GreenRoot
^Зелен^
- Член од
- 20 јули 2011
- Мислења
- 2.614
- Поени од реакции
- 2.236
Не те разбрав баш најдобро, ама ваљда мислеше на тоа дека е кулерот скоро на самиот раб поставен? Па таму отприлика се наоѓа и самиот чип, а и не треба некое посебно ладење за ваков тип на карта.Прегледај го приврзокот 32917
А може проблемот да бите тоа што ладилникот е на едната страна а перката на другата како на сликава:
Ауу да го "исчистиле"... како го исчистиле кога температурата е иста? Па дури и термални пасти мењавалеПрегледај го приврзокот 32918
Сликовито вака се претставени перката и ладилникот, но на повеќето графички картици над ладилникот е поставена и перката за подобро да циркулира воздухот.А за чистење го однесов компјутеров во АМЦ и го исчистија целосно(ми рекоја дека сменаја паста на процесорот и графичката), но по 10-15 дена кога ја проверив температурата беше слинча како денес.Прашањето ми е дали овие кулери не се доволно ефикасни и дали треба да купан нов.
ПС. Фала шо се заангажирафте да ми помогнете![]()
На првата конфигурација матичната и процесорот не си одговараат (различни лежишта се).Core i3 i3-540 3.06GHz 4MB LGA1156 BOX
INTEL H61M-P21 (B3) LGA1155, 2 x DDR3 1333 16GB max,
DDR3/1333 4GB
500GB SATA HDD
24X DVDRW,SATA
N430GT-MD1GD3-OC/LP 1GB DDR3,785/2000MHz,HDMI, DVI, VGA
Case + PSU
Mouse + Keyboard
или
Core™2 Quad Processor Q8200 4M Cache 2.330 GHz
FSB1333 4MB L2 45nm Socket 775 BOX
INTEL G31/ICH7, LGA 775 95W
2 x DDR2/800 2048MB
500GB SATA HDD
24X DVDRW,SATA
N430GT-MD1GD3-OC/LP 1GB DDR3,785/2000MHz,HDMI, DVI, VGA
Case + PSU
Mouse + Keyboard
И двата се 20.000,ме интересира ДАЛИ вредат за тие пари,и ако вредат кој е подобар(првиот мислам јас)![]()
Го имав истиов шит купен од АМЦ.Кај мене загреваше исто, можеби и појќе.Епа вака јас го решив проблемот со оваа карта.Зедов еден ваков вентилатор и му напрајв дупчина на пластиката од графичкава и го заштрафив.Температурите се намалија доста и се си беше ок.ПРобај вака ништо не губиш освен 100денПрегледај го приврзокот 32918
Сликовито вака се претставени перката и ладилникот, но на повеќето графички картици над ладилникот е поставена и перката за подобро да циркулира воздухот.А за чистење го однесов компјутеров во АМЦ и го исчистија целосно(ми рекоја дека сменаја паста на процесорот и графичката), но по 10-15 дена кога ја проверив температурата беше слинча како денес.Прашањето ми е дали овие кулери не се доволно ефикасни и дали треба да купан нов.
ПС. Фала шо се заангажирафте да ми помогнете![]()
1. Таа матична има стар чипсет (Intel 945), претпоставувам дека имаш некој антички процесор. А нов процесор ти треба за да кладеш некоја појака картица, зашто сегашниот процесор ќе гуши било која понова карта (ќе назадува со извршувањето инструкции/калкулации, картата ќе го чека процесорот, лаички кажано, и минималните фрејмови во игрите ќе ти бидат 5-6, односно воопшто игрите нема да можеш да ги играш, поради констатно опаѓање на фрејмрејтот) А тој чипсет, не поддржува Core 2 Quad процесори. Да имаше некој подобар/понов чипсет, можеше да земеш Core 2 Quad Q6600 на пр., па да се исплатеше колку толку апгрејдот. 65nm Core 2 Duo, не верувам дека ќе најдеш некаде. но дури и да најдеш, дуал кор да се зима во 2011, поготово за LGA775 сокет, е чисто промашување.здраво,
имам asus p5pl2-e матична и сакам да ставам графичка картица што би поддржувала pixel shader 3 и да се играат поновиве игри како што се call of duty новиве верзии, pes 2011 и нагоре, battlefield..... дали оваа матична би поддржувала поубава графичка и што графичка до 6000 денари ми препорачувате ако поддржува
а дали би се исплатело ова со оваа графичка?1. Таа матична има стар чипсет (Intel 945), претпоставувам дека имаш некој антички процесор. А нов процесор ти треба за да кладеш некоја појака картица, зашто сегашниот процесор ќе гуши било која понова карта (ќе назадува со извршувањето инструкции/калкулации, картата ќе го чека процесорот, лаички кажано, и минималните фрејмови во игрите ќе ти бидат 5-6, односно воопшто игрите нема да можеш да ги играш, поради констатно опаѓање на фрејмрејтот) А тој чипсет, не поддржува Core 2 Quad процесори. Да имаше некој подобар/понов чипсет, можеше да земеш Core 2 Quad Q6600 на пр., па да се исплатеше колку толку апгрејдот. 65nm Core 2 Duo, не верувам дека ќе најдеш некаде. но дури и да најдеш, дуал кор да се зима во 2011, поготово за LGA775 сокет, е чисто промашување.
2. Не вреди да се инвестира во било какви нови делови на таа платформа, ако јас се прашувам, значи би ти препорачал да почнеш да собираш пари за нов компјутер.
3. Ако сепак сакаш колку толку да поиграш по некоја постара игрица, додека земеш нов компјутер, (пр. CoD 4, PES, Battlefield 2/2142) имаш Nvidia 7900GS во Анхоч, 1300 ден. е. За нови игри не се надевај.
Не се испплати, што ќе правиш со 2GB рам? Башка DDR2 е, па ќе треба да дадеш повеќе пари за уште 2-4GB рам, отколку за DDR3. Процесорот нема да врши работа за нови игри, плочата е тапа. И графичката е тапа исто. Собирај пари за нов компјутер, или земи нешто на старо, ама обавезно со quad core процесор, (пр. Core 2 Quad Q6600/Phenom II X4) повеќе од 2GB рам (4GB минимум) и графичка од класа на Nvidia 9800/Ati HD 48xx.
epa sea ako ne go slusas master i toa sto te sovetuva sto prasuvas... so ovaa konfiguracija samo ke ti gi pusta igrite na minimum rezolucija i na low setting, za da igras nekoja od ponovive igri ti treba nesto pojako poslusaj go master sto ti pisalматична: MSI P31 NEO-V2
процесор: Core2Duo E4600 2.4GHz 2MB cache
рам: 4GB-DDR2
графичка: Sapphire ATI PCX HD 5570 1GB DDR3 HM HDMI/DVI/VGA
не ми се даваат над 9000 за компјутер.. да може да ги играм Modern warfare 2, Battlefield 3 i новите PES.