Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Вака сега...
Имам window xp.Комп ми беше на сервис некое време.Сега одкога ми го вратија менито ми е сменето.Ми изгледа како она на windows 98.Се обидов неколку пати да го сменам, значи идам доле во старт мени идам пропертис одбирам опција класик старт мени идам ок и пак истото мени (старото) ми се појавува.
Исто и мозила кога ќе отворам прозорчето ми изгледа поинаку(како менито).Значи не е она класично мени кое што го има секој комп со windows xp него ми изгледа како да имам 98ца.
Незнам колку ме свативте ама....Ако знае некој што е работава и што треба да направам за да сменам све ова нека пише....
фала

Оди со десен клик на desktop и на Properties, па потоа на Appearance (мислам дека таму беа скиновите).

Да не знае некој како да ставам црна позадина на subtitle? Кога ќе го спојам со филмот, на двд плеер буквите се бели и не се гледаат добро, така да ми треба некој програм:helou:

Да не знае некој како да ставам црна позадина на subtitle? Кога ќе го спојам со филмот, на двд плеер буквите се бели и не се гледаат добро, така да ми треба некој програм:helou:

Симни си го Subtitle Workshop 4.0 и прочепкај во опциите, незнам точно каде беше тоа...

Ми треба помош. Уклучувајќи го лаптопот ми се појавува порака на црна позадина operating system not found! Има ли шанси да се направи бекап на фајловите?

Ќе го извадиш хардот од лаптоп и оди кај другар, па ископирај што ти треба.

а дали можам тоа да го направам на друг лаптоп со виста ос и ако може детали како?

Не на лаптоп, на обичен персоналец, и само ако можеш да го извадиш хардискот без да го оштетиш, потоа стави го на персоналецот и копирај што ти треба... доколку незнаеш како, викни некој кој се разбира и со него средете:smir:

Фала за советот, се надевам ќе го средам проблемот. :smir:

Ми треба помош. Уклучувајќи го лаптопот ми се појавува порака на црна позадина operating system not found! Има ли шанси да се направи бекап на фајловите?

Има шанса и без да го вадиш hard disc - от. Само ти треба некоја Live Linux дисктрибуција, ја ставаш во CD/DVD-ROM - от, се бутира линуксот и ќе можиш да пристапиш до сите податоци на дискот. Па после можиш слободно да ги копираш на USB Flash, преку мрежа на друг компјутер,...

има и WindowsXp live си го снимаш на Цд и си го бутираш....Или друга опција си го поврзуваш хардот на друг компјутер и си ги вадиш фајловите шо ти се потребни.....

ДоН ЏеЛаТиМуС напиша:
Имам еден проблем...не знам дали е за овде ама ќе си прашам...
проблемот е во тоа што имам USB Bluetooth кое пред некој ден компјутерот почна да не ми го познава...или кажано USB DEVICE NOT RECOGNIZED...Па ако некој знае како да го средам ова нека помогне

Благодарам..и се надевам на брз одговор :)
Колега, кој друг ако не јас :)
Ај вака, првин кажи дали драјверите за блутутот и за Усб 2,0 се во ред ?

дали можам да отворам protected file некако?
фала

Колега, кој друг ако не јас :)
Ај вака, првин кажи дали драјверите за блутутот и за Усб 2,0 се во ред ?

Ми вика дека немам драјвери за блутутот...а за Усб се е ок...по се изгледа :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom