Помош, софтверски проблеми и совети - II дел

  • Креатор на темата Princ
  • Време на започнување

back_rest

ex mod coder
Член од
19 јули 2006
Мислења
1.590
Поени од реакции
106
NiTr0 напиша:
Ми рокна HDD од домашниот комјутер, па сега порачав нов, а прашањето ми е дали знаете за некои програми со кои може да се извадат податоци од „рокнатиот” диск? И дали воопшто може дискот да се употребува понатаму?
дефирај рокна!
ако е до мотор или до некој чип внатре... послушај ги другите
ако е до lost sectors, bad sectors или сите тие софтверски срања, викај на помош R-Studio. Чуда прави програмчево.
 
Член од
8 мај 2006
Мислења
358
Поени од реакции
11
ZA bad sector samo HDD-regenerator . ruska programa i gi poprava sektorite bez razlika na file system-ot (FAT,NTFS, UNIX). rabote pod DOS (programata prave butabilna disketa)
 
Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
NiTr0 напиша:
Ми рокна HDD од домашниот комјутер, па сега порачав нов, а прашањето ми е дали знаете за некои програми со кои може да се извадат податоци од „рокнатиот” диск? И дали воопшто може дискот да се употребува понатаму?
Еве ти еден линк, се надевам дека ќе ти послужи

http://www.governmentsecurity.org/forum/index.php?act=Attach&type=post&id=4036#search=%22200%20ways%20to%20revive%20hdd%22

Со среќа
 
P

Princ

Гостин
HsIlOmEdUs напиша:
1. бутирај икс-пе: Start->Run->msconfig па таму се снајди
2. да не ти е мутиран звукот? (според тоа што велиш дека имаш црвен икс) клик на тоа звучничето и одштиклирај Mute. ако не е до тоа, пиши пак.
За првиот проблем: го едитирав и boot.ini ама таму го нема убунту-то. само windowsot си стои.

2. Го проверив и јас тоа ама не е мутиран звукот. Кога ставам аудио цд, му викам да го пушти ама ми пријавува грешка демек не можел да детектира sound драјвери. Ама нешто ми е чудно: зошто тогаш кај прозорецот за да се логираш во убунту ако го згрешиш пасот има звук (тапаните)?
 

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Capo Kapistec напиша:
Ama ne mi dava ikona za da ja uklucam kamerata! Mi treba ko shortcut ikona me razbiras?
Ај на МСН убаво да ми објасниш што ти треба.
 
Член од
9 јуни 2006
Мислења
62
Поени од реакции
3
itno mi trebaat poveke makedonski fontovi,kade da najdam???
 
Член од
10 мај 2006
Мислења
9
Поени од реакции
0
Aj za help ve molam... mi treba edna programa, Torque game builder nigde nemozam da ja najdam...Fala odnapred:)
 
Член од
8 август 2005
Мислења
456
Поени од реакции
78
ПОМОШ!!!

