Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
16 април 2011
Мислења
607
Поени од реакции
154
Да ако го вратиш назад ќе се поправи. Моли бога да е само напојувањето, можно е и после напојувањето да има оштетувања.

Член од
14 јануари 2009
Мислења
10
Поени од реакции
0
intel pentium D925 3.0ghz 64bit so 4mb cash memorija
graficka geforce 9600gt 512mb ddr3 256bitna
ram 4gb ddr3 na 1333mhz
maticna Gigabyte g41
hdd 160gbb sata2 so 7200rpm

Да прашам само, вреди ли оваа конфигурација за игри ?

Член од
15 април 2009
Мислења
657
Поени од реакции
112
intel pentium D925 3.0ghz 64bit so 4mb cash memorija
graficka geforce 9600gt 512mb ddr3 256bitna
ram 4gb ddr3 na 1333mhz
maticna Gigabyte g41
hdd 160gbb sata2 so 7200rpm

Да прашам само, вреди ли оваа конфигурација за игри ?
не, ни приближно :) слаб процесор, слаба графичка, слаба плоча, мал диск.

Член од
8 декември 2010
Мислења
65
Поени од реакции
9
Hey , dali moze nekoj da mi pomogne? preinstalirav xp sp3 i site drajveri gi inst ama seuste nema zvuk...koga ke pojdam na volume control pisuva There are no active mixer devices available. To install mixer devices, go to Control Panel, click Printers and Other Hardware, and then click Add Hardware. This program will now close.

probav preku services.msc ama nisto ne se popravi..nepoznata integrirana zvucna imam..od postarite..ima nekoj ideja ??????
--- надополнето: Aug 5, 2011 1:01 PM ---
Hey , dali moze nekoj da mi pomogne? preinstalirav xp sp3 i site drajveri gi inst ama seuste nema zvuk...koga ke pojdam na volume control pisuva There are no active mixer devices available. To install mixer devices, go to Control Panel, click Printers and Other Hardware, and then click Add Hardware. This program will now close.

probav preku services.msc ama nisto ne se popravi..nepoznata integrirana zvucna imam..od postarite..ima nekoj ideja ??????

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
Може некој да ми каже кои од доленаведениве графички картици ќе ми пасува со матичната?
Имам K8N Neo4 матична
процесор AMD 1.8 3000+
Имав asus x600 pro ама ми рикна, па сеа сакам нова да земам...

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Може некој да ми каже кои од доленаведениве графички картици ќе ми пасува со матичната?
Имам K8N Neo4 матична
процесор AMD 1.8 3000+
Имав asus x600 pro ама ми рикна, па сеа сакам нова да земам...
7900GS. T.e. може и некоја друга, ама имаш ептен стар компјутер што дури и оваа картица ќе ја гуши. Така да ова би било најоптимален избор додека да земеш нов компјутер.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184

Избриши ги драјверите па оди во Regedit>HKEY_LOCAL_MACHINE>System>CurrentControlSet>Control>Windows и после барај CSD Version и кликни двапати на него и наместо 300 изменија цифрата во 200.Потоа еден рестарт и инсталирај драјвери па одкако ке ги инсталираш повторно оди на истово место и вратија цифрата на 200.

creator_92

haker4e
Член од
16 јануари 2009
Мислења
188
Поени од реакции
3

значи вака сакам да зеам од т-хоме компјутер али од овие со се е во екран.ме интересира засо аплето е толку поскап од делл,има некоја предност со не ја знам или само брендот и како идат деловите за надоградување на овој тип компјутери.кажете со мислите за коф за двата дела и едниот апле http://t-home.mk/mk/5/Uredi.html

Член од
28 ноември 2009
Мислења
4.869
Поени од реакции
7.102
Компјутерот сам се рестартира леле ме изеде ова заради шо ми прави вака . ................... формат да му опнам ќе се оправи ли ?
Помош луѓе многу е нервозно вака иде ми се да го извадам кукиштево и 3пати од ѕидот . . инаку деловите ги сменив неодамна значи имам нов процесор матична рам можно е да е до ова нешо ?

Г

Гучи

Гостин
Компјутерот сам се рестартира леле ме изеде ова заради шо ми прави вака . ................... формат да му опнам ќе се оправи ли ?
Помош луѓе многу е нервозно вака иде ми се да го извадам кукиштево и 3пати од ѕидот . . инаку деловите ги сменив неодамна значи имам нов процесор матична рам можно е да е до ова нешо ?
Можно е да прегрева, отвори го и така работи си ја така летово си го фурам ;)

Член од
16 април 2011
Мислења
607
Поени од реакции
154
денес ми го преинсталираа компјутерот но забележав дека кога сакам да пуштам музика, нема звук..до што може да е проблемот?
Драјверот за звучната или го нема или е некомпатибилен.

Член од
31 јули 2011
Мислења
270
Поени од реакции
237
Некој да не знае решение за ова? Пред 1 недела имав 4 ГБ рам и одеше до 3,8 ГБ. Заради ова и купив уште 4 ГБ рам ама пак е исто. Ова се случува при инсталација на поголеми игри и програми, на пример на Microsoft Office. Исто е и при инсталација од двд, од хард диск од .exe и од .img. Многу кочи и ме нервира тие 20-30 минути за да го отвори таск менаџерот му треба 5 секунди. И што ми е чудно го нема во процеси. Со Prime 95 нема никаков проблем дури и не се забележува дека работи. Ова секако дека не го правев во исто време.

Конфигурација:
MOTHERBOARD Asus M4A77T/USB3
BIOS ami 0502(прво ми беше 0503 ама пак истиот проблем)
CPU AMD Phenom II X2 Black Edition 555, 3200 MHz (отклучен ми е на 4 јадра)
GPU AMD Radeon 6800 HD
RAM 4X Kingston HyperX Genesis 2GB 1600MHz
OS Windows7 Ultimate x64

Има и втор проблем. Имам тастатура a4tech x7 g800 на УСБ и не се уклучува компјутеров. Поточно два проблеми во еден се:)
1. Кулерите се уклучуваат друго ништо. Хард дискот не свети и не се уклучува мониторот. Мора да одам на ресет и во биосот се ми е изместено, да наместам пак и save & exit.
2. Некогаш тргнува се подигнува виндовсот ама тастатурата не работи. Не се уклучува Caps Lock, Num Lock, и копчињата не работат. Мора да одам на рестарт за да работи.
Намерно ја пишав и тастатурава затоа што пробав со друга и работи се во ред. Пробав и со адаптер пс2/усб и пак е исто, зборувам за првата тастатура. Некое решение а да не е нова тастатура? И да напоменам со друга тастатура пак го имам првиот проблем со рамот.
А што е најчудно ова го прави ако компјутерот е исклучен подолго од 3-4 часа, и тоа на рандом. Некогаш се е во ред. Сега да го исклучам и да го уклучам за 2 минути нема никаков проблем.

И ова некако чудно ми е. Еве со две програми грешно мери. Од ова не сум забележал никакви проблеми .

Член од
31 мај 2011
Мислења
1.424
Поени од реакции
789
На Македонски пишам а над-грчвит мислев по малце грчит.. На пример 3-4 секунди не грчит па пак ќе згрчит и така.. Не е многу гласно, тивко е ама се заприметвит.
i kaj mene e taka toa e od kulerot ne e cist i pravi galama :D

Kajgana Shop

На врв Bottom