salut:
Го користиш како Standard user ?

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.325
Поени од реакции
15.577
Ај помош...

Значи го форматирав компјутерот(не е мој, и не ми е прв пат, знам доста, и немам грешка во форматирањето), и сеа пробувам да ја отворам партицијата (D:) и ми го дава следниот error: 3dcs9.exe has ecountered a problem and needs to close. И она стандардното Сенд и Донт сенд.
Арно ама кога пробувам да го отворам преку десен клик и Explore ја отвара партицијата
И уште едно нешто што ми падна чудно, на таскбарот, ми го дава хардискот како USB т.е. да можам да го извадам(а неможе) преку Safely Remove Hardware. (иначе е ставен хард дискот како Primary ATA Channel, незнам дали ова нешто посебно значи)

Некој знае што му е чарето?

T

Tetro

Гостин
Ај помош...

Значи го форматирав компјутерот(не е мој, и не ми е прв пат, знам доста, и немам грешка во форматирањето), и сеа пробувам да ја отворам партицијата (D:) и ми го дава следниот error: 3dcs9.exe has ecountered a problem and needs to close. И она стандардното Сенд и Донт сенд.
Арно ама кога пробувам да го отворам преку десен клик и Explore ја отвара партицијата
И уште едно нешто што ми падна чудно, на таскбарот, ми го дава хардискот како USB т.е. да можам да го извадам(а неможе) преку Safely Remove Hardware. (иначе е ставен хард дискот како Primary ATA Channel, незнам дали ова нешто посебно значи)

Некој знае што му е чарето?
тројанче
еве ти нешто за овој проблем

T

Tetro

Гостин
Пуштив скан со Malwarebytes i Eset Smart Security Center и не ми покажа ништо... дај линк од некој removal програм што мислиш дека ќе го избрише...
прочитај тука де

3dcs9.exe has been identified as a computer virus. The file is generally bundled with another trojan virus, herss.exe, and additional files which include cvasds0.dll, cvasds1.dll, and cvasds2.dll.
Below is our recommended removal tool for 3dcs9.exe. The removal tool has been rated 5 cows out of 5 by Tucows and was previously CNET’s Editor’s Choice. Feel free to download it below.

Член од
29 септември 2008
Мислења
219
Поени од реакции
5
mi se izbrisaa site ikoncinja od na desktop,a ne mi e jasno zosto,kompjuter bese ostaven vklucen na mreza podolgo vreme.Kako da se resi problemov?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
mi se izbrisaa site ikoncinja od na desktop,a ne mi e jasno zosto,kompjuter bese ostaven vklucen na mreza podolgo vreme.Kako da se resi problemov?
Сите комплет? Ни рисајкл бин ни мај компјутер ни ништо?

Ако е така, тогаш оди десен клик на desktop - properties - desktop - Customize Desktop - (штиклирај ги тука My Computer, My Documents, My Network) - Web - одштиклирај све - ОК - ОК.

dragansk

хелоу...
Член од
2 февруари 2008
Мислења
271
Поени од реакции
4
значи вака имам еден пц п3, 800мхз и сеа сакам да ве прашам кој антивирус да му го ставам според вас, има авира ама имам слусано дека авирата највеќе го успорувала пц-то :S

Kajgana Shop

На врв Bottom