ајде децки од сабајле;ki da ve razmrdam..preд da го исклучам компјутерот..значи заспан на него..од интернет незнам ни што беше на некоја заебана страна по грешка кликнав ок..се инсталира некое чудо..pass menager ..во секој слуцај еxe file. го скенирав..чист..лјубитност пуста...го стартав..и тогаш ми јави порака за вирус...брисам file..и одам на RЕMOVE...аутоматски рестарт на компјутерот..и еве го мајциниот не сака да ми се појави ДЕСКТОП..стои само сликата во позадина..мозам да уклуцам само таск менаџер...
Пракам слика со процесите кои одат во позадина...ама немозам да откријам кој не е стартован..ако има некој сумлив процес..казете да го исклучам..
Значи вака стојат работите...
Од таск менаџер уклучив некои ствари (во суштина може да се уклучи се.. )..(морам прво да уклуцам интернет експлорер па после да писам "c:" )
скенирав со касперски најде некој вирус во теmporary internet files..го избрисав..скенирав со адware И таму што најде избрисав...
Ресторе поинт немам:(
Во safe mode не сака да уклучи...
I porano ми се јавуваше веков проблем...сватив дека е од конекцијата на интернет (ако ја оставев уклучена и го рестартирав компјутерот)барем кога ке ја изклучев не ми јавуваше проблем...ако преку safe mode исклуцев конекцијата после се стартуваше без проблем.
или пак,ако во тој случај го стартовав windowsot :Start configuration ..when windows last time run properly..продолжување без мака...
Сега пробав и да ја исклучам конекцијата али пак нејке..:toe: .
Хм..се мислам да не е е некоја глупава опција..и немој да ми се смеете ако е така:)..eve saat време незнам што да правам...
За секој случај ги префрлив битните работи на другта партиција..па сеа се мислам за формат...али..ајде ке поцекам дами дадете некој совет?
Има ли некој линк на пр. на НЕТ каде што може да се среди ова аутоматски..да не речам репаир на windows????
pozdrav
сега не:tapp: сака
 

Attachments

Член на раководството

Форевер тугедер
Член од
15 март 2006
Мислења
698
Поени од реакции
20
csrrs.exe is a process which is registered as W32.Gaobot.AO Worm. This Trojan allows attackers to access your computer, stealing passwords and personal data, and spreads via network shares with weak passwords as well the Windows Dcom-RPC Vulnerability:

http://www.liutilities.com/products/wintaskspro/processlibrary/csrrs/

odi ovde dali mozis nesto da napravis, nudat nekoi removali ili free scan
 
Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
Мајкрософт DCOM RPC vulnerability - така е дефинитоано ова последно... многу проблеми се направија со Windowsot - SP2 некоја голема грешка што ја искористија еден куп мајстори за висуси да направат беља....

И кај мене последно често паќа конекцијата, баш поради тие порти кои се за DCOM ...

Побарај ќе најдеш некој чистач за вирусов.. нема да имаш гајле...
 
Член од
18 август 2006
Мислења
325
Поени од реакции
4
ЗОШТО МИ Е ИЗБРИШАН ОДГОВОРОТ ЗА ОХРИЃАНКА???
 

mr.wicket

limitless..
Член од
20 јуни 2005
Мислења
5.127
Поени од реакции
519
Princ напиша:
Досега не сум успеал да пробијам заборавен пас на XP затоа би ти препорачал формат. Почекај ако сакаш можеби некој знае друг начин.

Ако ти е само за да видиш што има на него пробај да се логираш како Guest (може е активен усерот).
memberix напиша:
probaj vaka. koga ke se pojave prozorot za login stisni dva pati Ctrl+Alt+Delete i napisi administrator vo poleto za user, a poleto za pasvord ostavi go prazno. ke se logiras kako administrator i posle kreiraj novo korisnicko ime a toa so pasvord mozes da go izbrises. raboti na XP Pro i samo ako administratorskiot account ne zastiten so pasvord (po default ne e). Za XP Home treba da go butiras Windows vo safe mode ( stisni F8 pred da pocne da se startuva windows i ke se pojave meni) i ke dobies opcija da se logiras kako administrator ( povtorno bez pasvord).
deXterche напиша:
Пробај вака, оди Log off и притисни ctrl+alt+del(дапати притисни delete), ќе ти се појави нов прозорец, најгоре напиши само Administrator и притисни ентер (ако администраторот нема pass ќе те логира одма) ако не ти успее ова побарај има едно програмче се вика John the Ripper password cracker, кај мене секогаш го пробивал пассот:zlo:
Златен формат.. дал му бог добро реши се' :wink:
Cепак фала на помошта.

appreciated

NiTr0 напиша:
Има начин, само заборавив кој фајл требаше да се брише! Утре ќе ви кажам...
Aко ти текне на фајлчето пиши ми или на МСН или на ПП да си знам за друг пат :wink:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom