Значи се работи за нова машина со процесор AMD Athlon X2 64 Dual-Core 5600, 2.9 Ghz, графичка Geforce 9800 GT 512 MB, 2 GB рам, Напојување 650W Spire, real power, HDD 500 GB hitachi sata2 16 MB, матична плоча ASUS M3N HD/HDMI.
Е сеа проблемот е што ми се кочи цел компјутер на некои игри. На TMN се кочи со тоа што се мешаат малце боите како да играте кантер во софтвер мод така некако се прават. Исто така се кочи и на NFS Undercover.
Драјверите се нови на графичката така да не ќе да е до нив.
Има и драјвери за процесорот и dual core optimizer(пробав и без нив исто е)
Windows XP SP3
Некогаш и на GPU-Z програмата за да провериш температура на графичка и останати ствари за графичката, ми се случува и на пуштање на таа програма да ми се укочи цел компјутер.
Температурата на графичката крева до 60-65 степени, а на процесорот 55-60.
Незнам дали може да е до температурата
Е сеа не ми е јасно како може на NFS pro streat што ја имам играно од сабајле до вечер и крена температура 86 и не се укочи а на овие да кочи (крена 85 пошо имав стаено ТВ картица и беше многу блиску до графичката за 1 mm не се допираа али сеа ја немам)
ХЕЛП
Е сеа проблемот е што ми се кочи цел компјутер на некои игри. На TMN се кочи со тоа што се мешаат малце боите како да играте кантер во софтвер мод така некако се прават. Исто така се кочи и на NFS Undercover.
Драјверите се нови на графичката така да не ќе да е до нив.
Има и драјвери за процесорот и dual core optimizer(пробав и без нив исто е)
Windows XP SP3
Некогаш и на GPU-Z програмата за да провериш температура на графичка и останати ствари за графичката, ми се случува и на пуштање на таа програма да ми се укочи цел компјутер.
Температурата на графичката крева до 60-65 степени, а на процесорот 55-60.
Незнам дали може да е до температурата
Е сеа не ми е јасно како може на NFS pro streat што ја имам играно од сабајле до вечер и крена температура 86 и не се укочи а на овие да кочи (крена 85 пошо имав стаено ТВ картица и беше многу блиску до графичката за 1 mm не се допираа али сеа ја немам)
ХЕЛП