- Член од
- 30 октомври 2010
- Мислења
- 919
- Поени од реакции
- 907
сакам да зеам екстерен хард од 1ТБ, глеам цените се од 3500 па до 7000, некој совет... што е највредно според парите да се земе
Мислам дека напојувањето ми е Gembird не сум сигурен пошто целата конфигурација ми е од Anhoch и го немам сеуште јас физички отворено пошто ми е под гаранција , али сум сигурен дека напојувањето не ми е од тие no name фирми.@Мезнаеш - 450W некое кинеско no-name напојување ( Delux, Hantol, Glacial Tech , MS ) или 450W квалитетно напојување ( Chieftech , Cooler Master , Corsair )?
Мада може и да не е до напојувањето, кажи на кои фреквенции ја ставаш картата и температури достигнува. Кажи и од која марка ти е графичката ( Sapphire , ASUS .. )
Да да и ја мислев така...пошто и за оваа графичка минимумот за да работи е 450 W....да не можеш да ми дадеш предлог за некое подобро напојување само да не биде многу скапо XDМислам дека напојувањето те зеза, да не ме сватиш погрешно.. За нормална работа си е ок, но за оверклок не .
Ваковсакам да зеам екстерен хард од 1ТБ, глеам цените се од 3500 па до 7000, некој совет... што е највредно според парите да се земе
Види, реално твоето напојување дава 250-300W. Би ти го препорачал ова напојување, доколку цената не е проблем. Но верувај дека ке ти се исплати.Да да и ја мислев така...пошто и за оваа графичка минимумот за да работи е 450 W....да не можеш да ми дадеш предлог за некое подобро напојување само да не биде многу скапо XD
Еве едно компјутерче под 35к , само со i3-2100.Ај вака и ја да прашам нешо...
Со буџет од некои 35к почнав да терам некој филм за составување нешто ``гејмерско``(ептен е во мода зборчево у последно време)
Е сеа ко шо гледав ценовникот на анхоч
CPU: i5 2500k quad core 3.3 ghz -11k
GPU: ATI PCX 6870 1 GB DDR5 -10k
HDD: 500 GB Western Digital -2k
RAM: 4gb Kingston DDR3 -1,6k
до тука испаѓа 25 да заокружеме
знам дека треба ми напојување и матична фала богу али не сум се начитал до толку, глеам дека се именувани по портовите за процесорот и рамот али ептен фаворизитате некои фирми шо ги нема у ценовнико па ај реков да прашам и за тоа и за ова досеа да чујам мислење...
Ај да чујам да предложете напајање и матична до 10к, ако може нормално, а ако не кажвајте на шо да кратиме x)
а патем воа ќе иде на 19 инчен монитор кој се има расипано само еднаш за 3 години и не планирам да го мењам
што е разликата од овој што ми го предложи до овој
http://shop.niko.com.mk/product_info.php/cPath/89/products_id/297
Спреми си парички и трк на мајстор.Ми рокна кај напојувањето кај кулерот зошто го сменив тоа чудото црвено од 230 на 115, ват хепнд анд ват ту ду??
м? Де сликај ако можеш..Ми рокна кај напојувањето кај кулерот зошто го сменив тоа чудото црвено од 230 на 115, ват хепнд анд ват ту ду??