Некој да не знае решение за ова? Пред 1 недела имав 4 ГБ рам и одеше до 3,8 ГБ. Заради ова и купив уште 4 ГБ рам ама пак е исто. Ова се случува при инсталација на поголеми игри и програми, на пример на Microsoft Office. Исто е и при инсталација од двд, од хард диск од .exe и од .img. Многу кочи и ме нервира тие 20-30 минути за да го отвори таск менаџерот му треба 5 секунди. И што ми е чудно го нема во процеси. Со Prime 95 нема никаков проблем дури и не се забележува дека работи. Ова секако дека не го правев во исто време.
Конфигурација:
MOTHERBOARD Asus M4A77T/USB3
BIOS ami 0502(прво ми беше 0503 ама пак истиот проблем)
CPU AMD Phenom II X2 Black Edition 555, 3200 MHz (отклучен ми е на 4 јадра)
GPU AMD Radeon 6800 HD
RAM 4X Kingston HyperX Genesis 2GB 1600MHz
OS Windows7 Ultimate x64
Има и втор проблем. Имам тастатура
a4tech x7 g800 на УСБ и не се уклучува компјутеров. Поточно два проблеми во еден се
1. Кулерите се уклучуваат друго ништо. Хард дискот не свети и не се уклучува мониторот. Мора да одам на ресет и во биосот се ми е изместено, да наместам пак и save & exit.
2. Некогаш тргнува се подигнува виндовсот ама тастатурата не работи. Не се уклучува Caps Lock, Num Lock, и копчињата не работат. Мора да одам на рестарт за да работи.
Намерно ја пишав и тастатурава затоа што пробав со друга и работи се во ред. Пробав и со адаптер пс2/усб и пак е исто, зборувам за првата тастатура. Некое решение а да не е нова тастатура? И да напоменам со друга тастатура пак го имам првиот проблем со рамот.
А што е најчудно ова го прави ако компјутерот е исклучен подолго од 3-4 часа, и тоа на рандом. Некогаш се е во ред. Сега да го исклучам и да го уклучам за 2 минути нема никаков проблем.
И ова некако чудно ми е. Еве со две програми грешно мери. Од ова не сум забележал никакви проблеми .