_master
*Big Barsa Fan*
- Член од
- 15 август 2007
- Мислења
- 535
- Поени од реакции
- 18
Fala go resiv problemotНај едноставно е да влезеш во BIOS и да направиш diseable SATA
Fala go resiv problemotНај едноставно е да влезеш во BIOS и да направиш diseable SATA
Тоа ти се регистри , не чепкај ниш оти може нема да ти се подигне ОСШто е regedit? Гледам на web во тоа се пишувале некои кодови HKEY_...
The Windows registry is a directory which stores settings and options for the operating system for Microsoft Windows 32-bit versions, 64-bit versions, and Windows Mobile. It contains information and settings for all the hardware, operating system software, most non-operating system software, users, preferences of the PC, etcШто е regedit? Гледам на web во тоа се пишувале некои кодови HKEY_...
Па вика на една страна да сум пишел некој код HKEY... во тоа Regedit, И ке ми се пијавел двд драјверот во мај комппјутерТоа ти се регистри , не чепкај ниш оти може нема да ти се подигне ОС
Види, во регистрите кодови не се пишуваат. Или се внесуваат како .reg фајлови или ти самиот ( доколку ја знаеш локацијата ) правеш модификации на иститеПа вика на една страна да сум пишел некој код HKEY... во тоа Regedit, И ке ми се пијавел двд драјверот во мај комппјутерама ок нема да чепкам ништо
![]()
Незнам вика GO to Start Menu type RUn, in run type regedit. When u open regedit type HKEY... блаблабла..Види, во регистрите кодови не се пишуваат. Или се внесуваат како .reg фајлови или ти самиот ( доколку ја знаеш локацијата ) правеш модификации на истите
Дај го целиот текст што е на англиски, па да ти кажам каде треба да одеш и што точно да направеш.Незнам вика GO to Start Menu type RUn, in run type regedit. When u open regedit type HKEY... блаблабла..
Иначе некој друг по прост начин да ја вратам иконата од двд драјверот во MY COmputer? :kesa:
Service Pack 2@▒IsNoGood▒ кој Service Pack го користиш
Епа види у BIOS дали ти се уклучени USB од позади од напред...Service Pack 2
Само следи го воаHKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}
Apparently it seems that this is an age old fix for even XP systems. If you venture to the registry key above by doing the following steps:
- Click on the start menu.
- If this is a Vista machine in the search box type in “regedit” without the quotation marks.
- Maximize the HKLM and then go ahead and browse until you reach the key listed above.
- In the right panel you’ll see something along the lines of “UpperFilter” and “LowerFilter” you want to click on each “filter” key and hit delete. Click yes when it asks to confirm if you wish to delete the key.
- Restart Windows.
- Let me know if this works.
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}
И што да правам со тоа? П.с. ова е за да ми се појави иконата од двд драјверот во my computer?Епа види у BIOS дали ти се уклучени USB од позади од напред...
Само следи го воа
Код:HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}
![]()