Помош, софтверски проблеми и совети

Тимче

HULK!
Член од
4 јули 2008
Мислења
4.537
Поени од реакции
238
Треба драјвери, шо си мислеше ти. Побарај од официјалниот сајт. Финтава е шо треба да се регистрираш за да симниш. Е сега незнам дали е регистрирај се и симни, можи да биди да треба да имаш купено нивен производ и да можиш да симниш драјвери. Ако е второво си се заебал.

...

Ок, се логирав на страницата преку bugmenot.com. За винодус треба да си инсталира некоја програма vSpace. Финтава е шо ја има само за x350 и x550, а по училиштава моделите на апаратчињата се x300. Пробај со оваа за x350/x550, ќе симниш верзија за Windows Vista/2008 (оти нема посебна за седумка).

Ако не работи, назад на eubuntu, и тоа не на обично симнато од интернет туку на тоа специјално направено за овие (Haier), со апликации на македонски. ЦДто ќе го побараш од некој од професорите.
Викаш ќе функционира ова?:vozbud:

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Веројатноста не е мала за да функционира.
Значи уште еднаш
Одиш на http://bugmenot.com/ и бараш за http://ncomputing.com/
после одиш на ncomputing>Support>Sopftware Downlaod, пиши ја лозинакта.
Одиш на X350 & X550 software>Windows>Vista/2008 и симни го vSpace.

Измена.
Тимче зеленко за ова, и да ме известиш дали ќе работи.

Тимче

HULK!
Член од
4 јули 2008
Мислења
4.537
Поени од реакции
238
Веројатноста не е мала за да функционира.
Значи уште еднаш
Одиш на http://bugmenot.com/ и бараш за http://ncomputing.com/
после одиш на ncomputing>Support>Sopftware Downlaod, пиши ја лозинакта.
Одиш на X350 & X550 software>Windows>Vista/2008 и симни го vSpace.

Измена.
Тимче зеленко за ова, и да ме известиш дали ќе работи.
Средено е сега само уште да го пробам утре:vozbud:леле ако успее ќе има пукање кантер у мрежа :haha::haha:

Jordan Rudess

Tonight's the night.
Член од
3 декември 2008
Мислења
412
Поени од реакции
53
Za 480 denari GODISNO ne se ni isplakat da baras klucevi.
А од каде може да се купи за 480 денари?? Јас имам проблем со нод32. Не можам да го наместам да се стартува нодот со стартување на системот. Во startup воопшто нема нод32, а во services има ESET HTTP server i ESET service. Двете се штиклирани ама пак не се покренува.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Кога пуштам Winamp или BsPlayer и после тоа 1 минути не го чепкам компјутерот, на секои 17 минути почнува да ми сецка песната или филмот. Знае некој чаре?

Тимче

HULK!
Член од
4 јули 2008
Мислења
4.537
Поени од реакции
238
А од каде може да се купи за 480 денари?? Јас имам проблем со нод32. Не можам да го наместам да се стартува нодот со стартување на системот. Во startup воопшто нема нод32, а во services има ESET HTTP server i ESET service. Двете се штиклирани ама пак не се покренува.
Па имаш реклама на Сител за КАсперски...а ова за Нодот прогај стави шорткат во фолдерот StartUp што се наоѓа во Start>All Programs:smir:

Кога пуштам Winamp или BsPlayer и после тоа 1 минути не го чепкам компјутерот, на секои 17 минути почнува да ми сецка песната или филмот. Знае некој чаре?
Вирус може да е, а зошто не пробаш да им направиш Repair или избриши ги со Revo па пак ги инсталири:smir:

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Дечки ми го нема Run никаде.Го имаше на Старт менито и денес пуштам и го нема.Каде треба да го побарам?

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Дечки ми го нема Run никаде.Го имаше на Старт менито и денес пуштам и го нема.Каде треба да го побарам?
Windows копче + r

и ова штиклирано да е десен клик Start/Properties/Customize/Advanced/ и Run command

Член од
13 декември 2008
Мислења
1.085
Поени од реакции
156

десен клик на старт > Properties > Start Menu > Customize > Advanced > Start Menu items >
и тука би требало да го најдеш (некаде при крај е )
'Run Command' и само штиклирај ја и OK

Член од
11 октомври 2008
Мислења
114
Поени од реакции
18

Иконите у Позадина, како да ги средам?
Пробав со Lock Web ..... ама нејќе.
Друг начин?
Пробај вака мене ми успеа :)
Иди десен клик-Properties-Desktop-Customize Desktop-Web и избриши таму све што има, кај мене е останато само My Current Home Page и не е штиклирано.

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Јас си го купив од Охрид - Јонгис. А гледам во Анхоч имат Бит дефендер интернет сигурност 2010 за 600 денари. За цела година 600 денари си даваш и не се замараш.

Член од
15 ноември 2009
Мислења
4
Поени од реакции
0
Momci imam eden problem so me pizdi poslednive dva dena. imam laptop hp dv5 i windows vista 64-bit. problemot mi e neso so tastaturata. caps lock-ot koga e isklucen pisuvam so golemi bukvi, a koga e uklucen so mali. shiftot togas ne ni raboti, nema funkcija. isto taka koga pisuvam, na pola zbor ke mi se ukoci i potoa ke mi gi dade bukvite no vo razlicen redosled. Daj kazuvajte so ke se pravi, deka ke go frlim laptopov

pozz

Kajgana Shop

На врв Bottom