Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
27 април 2011
Мислења
2.314
Поени од реакции
3.126
Пред два - три дена купив BenQ G2222HDL 22" монитор и денес приметив дека имам мала зелена тачка на долниот лев ќош, најверојатно е Stuck pixel ..... да не знае некој како може да се поправи ова ??

Член од
16 април 2011
Мислења
607
Поени од реакции
154
Пред два - три дена купив BenQ G2222HDL 22" монитор и денес приметив дека имам мала зелена тачка на долниот лев ќош, најверојатно е Stuck pixel ..... да не знае некој како може да се поправи ова ??
Ако си го земал од добра продавница која дава гаранција за вакви работи 2 недели одма враќај го и следниот детално провери си го во продавницата. Во спротивно ќе треба да се навикнеш дека имаш тачка на долниот лев ќош.

Член од
27 април 2011
Мислења
2.314
Поени од реакции
3.126
Ако си го земал од добра продавница која дава гаранција за вакви работи 2 недели одма враќај го и следниот детално провери си го во продавницата. Во спротивно ќе треба да се навикнеш дека имаш тачка на долниот лев ќош.
Па го земав од Анхоч али нигде во гаранцијата не видов дека имаат таква франшиза да можеш да го вратиш во рок од недела две....им пишав мејл па ќе видиме што ќе биде

Член од
16 април 2011
Мислења
607
Поени од реакции
154
Па го земав од Анхоч али нигде во гаранцијата не видов дека имаат таква франшиза да можеш да го вратиш во рок од недела две....им пишав мејл па ќе видиме што ќе биде
Не чекај на маил да ти одговорат директ у продавницата да го мењаш.

Член од
28 ноември 2009
Мислења
4.871
Поени од реакции
7.107
ccc samo nesreki me snajduvaat utre ke odam kaj drugar ke probam dali rabotat dokolku ne ke odam ke si kupam keyboard na usb i ebi go. izvinete za drskite zboroi

Член од
28 ноември 2009
Мислења
4.871
Поени од реакции
7.107
usb keyboard си купив и нема проблем изгледа ова портовите за тастатурата се преебани а мозно ли е да е до виндоусот оти порано имав виста ... и пред 2недели го сменив и сеа нешо да ебава за тестатурава ,, ,? инаку веројатно е до тоа пробав и со друга тастатура за на портовите и таа не работи . .
нвм сепак си работи оваа на усб кабелче :)

Член од
15 мај 2010
Мислења
540
Поени од реакции
72
usb keyboard си купив и нема проблем изгледа ова портовите за тастатурата се преебани а мозно ли е да е до виндоусот оти порано имав виста ... и пред 2недели го сменив и сеа нешо да ебава за тестатурава ,, ,? инаку веројатно е до тоа пробав и со друга тастатура за на портовите и таа не работи . .
нвм сепак си работи оваа на усб кабелче :)
До оперативниот систем нама шанси да е. А инаку има шанси да е нешто софтверски, ама не вреди да бараш :). Мала е веројатноста да е софтвер :).

Член од
19 ноември 2010
Мислења
16
Поени од реакции
0
A moze i za mene pomos, neznam sto mu se slucuva na kompjuterov, samo sto go zedov nov, sve je dobar sve dobro si raboti no koga ke pustam you tube, zakocuva i mi se pojavuva bluescreen i se restartira i koga ke se pusti pak se e dobar dodeka ne pustam pak youtube, ne moze da e virus zasto i da go preinstaliram windows pak taka mi prave, znae nekoj do sto mozi da e????

Член од
15 мај 2010
Мислења
540
Поени од реакции
72
A moze i za mene pomos, neznam sto mu se slucuva na kompjuterov, samo sto go zedov nov, sve je dobar sve dobro si raboti no koga ke pustam you tube, zakocuva i mi se pojavuva bluescreen i se restartira i koga ke se pusti pak se e dobar dodeka ne pustam pak youtube, ne moze da e virus zasto i da go preinstaliram windows pak taka mi prave, znae nekoj do sto mozi da e????
Сигурен си дека баш на youtube се закочува?

Член од
24 мај 2010
Мислења
2.048
Поени од реакции
4.640
Еднаш еден со сличен проблем се пожали ми пушта јутуб и клика на цел екран да се распредели клипот и компутерот му се рестартира, па земав му ги деинсталирав драјверите за графичката и му ги симнав најновите соодветни за неговата графичка и проблемот го снема. :)

Член од
27 април 2011
Мислења
2.314
Поени од реакции
3.126
Момци ја купив јас пред 1 недела ATI HD 6770 @ 1 gb и приметив дека кога ќе пробам да ја оверклокирам од самиот Catalyst Control Center и кога ќе уклучам игра после едно 5-10 минути екранот станува пополнет со испрекинати линии во сива или кафеава боја и ништо не се гледа....е сега да прашам..дали мислите дека ова е до мојот PSU што е 450W или е нешто друго ?
Конфигурацијата ми е :
Intel core 2 Quad @ 2.50 Ghz
4GB DDR 2 RAM
Ati HD 6770 @ 1gb
450W PSU
BenQ g2222HDL 22" LED

Член од
15 април 2009
Мислења
657
Поени од реакции
112
@Мезнаеш - 450W некое кинеско no-name напојување ( Delux, Hantol, Glacial Tech , MS ) или 450W квалитетно напојување ( Chieftech , Cooler Master , Corsair )?
Мада може и да не е до напојувањето, кажи на кои фреквенции ја ставаш картата и температури достигнува. Кажи и од која марка ти е графичката ( Sapphire , ASUS .. )

B

BrunoFresh

Гостин
Пробај драјверите за графика преинсталирај ги и ако имаш XP ондак симни си сам од официјална страна Flash Player, а не од кај ќе стасаш, а ако имаш 7ка тогаш сам ќе ти најди соодветни драјвери и Flash.

Член од
15 април 2009
Мислења
657
Поени од реакции
112
Без детална конфигурација ке си играме супер бинго..

Пробај прво симни Flash Player и драјвери за графичката. Ако прави пак исто, симни furmark и пушти го да врти, и кажи на колкава температура ке се изгаси.

Kajgana Shop

На врв Bottom