Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
@▒IsNoGood▒ кој Service Pack го користиш

Sacansi*

Oh, crystal ball!
Член од
4 април 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
68
Што е regedit? Гледам на web во тоа се пишувале некои кодови HKEY_...

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804

Sacansi*

Oh, crystal ball!
Член од
4 април 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
68
Тоа ти се регистри , не чепкај ниш оти може нема да ти се подигне ОС
Па вика на една страна да сум пишел некој код HKEY... во тоа Regedit, И ке ми се пијавел двд драјверот во мај комппјутер :) ама ок нема да чепкам ништо :)

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Па вика на една страна да сум пишел некој код HKEY... во тоа Regedit, И ке ми се пијавел двд драјверот во мај комппјутер :) ама ок нема да чепкам ништо :)
Види, во регистрите кодови не се пишуваат. Или се внесуваат како .reg фајлови или ти самиот ( доколку ја знаеш локацијата ) правеш модификации на истите

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
кажи ми кој код ке ти кажам кај треба да го пишеш ако го најдам во книгава ја не ги памтам сите

Sacansi*

Oh, crystal ball!
Член од
4 април 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
68
Види, во регистрите кодови не се пишуваат. Или се внесуваат како .reg фајлови или ти самиот ( доколку ја знаеш локацијата ) правеш модификации на истите
Незнам вика GO to Start Menu type RUn, in run type regedit. When u open regedit type HKEY... блаблабла..

Иначе некој друг по прост начин да ја вратам иконата од двд драјверот во MY COmputer? :kesa:

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Незнам вика GO to Start Menu type RUn, in run type regedit. When u open regedit type HKEY... блаблабла..

Иначе некој друг по прост начин да ја вратам иконата од двд драјверот во MY COmputer? :kesa:
Дај го целиот текст што е на англиски, па да ти кажам каде треба да одеш и што точно да направеш.

Sacansi*

Oh, crystal ball!
Член од
4 април 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
68
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}

Apparently it seems that this is an age old fix for even XP systems. If you venture to the registry key above by doing the following steps:

1. Click on the start menu.
  2. If this is a Vista machine in the search box type in “regedit” without the quotation marks.
  3. Maximize the HKLM and then go ahead and browse until you reach the key listed above.
  4. In the right panel you’ll see something along the lines of “UpperFilter” and “LowerFilter” you want to click on each “filter” key and hit delete. Click yes when it asks to confirm if you wish to delete the key.
  5. Restart Windows.
  6. Let me know if this works.

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.270
Поени од реакции
2.271
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\Class\{4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}

Точно е брат ова....најди ја локацијата и еве што ќе добиеш.....кај мене нема Upper Filter.....кај тебе треба да ги има двете...избриши ги!!!

[url=http://www.imagehosting.com/][img=][/URL]

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Епа види у BIOS дали ти се уклучени USB од позади од напред...

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}

Apparently it seems that this is an age old fix for even XP systems. If you venture to the registry key above by doing the following steps:

1. Click on the start menu.
  2. If this is a Vista machine in the search box type in “regedit” without the quotation marks.
  3. Maximize the HKLM and then go ahead and browse until you reach the key listed above.
  4. In the right panel you’ll see something along the lines of “UpperFilter” and “LowerFilter” you want to click on each “filter” key and hit delete. Click yes when it asks to confirm if you wish to delete the key.
  5. Restart Windows.
  6. Let me know if this works.
Само следи го воа
Код:

Sacansi*

Oh, crystal ball!
Член од
4 април 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
68
Епа види у BIOS дали ти се уклучени USB од позади од напред...

Само следи го воа
Код:

И што да правам со тоа? П.с. ова е за да ми се појави иконата од двд драјверот во my computer?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom