Помош, софтверски проблеми и совети

H

HoT IcE

Гостин
Ја имам проблем со драјвер за маус. Денес го земав Gigabyte XM300 и никако неможам да го наместам драјверов да проработи. Изгледеа дека е во конфликт некој со драјверот претохдно што го имав за Х7 инсталирано. Ама па како би бил во конфликт кога тој драјвер го избришав и средив компјутерот со CCleaner..
Еве слика каков ерор ми се појавува, гуглав за ова ама никаде не најдов за ваков ерор.
1.jpg Untitled.jpg

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.763
Поени од реакции
27.847
тој првиот ерор според првите неколку букви од адресата ми делува дека можеби станува збор за проблем на читање на името на фолдерот, ако е напишан со македонска поддршка
смени го во латиница
која е целосната локација уствари?
да не ти е јузерот на виндоусот напишан на кирилица?

H

HoT IcE

Гостин
Пробав и тоа, пак нејќе.
Се си е на латиница напишано.
1.jpg
Не го регистрира маусот овде..

Attachments

• 331,3 KB Прегледи: 11
Член од
27 јули 2016
Мислења
105
Поени од реакции
95
H

HoT IcE

Гостин
На лаптопот си работи нормално, значи дефинитино се работи за конфликт чим само на компјутеров ме заебава.
Дали заради еден драјвер за маус да форматирам цел компјутер :х

Член од
27 јули 2016
Мислења
105
Поени од реакции
95
На лаптопот си работи нормално, значи дефинитино се работи за конфликт чим само на компјутеров ме заебава.
Дали заради еден драјвер за маус да форматирам цел компјутер :х
па зошто да не :D

избриши го и инсталирај го драјверот на друга локација, ако може да смениш фолдер при инсталација
истиот ли софтвер е за стариот маус?

JB00F

DDoS
Член од
21 јануари 2014
Мислења
3.607
Поени од реакции
2.956
Safe Mode некако да пробаш?

Член од
27 јули 2016
Мислења
105
Поени од реакции
95
Пробав и тоа, пак нејќе.
Ќе го форматирам, нема друго чаре.
треба изгледа добро да се исчисти се од стариот драјвер. истиот ли софтвер го користеше и стариот маус?

во devicemanager одбери show hidden devices напрај uninstall ако уште го има стариот маус. бриши фолдери што останале после uninstall во program files и аpplication data.
батали cc cleaner провери дали остануваат фолдер и датотеки после uninstall, сам избриши ги

H

HoT IcE

Гостин
Пробав и тоа, сите ги избришав и од почеток и пак нејќе.
Ништо, тоа му е, му идам на формат дефинитивно.

H

HoT IcE

Гостин
Работи сега, после формат нормално :D[DOUBLEPOST=1469820046][/DOUBLEPOST]Пак се сјеба драјверот, пак исти ерор, се појави откако го користев CCleaner.
Најшто мразам е кгоа ќе ме дупат регистри вака све му женско јебем.

Последно уредено од модератор:
Член од
21 октомври 2011
Мислења
1.755
Поени од реакции
2.569
Да не отварам нова тема за ова:
Дали некој знае како да се стави екстензија на Хром што не е од Стор?
Порано имаше можност од самиот Хром ама ја скинаа.
Конкретно сакам да ставам екстензија што е discontinued. Зборам за Evernote Clearly конкретно:
http://www.crx4chrome.com/crx/625/

Ако не знае никој, кажете барем добра замена за Clearly.
Сега за сега се префрлив на Опера за да можам да ја користам. Таму уште може да се ставаат екстензии што не се во Стор.
Ако си на опера, пробај ја cleanPages, многу подобра до Clearly.
Од дуќанот на хром, најблиско нешто се Print Friendly & PDF и Readability.

Член од
27 јули 2016
Мислења
105
Поени од реакции
95
Работи сега, после формат нормално :D[DOUBLEPOST=1469820046][/DOUBLEPOST]Пак се сјеба драјверот, пак исти ерор, се појави откако го користев CCleaner.
а зошто на свежо инсталиран оперативе ccleaner користиш? и батали тоа ccleaner, повеќе штета прават таквите програми, отколку што подобруваат нешто.
иста грешка или сега друго е проблемот?
напрај system restore и не чепкај со ccleaner повеќе.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.763
Поени од реакции
27.847
Опцијата од CCleaner за Registry не треба да се користи. Од тоа се деси или од обично бришење на cleaner-от односно temp files?
Биди правилен ѕвер и откриј точно која опција го прави ова, жити се!
Trial and error варијанта. Пробувај ги по пола и форматирај на секое... :DDDD
Потоа пријави го кај ccleaner а и кај Gigabyte мада они ќе ти кажат не сме ние криви.

Kajgana Shop

На врв Bottom