Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Ај ако може некој да ми помогне. пробувам на еден лап топ да инсталирам мсн месинџер и ми ја јавува следнава порака

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Фала Princ средив проблемот со твоето решение

Член од
10 мај 2006
Мислења
47
Поени од реакции
1
Dali moze od da mi kazete od kade da go downloadiram windows update agent,mi treba za da instaliram msn , Bez nego ne se uklucuva instalacijata

Член од
8 март 2008
Мислења
8
Поени од реакции
0
pred 2 dena si kupiv lap top i se funkcionira kako sto treba saamo koga ko isklucuvam windowsot ne se isklucuva ekranot,ostanuva onaa plavata pozadina i pisuva
windows is shuting down i se taka zamrznuva.
pa moram da go isklucuvam preku podolgo zadrzuvanje na kopceto.
ve molam za pomos .
blagodaram odnapred

Hooligan

..The President...
Член од
9 февруари 2008
Мислења
2.358
Поени од реакции
701
Имам XP -со хакнат лиценционен код..
Досега све си беше убаво и можеше без проблем да се прави update,арно ама пред некој ден ми падна на validation i сега нонстоп ми излегува известување дека мојот софтвер не е оргинален...
Дали некој можеби знае како да го решам проблемот без повторно да го преинсталирам виндовсов??
Поздрав

F.A.

Smile Now, Cry Later
Член од
17 април 2007
Мислења
862
Поени од реакции
3
Па како што видов јас имаа некој Advanced Validation така да ако тоа си го симнал можеби затоа ти е така.

Hooligan

..The President...
Член од
9 февруари 2008
Мислења
2.358
Поени од реакции
701
Можеби тоа сум го симнал...

Еве сега чепкав нешто во Notiffications Settings и направив да не ми се појавува 30 дена.....ама џабе вака....највероватно ке мора пак да го преинсталирам Виндовсов....

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Досега све си беше убаво и можеше без проблем да се прави update,арно ама пред некој ден ми падна на validation i сега нонстоп ми излегува известување дека мојот софтвер не е оргинален...
Дали некој можеби знае како да го решам проблемот без повторно да го преинсталирам виндовсов??
Поздрав
Воопшто не ти требаат updates за ХР, само ќе си го симнеш најновиот Service Pack 3 (подоле на сајтот имаш DOWNLOAD копчиња) и све ќе имаш во најдобар ред.

А за проблемот, претпоставувам дека си го симнал Genuine, еве ти решение:

1. Уклучи го Task Manager (ctrl+alt+del)
  2. Оди во табот processes и дај му END TASK на wgatray.exe
  3. Сега рестартирај го XP ама во SAFE MODE.
  4. Оди во С:\Windows\System32 и избриши го WgaTray.exe
  5. Оди во С:\Windows\System32\dllcache и избриши го WgaTray.exe
  6. Оди во RUN и пиши regedit
  7. Во регистрите стигни до тука:
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\Notify
  8. Избриши го фолдерот WgaLogon
  9. Рестартирај го Windows XP
  10. Друг пат, пази што симнуваш (исклучи го Automatic Updateѕ, најубаво, и онака не ти требаат а и незнаеш за што служат)

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
Поздрав

Ако сакаш формат, со валиден XP, пиши ми pm.

Hooligan

..The President...
Член од
9 февруари 2008
Мислења
2.358
Поени од реакции
701
Ви благодарам за помошта и советите !!!

goodman_91

Бубалица
Член од
2 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
29
Како можам да го решам овој проблем. Кога ќе отворам некој инсталер фајл, ми се отвара следнава порака.NSIS Error: Error launching installer или пак ова "The filename, directory name, or volume label syntax is incorrect"

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Како можам да го решам овој проблем. Кога ќе отворам некој инсталер фајл, ми се отвара следнава порака.NSIS Error: Error launching installer или пак ова "The filename, directory name, or volume label syntax is incorrect"
Можно е да имаш стара верзија на Windows Installer а понова можеш да си симнеш тука (download копчето е подоле на сајтот)

А ако и после ова пак имаш проблеми, симни си го Service Pack 3

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom