Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
11 март 2009
Мислења
5
Поени од реакции
0
Значи се работи за нова машина со процесор AMD Athlon X2 64 Dual-Core 5600, 2.9 Ghz, графичка Geforce 9800 GT 512 MB, 2 GB рам, Напојување 650W Spire, real power, HDD 500 GB hitachi sata2 16 MB, матична плоча ASUS M3N HD/HDMI.

Е сеа проблемот е што ми се кочи цел компјутер на некои игри. На TMN се кочи со тоа што се мешаат малце боите како да играте кантер во софтвер мод така некако се прават. Исто така се кочи и на NFS Undercover.

Драјверите се нови на графичката така да не ќе да е до нив.
Има и драјвери за процесорот и dual core optimizer(пробав и без нив исто е)

Windows XP SP3

Некогаш и на GPU-Z програмата за да провериш температура на графичка и останати ствари за графичката, ми се случува и на пуштање на таа програма да ми се укочи цел компјутер.
Температурата на графичката крева до 60-65 степени, а на процесорот 55-60.

Незнам дали може да е до температурата

Е сеа не ми е јасно како може на NFS pro streat што ја имам играно од сабајле до вечер и крена температура 86 и не се укочи а на овие да кочи (крена 85 пошо имав стаено ТВ картица и беше многу блиску до графичката за 1 mm не се допираа али сеа ја немам)

ХЕЛП :toe:

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Ми мириса на прегревање на процесор. Ако ти го гледаш 55-60, тој гарант при игри лета до 70-75, недајбоже да му пуштиш синтетички бенчмаркови, ке летне и до 90.

Фората е што на превисоки температури процесорот throttle-ува, односно ја намалува својата моќ и перформанси дур не се опраи температурата, за да не дојде до прегревање и оштетување. Изгледа тебе баш тоа ти се случува.

За да не нагаѓаме, пушти OCCT да врти едно пола саат-саат, и гледај температурите до кај ке летнат, ама со некој саглам програм како Еверест или Speedfan.

P.S. Која игра е таа TMN?

Член од
17 март 2009
Мислења
1
Поени од реакции
0
Проблем при форматирање на комп.: Кога треба да го избришан хард дискот Ц се избриша, ама кога требаше на негово место да креирам нов хард диск, комп. ми вика дека е оневозможен да креира нов хард диск. И сега, кога ќе го пуштам, цекам едно 10-15мин. и ми се јавува еден прозорез каде можам да кликнам само ок (како нeкој проблем да е најден) и не знам што да праам. Го рестартирав ама џабе. ЦТ-то за windowsot е ок, бидејќи со него до сега имам форматирано доста други компјутери. Комп. ми понуди опција да го реинсталира windowsot(но очигледно не е исто со форматирање), шо ја ја прифатив. Но не знам што точно значи тоа reinstal.

П.С.Сакам да знам како би можел да го започнам форматирањево скроз од почеток, т.е. како да го заборави компјутеров сето тоа што сум му го задал претходно, и да си го почнам форматирањево од почеток.

HELP???

Член од
11 март 2009
Мислења
5
Поени од реакции
0
Како што кажа обливион Track mania nations.

А само уште нешто. Зашто на пример не ми се случува тоа на други игри како на пример NFS Pro streat, него само на овие 2 ( барем до сега само на нив тоа се случува)? И тие температури се кога е оптеретен процесорот, а иначе работна температура му е 45 степени.

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Ах, чим макс му е 60 ништо, не се температурите. Да не е до самите игри, викаш драјвери си средил, друго ништо не ми паѓа на памет. Уствари пробај апдејтај directx и .net framework. И уште нешто, што антивирус и друг безбедносен софтвер користиш?

Член од
11 март 2009
Мислења
5
Поени од реакции
0
Значи и directx имам стаено нов, али вцера пустив OCCT да тестира 1 саат и се укоци цел компјутер така да мозно е да е до рамот ке видам. У секој слуцај фала и секое добро

Позз

EДИТ : http://rapidshare.com/files/210745169/undercover.rar.html

еве како се прави сликата кога ке се укочи.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
Значи и directx имам стаено нов, али вцера пустив OCCT да тестира 1 саат и се укоци цел компјутер така да мозно е да е до рамот ке видам. У секој слуцај фала и секое добро

Позз

EДИТ : http://rapidshare.com/files/210745169/undercover.rar.html

еве како се прави сликата кога ке се укочи.
Poubo preinstalirajgo windowsot mozit ke ti se napret ili da ne imas kladeno mod nesto zs jas na san andreas ednas kladov eden mod i taka mi bese i kocese mn ama go izbrisav i gajle nema.

Член од
4 јануари 2009
Мислења
91
Поени од реакции
5
problem so dual layer dvd

VE MOLAM ako moze nekoj da mi kaze dali moze so NEC ND-3540 A DVD RW da se startuva dual layer dvd???????

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Да не знаете зш некогаш таман пред да стартне лоадирањето на Windows ми се рестартира компјутерот?

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Да не знаете зш некогаш таман пред да стартне лоадирањето на Windows ми се рестартира компјутерот?
Пробај подигни го во safe mode, ако и така несака паднал windows-от.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169

Има една опција во Windows, се вика Automatic Restart

Исклучи ја и според плавиот екран што 99% ќе ти пукне, ќе откриеш што е проблемот.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
VE MOLAM ako moze nekoj da mi kaze dali moze so NEC ND-3540 A DVD RW da se startuva dual layer dvd???????
Што се мислиш....стави некое снимено dual layer dvd и види што ќе се случи....или го чита или не го чита.:toe:

Untak

Simply complicated...
Член од
16 јануари 2008
Мислења
441
Поени од реакции
68
Може, а ако не чита има некој проблем... :helou:

Kajgana Shop

На врв Bottom