Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
28 мај 2010
Мислења
201
Поени од реакции
25
Луѓе, имам еден проблем. Еден фајл нејќе да се избрише.
Го симнав Windows 7 како .iso фајл, ама во uTorrent го сменив тоа и ми се симна само како фајл без тоа extension.

Експлореро не го признава дека постое.

а папката:

А зафаќа 3GB.
Го ставив во архива (.rar) и внатре го сменив во .iso, го екстрактирав и работи.
Нема врска , тоа уште фигурира како фајл безимен, тоа се дешава кога симињаш некош од некои трети непознати страни, или на уторент како што викаш ти, не си требал да мењаш имиња си ја тргнал екстензијата .iso што е на крај претпоставувам и се симнал како обичен фајл што не можеш ни курташак да праиш со него :vozbud: или е оштетен.

Ништо пробај десен клик - open as (open with) со WinRar и види дали ги покажува фајловите внатре... ако не тогаш оштетен фајл си симнал..... Симни го пак...

ЗА ДА ГО ИЗБРИШЕШ СОПРИ БИДЕЈЌИ 100% ТИ СЕ СИДНУВА (SEEDING) БАПНИ МУ СТОП... ИСКЛУЧИ ТОРЕНТОТ И ИЗБРИШИ ГО!!!

Член од
3 февруари 2013
Мислења
609
Поени од реакции
1.028
Нема врска , тоа уште фигурира како фајл безимен, тоа се дешава кога симињаш некош од некои трети непознати страни, или на уторент како што викаш ти, не си требал да мењаш имиња си ја тргнал екстензијата .iso што е на крај претпоставувам и се симнал како обичен фајл што не можеш ни курташак да праиш со него :vozbud: или е оштетен.

Ништо пробај десен клик - open as (open with) со WinRar и види дали ги покажува фајловите внатре... ако не тогаш оштетен фајл си симнал..... Симни го пак...
Open With... winRar не успеа. Unknown Format or Damaged.
Пробав со add to archive, и после ја отворив архивата (со WinRar) и му додадов .iso на фајлот и работи. Не е проблем тоа, проблем е што нејќе да се избрише.

Член од
11 февруари 2009
Мислења
1.072
Поени од реакции
1.144
Пробав со add to archive, и после ја отворив архивата (со WinRar) и му додадов .iso на фајлот и работи. Не е проблем тоа, проблем е што нејќе да се избрише.
Пробај со помош на Unlocker (внимавај при инсталацијата да не го инсталираш и тулбарот) или пак со FileASSASSIN да го избришеш фајлот.
Исто така прочитај го ова и ова.

Последно уредено:
Т

Триптико

Гостин
Зошто да го отвориш. Не те следам баш, ама вака сфатив: си му тргнал екстензија и сега ти го дава само како file. Смени му име. Тоа windows смени го во нешто и допиши .iso Би требало да проработи. Пред да менуваш, во Folder options кај View тргни штикла од скриени file types. Не заборавај apply ok.

Член од
3 февруари 2013
Мислења
609
Поени од реакции
1.028
Пробај со помош на Unlocker (внимавај при инсталацијата да не го инсталираш и тулбарот) или пак со FileASSASSIN да го избришеш фајлот.
Исто така прочитај го ова и ова.
Пробав со FileAssassin и кога пробав да го селектирам фајлот не ми дозволи пошо кобајаги file not found.
Пробав со Unlocker и ми кажа дека во папката нема фајлови кои се заклучени ама може да го избрише. И го избриша :D
Фала многу. :)
Зошто да го отвориш. Не те следам баш, ама вака сфатив: си му тргнал екстензија и сега ти го дава само како file. Смени му име. Тоа windows смени го во нешто и допиши .iso Би требало да проработи. Пред да менуваш, во Folder options кај View тргни штикла од скриени file types. Не заборавај apply ok.
Пробав да го отворам да видам дали работи:
А од торентот е избришан оддамна :)

Т

Триптико

Гостин
Пробав со FileAssassin и кога пробав да го селектирам фајлот не ми дозволи пошо кобајаги file not found.
Пробав со Unlocker и ми кажа дека во папката нема фајлови кои се заклучени ама може да го избрише. И го избриша :D
Фала многу. :)
Пробав да го отворам да видам дали работи:

А од торентот е избришан оддамна :)
Штом си средил ок. Инаку кога бришеш од торент, одбери Delete torrent and data, за бришење и на торент фајлот и на симнатото.

Член од
13 април 2008
Мислења
3.998
Поени од реакции
1.086
Ве молам за помош.

Имам стотици вируси во компјутериот, нема веб страна што ја отворам, а да не ми се појавуваат разно разни банери, реклами и така натака. Дали да го преинсталирам Виндоусот и што да им кажам, да ми ги префрлат документите во еден фолдер?

Т

Триптико

Гостин
Ве молам за помош.

Имам стотици вируси во компјутериот, нема веб страна што ја отворам, а да не ми се појавуваат разно разни банери, реклами и така натака. Дали да го преинсталирам Виндоусот и што да им кажам, да ми ги префрлат документите во еден фолдер?
Аха :D

Alien_sr

Ultimate Survivor!
Член од
14 мај 2007
Мислења
2.978
Поени од реакции
143
Вчера ги чепкав опциите во Wireless и Lan на 2 лап топа сакав со мрежен кабел да ги поврзам за игра - multiplayer арно ама не успеав.. денеска кога ги укл и двата комп никој немаше интернет.. После неколко чепкања во опции го добив интернетот и на двата комп арно ама доле не ми ја покажува мрежата за Wireless интернетот што го користам.. Случајно го уклучив торентот за да снимам филм и гледам оти и брзината ми е намалена на половина.. Како да си го вратам на стариот начин?

Edit: А претходно односно вчера по овој клип чепкав во опциите.. Го направив истото како на клипот..

Последно уредено:

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.420
Некој да не знае зошто одеднаш на Firefox на одредени страни ми се промени фонтот во едвај читлив и како може да се среди?

Ebay
1.png

TechPowerUp
2.png

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Некој да не знае зошто одеднаш на Firefox на одредени страни ми се промени фонтот во едвај читлив и како може да се среди?

Ebay
Прегледај го приврзокот 140350

TechPowerUp
Прегледај го приврзокот 140351
Changing Font
To change the font:

1. Click the menu button
    and choose Options.

2. Select the Content panel.
  3. Under Fonts & Colors, use the drop-down menus to select the font and font size of your choice.

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.420
Changing Font
To change the font:

1. Click the menu button
    and choose Options.

2. Select the Content panel.
  3. Under Fonts & Colors, use the drop-down menus to select the font and font size of your choice.
Џабе, овие основни работи ги изгуглав до сега и испробани се. Не помагаат.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Да не имаш закачено некој спајвер, да видиш во сејф мод?

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.745
Поени од реакции
27.744
Да не имаш инсталирано некој фонт за windows-от?
Последен пат кога инсталирав Helvetica се дешаваше ова. Мислам дека се дупнав од гуглање тогаш, немаше решение освен да се избрише Helvetica-та.

Kajgana Shop

На врв Bottom