Епа извади го рачно HDD, па стави го пак. Пробај. Ако не, рикнал HDDАј помош
Почињам да го форматирам компјутерот и го форматирам и ми се јавува екран на смрта потоа почињам пак да го форматирам и ми вика дека нема ХДД
Од сите возможни 5 Username и Password што ги имам ниту едно не сакаше,а сега пак и protect статусот ми се промени од штиклирано зелено во извичник жолт:nesum:.Ај помогнете скоро го снимав Nod от и не го разбирам баш!Стај му друг USER и PASS
Види во биосот кај Sata operation mode е ставено raid или non-raid ?Дечки имам проблем со еден PC што ми го донесоа да му преинсталирам Windows ама setupot на виндоус му јавува грешка ми вика дека компјутерот нема хард диск или има некоја грешка.А компјутерот си има хард диск и си работи само што полн е вируси и мора да се форматира.Што може да е проблемот ако знае некој нека пише.
![]()
Не го виде мојот цитатСега го извадив и го ставив рачно хард дискот па ке видам дали ке работи.А ти провери ако ти е САТА хард дискот дали имаш драјвер за сата сум слушнал некаде дека и тоа правело проблеми.
Јас се` мислам дека кога ќе започне читањето на драјверите се појавуване ти требаат сата драјвери ! може и бес нив да се инсталира Windows XP кога ке започне читањето на драјверите,незнам које точно беше ама мислам дека е F6 и од таму ке го смениш како ATA а можеш и у BIOS да го наместиш да биде како ATA не како сата и се инсталира бес проблем
Нај едноставно е да влезеш во BIOS и да направиш diseable SATAne biva nikako ima disketa so drajveri ama ne pasuvaat