Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Sephir,мене ме интересираше,ако нема некоја негативна страна освен губење гаранција,зашто тогаш самите производители не го прават тоа?

Ако стабилноста и се друго останува исто?
Затоа мислев дека мора да постои некој ризик.

Елф

of Northern Mirkwood
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.373
Поени од реакции
148
Sephir,мене ме интересираше,ако нема некоја негативна страна освен губење гаранција,зашто тогаш самите производители не го прават тоа?

Ако стабилноста и се друго останува исто?
Затоа мислев дека мора да постои некој ризик.
Ако се сработи како треба .... ризици нема ....
Во процесот на производство не се прави, бидејќи е нептребно трошење на ресурси....
и многу е мал делот од корисниците што го прават ова.....

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Decki zaso koa ke instaliram framework 3.0 ili 3.5, kompjuterov mi se ukocuva, i niso drugo nemozam da praam, osven da to restartiram od dole od kukiste. Ja instalirav i fallout3, i poso i treba framework 3.0, se instalira aftomacki, i pak mi se ukoci pc-to (pc freezes) samo mozam da go popravam ova so system restore. vaka bez framework nema da mozam da gi igram novive igri poso site barrat framework! help!!!

Член од
21 јануари 2009
Мислења
472
Поени од реакции
292
Me interesira podetalno. Imam CRT ekran LG F720pro 17" top ekran,dali ovie Crt ekranive se stetni za ocite poso slusam nekoi takvi moabeti.
Ako epten se postetni da si kupam LCD :) Poso ocite mi se vo prasanje.
Ako ima nekoj so znae za razlikata pomegu CRT i LCD( Ne vo izgledot ) neka pise.Da znam dali ima golema razlika.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Кај модерните ЦРТ екрани нема некое посебо штетно зрачење.Ама сепак кај ЛЦД нема никакво зрачење.Најголем проблем за очите е што се навикнуваат на фокусната раздалечина на екранот.Затоа најдобро на 2 сати одмарај малку и то је то.

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Кај модерните ЦРТ екрани нема некое посебо штетно зрачење.Ама сепак кај ЛЦД нема никакво зрачење.Најголем проблем за очите е што се навикнуваат на фокусната раздалечина на екранот.Затоа најдобро на 2 сати одмарај малку и то је то.
И забораваш на тоа што кога работиш на компјутер се фокусираш повеќе на тоа што гледаш и иако махинално трепкаме, кога работиш на компјутер многу по ретко трепкаш и поради тоа се прошируваат и пукаат капиларите :)
Јас бев на лекар баш за истово минатата недела и ми кажаа ова што го кажав пред малце и ми рекоа да земам повеќе ц витамин и да ставам вештачки солзи 3 пати на ден и по можност помалце да седам пред компјутер :)

Член од
21 јануари 2009
Мислења
472
Поени од реакции
292
Значи Екранот нема везе :wink: за очите се е исто

smole

Ѕверотилук
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.698
Поени од реакции
288
кај може да се чипува xbox 360 и колки ќеш е?

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Вака, имам слушалки на кои им се скинати жиците од микрофонот т.е од џекот на микрофончето, две жици се а се три конектори на џекот (тој на средината веројатно е еден :)), има зелена и црвена жица, која каде иде?

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Вака, имам слушалки на кои им се скинати жиците од микрофонот т.е од џекот на микрофончето, две жици се а се три конектори на џекот (тој на средината веројатно е еден :)), има зелена и црвена жица, која каде иде?
Експериментирај...6 можни комбинации се!
Загледај се малку поубаво па можда ќе забележиш од кои места се откинати.

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Што може да биде проблемот што чат пат ми гасе компјутерот и после несака да се уклучи 5-6 саати. Вчера така ми се исклучи ( а ми се има случувано и пред тоа ) и никако не уклучува. Дане нешто брзо ми грее, или што ќе му биде....:toe: кулерот дане е или му смета зошто куќиштето од двете страни ми е затворено во бирото, а позади ми е парното па нешто тоа да не е :nesum: ? Де поима неам до што може да биде така што ми гасе, ако знаете што би можела да биде причината дај кажете да превземам нешто:nesum: А и да замирисува на изгорено така кога се исклучува.

Член од
26 април 2008
Мислења
154
Поени од реакции
5
luge ke sklopuvam kompjuterce ovaa nedela odprilika vaka ke izgleda toa pa sakam malce komentari za ova gledam da izleze sto poeftino a da mozam da ja vozam NFS MW

kukiste MJR2 2200den od mebius
maticna GA-G31M-S2L 2800den mebius
ram kingston cl5 2gb
cooler ako nekoj znae da preporaca za dualcore 2xxx series
graficka 8600gt palit 2250den od anhoch
hard imam
procesoor ako ima nekoj za prodavanje odma neka pisi
isto i monitor baram CRT 17 obavezno crn
CRT baram zosto ke imam podobri rezultati od lcd
tastatura predlozete nekoja slim crna
fala na tie sto ke pisat :helou:

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Што може да биде проблемот што чат пат ми гасе компјутерот и после несака да се уклучи 5-6 саати. Вчера така ми се исклучи ( а ми се има случувано и пред тоа ) и никако не уклучува. Дане нешто брзо ми грее, или што ќе му биде....:toe: кулерот дане е или му смета зошто куќиштето од двете страни ми е затворено во бирото, а позади ми е парното па нешто тоа да не е :nesum: ? Де поима неам до што може да биде така што ми гасе, ако знаете што би можела да биде причината дај кажете да превземам нешто:nesum: А и да замирисува на изгорено така кога се исклучува.

Исчисти го од прашина и ако можеш стави си еден Case Fan.
Ама и кај си го ставил жити се, компјутерот и со најдобар кулер да е, неможе да дише :pos2:

Член од
14 декември 2008
Мислења
1.709
Поени од реакции
126
luge ke sklopuvam kompjuterce ovaa nedela odprilika vaka ke izgleda toa pa sakam malce komentari za ova gledam da izleze sto poeftino a da mozam da ja vozam NFS MW

kukiste MJR2 2200den od mebius
maticna GA-G31M-S2L 2800den mebius
ram kingston cl5 2gb
cooler ako nekoj znae da preporaca za dualcore 2xxx series
graficka 8600gt palit 2250den od anhoch
hard imam
procesoor ako ima nekoj za prodavanje odma neka pisi
isto i monitor baram CRT 17 obavezno crn
CRT baram zosto ke imam podobri rezultati od lcd
tastatura predlozete nekoja slim crna
fala na tie sto ke pisat :helou:
Ме зезаш?? Со ова ќе ја возиш Undercover