Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.215
Поени од реакции
941
Вака сега...
Имам window xp.Комп ми беше на сервис некое време.Сега одкога ми го вратија менито ми е сменето.Ми изгледа како она на windows 98.Се обидов неколку пати да го сменам, значи идам доле во старт мени идам пропертис одбирам опција класик старт мени идам ок и пак истото мени (старото) ми се појавува.
Исто и мозила кога ќе отворам прозорчето ми изгледа поинаку(како менито).Значи не е она класично мени кое што го има секој комп со windows xp него ми изгледа како да имам 98ца.
Незнам колку ме свативте ама....Ако знае некој што е работава и што треба да направам за да сменам све ова нека пише....
фала
Оди со десен клик на desktop и на Properties, па потоа на Appearance (мислам дека таму беа скиновите).

ivicka10

full bundle of joy...
Член од
20 февруари 2008
Мислења
102
Поени од реакции
4
Да не знае некој како да ставам црна позадина на subtitle? Кога ќе го спојам со филмот, на двд плеер буквите се бели и не се гледаат добро, така да ми треба некој програм:helou:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Да не знае некој како да ставам црна позадина на subtitle? Кога ќе го спојам со филмот, на двд плеер буквите се бели и не се гледаат добро, така да ми треба некој програм:helou:
Симни си го Subtitle Workshop 4.0 и прочепкај во опциите, незнам точно каде беше тоа...

Cool

Untouchable
Член од
21 февруари 2006
Мислења
467
Поени од реакции
9
Ми треба помош. Уклучувајќи го лаптопот ми се појавува порака на црна позадина operating system not found! Има ли шанси да се направи бекап на фајловите?

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Ќе го извадиш хардот од лаптоп и оди кај другар, па ископирај што ти треба.

Cool

Untouchable
Член од
21 февруари 2006
Мислења
467
Поени од реакции
9
а дали можам тоа да го направам на друг лаптоп со виста ос и ако може детали како?

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Не на лаптоп, на обичен персоналец, и само ако можеш да го извадиш хардискот без да го оштетиш, потоа стави го на персоналецот и копирај што ти треба... доколку незнаеш како, викни некој кој се разбира и со него средете:smir:

Cool

Untouchable
Член од
21 февруари 2006
Мислења
467
Поени од реакции
9
Фала за советот, се надевам ќе го средам проблемот. :smir:

диме

When Am I ?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
806
Поени од реакции
21
Ми треба помош. Уклучувајќи го лаптопот ми се појавува порака на црна позадина operating system not found! Има ли шанси да се направи бекап на фајловите?
Има шанса и без да го вадиш hard disc - от. Само ти треба некоја Live Linux дисктрибуција, ја ставаш во CD/DVD-ROM - от, се бутира линуксот и ќе можиш да пристапиш до сите податоци на дискот. Па после можиш слободно да ги копираш на USB Flash, преку мрежа на друг компјутер,...

Член од
7 февруари 2005
Мислења
688
Поени од реакции
76
има и WindowsXp live си го снимаш на Цд и си го бутираш....Или друга опција си го поврзуваш хардот на друг компјутер и си ги вадиш фајловите шо ти се потребни.....

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
ДоН ЏеЛаТиМуС напиша:
Имам еден проблем...не знам дали е за овде ама ќе си прашам...
проблемот е во тоа што имам USB Bluetooth кое пред некој ден компјутерот почна да не ми го познава...или кажано USB DEVICE NOT RECOGNIZED...Па ако некој знае како да го средам ова нека помогне

Благодарам..и се надевам на брз одговор :)
Колега, кој друг ако не јас :)
Ај вака, првин кажи дали драјверите за блутутот и за Усб 2,0 се во ред ?

Член од
28 јануари 2008
Мислења
298
Поени од реакции
68
дали можам да отворам protected file некако?
фала

Член од
10 февруари 2007
Мислења
4.773
Поени од реакции
2.082
Колега, кој друг ако не јас :)
Ај вака, првин кажи дали драјверите за блутутот и за Усб 2,0 се во ред ?
Ми вика дека немам драјвери за блутутот...а за Усб се е ок...по се изгледа :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom