Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 декември 2007
Мислења
71
Поени од реакции
16
Ај помош
Почињам да го форматирам компјутерот и го форматирам и ми се јавува екран на смрта потоа почињам пак да го форматирам и ми вика дека нема ХДД

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ај помош
Почињам да го форматирам компјутерот и го форматирам и ми се јавува екран на смрта потоа почињам пак да го форматирам и ми вика дека нема ХДД
Епа извади го рачно HDD, па стави го пак. Пробај. Ако не, рикнал HDD

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Стај му друг USER и PASS
Од сите возможни 5 Username и Password што ги имам ниту едно не сакаше,а сега пак и protect статусот ми се промени од штиклирано зелено во извичник жолт:nesum:.Ај помогнете скоро го снимав Nod от и не го разбирам баш!

Едит: Средено е се снајдив :)

Член од
23 декември 2007
Мислења
71
Поени од реакции
16
не не можам да ја продожам инсталацијата нова ми се прекинува а стариот виндоус си работи само плав екран се јавува

_master

*Big Barsa Fan*
Член од
15 август 2007
Мислења
535
Поени од реакции
18
Дечки имам проблем со еден PC што ми го донесоа да му преинсталирам Windows ама setupot на виндоус му јавува грешка ми вика дека компјутерот нема хард диск или има некоја грешка.А компјутерот си има хард диск и си работи само што полн е вируси и мора да се форматира.Што може да е проблемот ако знае некој нека пише.
:tapp:

ЕДИТ:не витудов некој веднаш пред мене го пишал тој проблем.Ама на овој не е цркнат хардот тој си вцитува виндоус и си работи.

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Дечки имам проблем со еден PC што ми го донесоа да му преинсталирам Windows ама setupot на виндоус му јавува грешка ми вика дека компјутерот нема хард диск или има некоја грешка.А компјутерот си има хард диск и си работи само што полн е вируси и мора да се форматира.Што може да е проблемот ако знае некој нека пише.
:tapp:
Види во биосот кај Sata operation mode е ставено raid или non-raid ?
Ова барај го во IDE configuration. Најверојатно немаш сата драјвери па затоа и неможе да започне инсталацијата т.е. дискот не е препознаен. Ако не успееш со ова, симни нов виндоус со сп3 и би требало да ти заврши работа

_master

*Big Barsa Fan*
Член од
15 август 2007
Мислења
535
Поени од реакции
18
Сега го извадив и го ставив рачно хард дискот па ке видам дали ке работи.А ти провери ако ти е САТА хард дискот дали имаш драјвер за сата сум слушнал некаде дека и тоа правело проблеми.

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Сега го извадив и го ставив рачно хард дискот па ке видам дали ке работи.А ти провери ако ти е САТА хард дискот дали имаш драјвер за сата сум слушнал некаде дека и тоа правело проблеми.
Не го виде мојот цитат :) ? Истото и јас го напишав дека можеби немаш сата драјвер па сега ти прави проблем при инсталацијата

_master

*Big Barsa Fan*
Член од
15 август 2007
Мислења
535
Поени од реакции
18
Iskreno ne go vidov kaj da vidam koga ima 300 strani mislenja.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
не ти требаат сата драјвери ! може и бес нив да се инсталира Windows XP кога ке започне читањето на драјверите,незнам које точно беше ама мислам дека е F6 и од таму ке го смениш како ATA а можеш и у BIOS да го наместиш да биде како ATA не како сата и се инсталира бес проблем

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
не ти требаат сата драјвери ! може и бес нив да се инсталира Windows XP кога ке започне читањето на драјверите,незнам које точно беше ама мислам дека е F6 и од таму ке го смениш како ATA а можеш и у BIOS да го наместиш да биде како ATA не како сата и се инсталира бес проблем
Јас се` мислам дека кога ќе започне читањето на драјверите се појавува
- Press F6 if you need to instal third RAID device...

▒IsNoGood▒

A hell of a brainiac
Член од
8 декември 2008
Мислења
155
Поени од реакции
8
Имам дома 4 преносни хард дискови, ама џабе, прашина ми фаќаат! Не ми ги регистрира компјутерот!:nesvest: Не е до неисталирани дравери, на цедето кое доаѓа со нив, има драјвери само за 95ка, со објаснување дека за останатите оперативни не е потребно да се инсталираат, а и без тоа не можам да ги инсталирам. На други компјутери ги регистрира без проблем. А инаку, компјутерот ми регистрира секакви други USB уреди. Изгледа ќе треба да го форматирам, ама тешко без пред тоа да си ги префрлам важните податоци на сигурно. I'm stuck... Any clue, anyone?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom