расчепкај по менито може и ќе најдеш нешто не би требало да е толку лош.Имам вакво апаратче http://www.dpreview.com/news/0805/08052203Fujifilm_a850.asp ама не сум нај нај задоволен од сликите што ги вади.Збор два да каже некој што се разбира или има ист апарат..
значи да не очекувам мн. аНемам таков апарат, ама ќе ти пишам колку пари, толку музика, овај фотографии.
прочепкав убоо длабински,ама ништо посебно.Вајда тоа е тоарасчепкај по менито може и ќе најдеш нешто не би требало да е толку лош.
ај закачи некоја слика што мислиш дека е една од подобрите што си ги сликал да видиме каква е.значи да не очекувам мн. а
прочепкав убоо длабински,ама ништо посебно.Вајда тоа е тоа
И пиши какви сетинзи имаш користено (колку ISO, колку зум дигитален и оптички, ако знаеш да видиш и колку F stop, и експозиција и тоа би било добро)ај закачи некоја слика што мислиш дека е една од подобрите што си ги сликал да видиме каква е.
Види сеа... џабе чепкање доколку не знаеш што треба да намалиш, а што да зголемиш.прочепкав убоо длабински,ама ништо посебно.Вајда тоа е тоа
A во што ти се битни мегапикселите??Кажете ми некој добар фото апарат од 10 или 12 мегапиксели. И која марка е пропорачливо. Дали Никон или Канон?
Па препорачајте вие како поискусни некои добри. Ете не ми се важни мегапикселите. Само сакам да биде добар и квалитетен. Нормално, и препорачајте ми добра продавница за фотоапарати.A во што ти се битни мегапикселите??
Јас кога би препорачал би ти препорачал Канон 5D Mark II со објектив EF 24-70 F/2.8 L и блиц Канон 530Па препорачајте вие како поискусни некои добри. Ете не ми се важни мегапикселите. Само сакам да биде добар и квалитетен. Нормално, и препорачајте ми добра продавница за фотоапарати.
Па не толку скапо. Не сум јас професионалец хаха. Некој до 11-12 илјади денари. Или приближно.Јас кога би препорачал би ти препорачал Канон 5D Mark II со објектив EF 24-70 F/2.8 L и блиц Канон 530
Заедно со торбица, мемориска статив... не би требало да е над 4000 евра
Ако ти е тоа прескапо, кажи барем до колку пари бараш за да тои помогнеме...
Во која продавница можам да го најдам?Canon Powershot SX 130 IS. Го спуштија на 10.500 денари Најтопла препорака. Најдобар апарат во рангот до 200 евра.
Како мислиш-што да намалам а што да зголемам?Резолуцијата ми е на највисоко ставенаВиди сеа... џабе чепкање доколку не знаеш што треба да намалиш, а што да зголемиш.