Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
30 октомври 2010
Мислења
919
Поени од реакции
907
сакам да зеам екстерен хард од 1ТБ, глеам цените се од 3500 па до 7000, некој совет... што е највредно според парите да се земе

Член од
27 април 2011
Мислења
2.314
Поени од реакции
3.126
@Мезнаеш - 450W некое кинеско no-name напојување ( Delux, Hantol, Glacial Tech , MS ) или 450W квалитетно напојување ( Chieftech , Cooler Master , Corsair )?
Мада може и да не е до напојувањето, кажи на кои фреквенции ја ставаш картата и температури достигнува. Кажи и од која марка ти е графичката ( Sapphire , ASUS .. )
Мислам дека напојувањето ми е Gembird не сум сигурен пошто целата конфигурација ми е од Anhoch и го немам сеуште јас физички отворено пошто ми е под гаранција , али сум сигурен дека напојувањето не ми е од тие no name фирми.
Графичката ми е Sapphire...фрекфенциите ги зголемувам малце за по отприлике 100+ (неможам точно да ти кажам пошто не сум на тој компјутер) , а температурата е во нормала .... под полна оптеретеност е одприлике 64-5 степени

Член од
15 април 2009
Мислења
657
Поени од реакции
112
Мислам дека напојувањето те зеза, да не ме сватиш погрешно.. За нормална работа си е ок, но за оверклок не .

Член од
27 април 2011
Мислења
2.314
Поени од реакции
3.126
Мислам дека напојувањето те зеза, да не ме сватиш погрешно.. За нормална работа си е ок, но за оверклок не .
Да да и ја мислев така...пошто и за оваа графичка минимумот за да работи е 450 W....да не можеш да ми дадеш предлог за некое подобро напојување само да не биде многу скапо XD

Член од
15 април 2009
Мислења
657
Поени од реакции
112
сакам да зеам екстерен хард од 1ТБ, глеам цените се од 3500 па до 7000, некој совет... што е највредно според парите да се земе
Ваков

Да да и ја мислев така...пошто и за оваа графичка минимумот за да работи е 450 W....да не можеш да ми дадеш предлог за некое подобро напојување само да не биде многу скапо XD
Види, реално твоето напојување дава 250-300W. Би ти го препорачал ова напојување, доколку цената не е проблем. Но верувај дека ке ти се исплати.

Член од
27 април 2011
Мислења
2.314
Поени од реакции
3.126
Ваков

Види, реално твоето напојување дава 250-300W. Би ти го препорачал ова напојување, доколку цената не е проблем. Но верувај дека ке ти се исплати.
Не , мислам дека е true power моето и кошта околу 3к + така да би требало да зеам некое 500 W +

u_u

Член од
3 август 2011
Мислења
1
Поени од реакции
0
Ај вака и ја да прашам нешо...
Со буџет од некои 35к почнав да терам некој филм за составување нешто ``гејмерско``(ептен е во мода зборчево у последно време)
Е сеа ко шо гледав ценовникот на анхоч

CPU: i5 2500k quad core 3.3 ghz -11k
GPU: ATI PCX 6870 1 GB DDR5 -10k
HDD: 500 GB Western Digital -2k
RAM: 4gb Kingston DDR3 -1,6k

до тука испаѓа 25 да заокружеме
знам дека треба ми напојување и матична фала богу али не сум се начитал до толку, глеам дека се именувани по портовите за процесорот и рамот али ептен фаворизитате некои фирми шо ги нема у ценовнико па ај реков да прашам и за тоа и за ова досеа да чујам мислење...

Ај да чујам да предложете напајање и матична до 10к, ако може нормално, а ако не кажвајте на шо да кратиме x)

а патем воа ќе иде на 19 инчен монитор кој се има расипано само еднаш за 3 години и не планирам да го мењам

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Вака
Ми требаат итно звучници за пц и не мора да се скапи-до 400 денари. Гледав нешто на интернет од амц, нико, еми и тнт.... Има избор ама јас не се разбирам многу многу за звучници.
Па дајте некој предлог-што побрзо-толку подобро :) утре сабајле треба да ги земам :)

И друго битно прашање: Дали има некој звучници на кои напојувањето им е преку усб? Како стојат со глас?

Член од
15 април 2009
Мислења
657
Поени од реакции
112
Ај вака и ја да прашам нешо...
Со буџет од некои 35к почнав да терам некој филм за составување нешто ``гејмерско``(ептен е во мода зборчево у последно време)
Е сеа ко шо гледав ценовникот на анхоч

CPU: i5 2500k quad core 3.3 ghz -11k
GPU: ATI PCX 6870 1 GB DDR5 -10k
HDD: 500 GB Western Digital -2k
RAM: 4gb Kingston DDR3 -1,6k

до тука испаѓа 25 да заокружеме
знам дека треба ми напојување и матична фала богу али не сум се начитал до толку, глеам дека се именувани по портовите за процесорот и рамот али ептен фаворизитате некои фирми шо ги нема у ценовнико па ај реков да прашам и за тоа и за ова досеа да чујам мислење...

Ај да чујам да предложете напајање и матична до 10к, ако може нормално, а ако не кажвајте на шо да кратиме x)

а патем воа ќе иде на 19 инчен монитор кој се има расипано само еднаш за 3 години и не планирам да го мењам
Еве едно компјутерче под 35к , само со i3-2100.

A еве како би изгледало ако ставеме i5-2500K во твоето старо кукиште и стар режач со 500GB диск.

честа

Спор
Член од
25 септември 2008
Мислења
1.317
Поени од реакции
1.033
Ми рокна кај напојувањето кај кулерот зошто го сменив тоа чудото црвено од 230 на 115, ват хепнд анд ват ту ду??

Член од
15 април 2009
Мислења
657
Поени од реакции
112
тоа го правеше додека работи пц то или? Ај пробај врати си го како што беше и пробај пак.

Kajgana Shop

На врв Bottom