Намести регеион македонијаПомош, како да ги исправам хиероглифитеПрегледај го приврзокот 127422
тука дали е наместено MK. а и што треба да пише тамо? МК апликација е?Наместено ми е тоа... @haCk0r
Така ќе ти биде бидејки апликацијата е руска ако не се лажам е 3d driver .Таму наместено ми е МК али апликацијата е Руска.![]()
![]()
Можеш слободно ај би ти препорачал Enterprase да инсталираш пошто лаптопот ти е нова генерација, за подршка на UEFI симни го овој Windows 7 или па инсталирај Windows 10Немам досега форматирано/инсталирано оперативен систем, а купив лаптоп со Ubuntu 12.04.1 lts. Сега сакам да му ставам Windows 7 Ultimate, а не ми се дава 350 ден.
Може ли некој да ми каже чекор по чекор како да го направам тоа самиот? Најдов торент, сеа дали е добар и дали на УСБ или на дивиди треба да го ставам?
Фала однапред![]()
Торентот е добар. Подобро е на усб да го ставиш. Симни rufusНемам досега форматирано/инсталирано оперативен систем, а купив лаптоп со Ubuntu 12.04.1 lts. Сега сакам да му ставам Windows 7 Ultimate, а не ми се дава 350 ден.
Може ли некој да ми каже чекор по чекор како да го направам тоа самиот? Најдов торент, сеа дали е добар и дали на УСБ или на дивиди треба да го ставам?
Фала однапред![]()
А кажи ми дали има потреба да се брише Линуксот или треба двата система паралелно да бидат? Дека мене не ми треба Линукс. Во торентот си има Руфус.Торентот е добар. Подобро е на усб да го ставиш. Симни rufus
https://rufus.akeo.ie/
оставаш се дифолт на програмот и одбираш create bootable disk image using iso, кликаш на сликата со цдто и го одбираш исото што го симна од торентот
програмот си ја прави својата магија и после определено време имаш бутабилно усб
го ставаш усбто во лаптопот
го пушташ лаптопот и кликаш цело време на F2 или delete за да влезеш во биос
бараш boot или нешто слично и треба да го наместиш primary да ти биде усбто, а не хард дискот.
можно е ова да треба да го наместиш на 2 места, разгледај ги сите опции само внимателно
одбираш save and exit, лаптопот се рестартира и ако си направил ко што треба, ќе ти рече press any key to boot from device, го правиш тоа и почнуваш инсталација на windows која е отприлика next next, објаснета тука
http://getintopc.com/tutorials/how-to-install-windows-7-step-by-step-method-for-beginners/
Бришеш слободно линуксот т.е самиот Windows ке го збрише без око да му трепнеА кажи ми дали има потреба да се брише Линуксот или треба двата система паралелно да бидат? Дека мене не ми треба Линукс. Во торентот си има Руфус.