ја би зел 35, двата се добри објективи отворот му е ист али аголот на “гледање“ кај 35 е поголемникор 50мм 1.8г е поубо да земам или никор 35мм 1.8г?
Тоа го знам , ама мислеф некој други курафте техники да не има ама немало , незнам сакам да земам ф1.4 ама некако бајхи парина ми се , па да не знајш некој да продава ф1.4 половен ама не па ептен батал да биди ,ја би зел 35, двата се добри објективи отворот му е ист али аголот на “гледање“ кај 35 е поголем
за шо ти е 1,4?Тоа го знам , ама мислеф некој други курафте техники да не има ама немало , незнам сакам да земам ф1.4 ама некако бајхи парина ми се , па да не знајш некој да продава ф1.4 половен ама не па ептен батал да биди ,
Земи тој објективот сега шо го имаш, сликај (денски уз убо светло) исти сцени, еднаш наместено на 35 еднаш на 50 и види разликата како во ширина така и во зумПа за ноќна фотографија , и за луѓе сликање
cкоро се се поправа а за исплатливост ко ќе ти речи сервисерот колку лири ќе кошта и шо треба да се поправиМислам дека ми се заеба автофокусот на кит објективот 18-55 од канонот. Ако може совет дали се поправа, колку би можело да чини и дали е исплатливо за поправка.
Често пати, на 18мм му е многу потешко да исфокусира отколку на 55мм.Откинува, и ги вади матни сликите.Некогаш се мачи за фокус и замрзнува по некое време. Значи ова се дешава во 80% од случаите.cкоро се се поправа а за исплатливост ко ќе ти речи сервисерот колку лири ќе кошта и шо треба да се поправи
а да кажеше и симптоми и шо се си пробал за да се направи?
Ми мириса на сервисер, а тоа во дневно светло прави или ноќе - слабо светло?Често пати, на 18мм му е многу потешко да исфокусира отколку на 55мм.Откинува, и ги вади матни сликите.Некогаш се мачи за фокус и замрзнува по некое време. Значи ова се дешава во 80% од случаите.
Прво го изгланцав објективот, после контактите ги избришав. Чаре брат?
праеше само ноќе, последно време и дење. Користам друг објектив на истото тело, нема никакви проблеми.Ми мириса на сервисер, а тоа во дневно светло прави или ноќе - слабо светло?
со друг објектив дали си пробал?
на мајстор па нека каже шо е и колку е.праеше само ноќе, последно време и дење. Користам друг објектив на истото тело, нема никакви проблеми.