Помош, проблеми, прашања, совети...

Т

Триптико

Гостин
Значи да отворам на Command Prompt? или нешто друго?
Мене ми ја пишува буквата E, да напишам E: ? А која команда?
:D

Оваа attrib -h -r -s /s /d e:\*.*

После attrib имаш празно место, пред секоја - исто, пред / и последно пред буквата е. Последното целосно е споено. Usb-то нека стои во портот, затворено. Само cmd да ти е отворено на екран.

Член од
30 април 2013
Мислења
59
Поени од реакции
0
:D

Оваа attrib -h -r -s /s /d e:\*.*

После attrib имаш празно место, пред секоја - исто, пред / и последно пред буквата е. Последното целосно е споено. Usb-то нека стои во портот, затворено. Само cmd да ти е отворено на екран.
Пак ништо
Значи напишав се, Enter, го затвотрив cmd, го отворив USBто и пак ништо. Да не требаше да го скенирам?

Член од
30 април 2013
Мислења
59
Поени од реакции
0
А зошто на Desktop -от ми се појавија 3 бледи документи, што не знам каде ми биле претходно?[DOUBLEPOST=1451385751][/DOUBLEPOST]
Некаде грешиш. Мора да ти ги покаже бледи фолдери, фајлови...
Нема на ништо да штети ако пробам пак?

Последно уредено:
Т

Триптико

Гостин
А зошто на Desktop -от ми се појавија 3 бледи документи, што не знам каде ми биле претходно?[DOUBLEPOST=1451385751][/DOUBLEPOST]

Нема на ништо да штети ако пробам пак?
Бледите на десктоп не ги чепкај. Ги гледаш сите можни фајлови на комп, затоа што го кликна претходно Show all files and folders. Не штети и 100 пати да го правиш, само нешто ми е чудно. И да е вирус, досега ќе можеше да ги видиш. Штом не ти ги дава, да не е извадено usb-то додека работело?

Член од
30 април 2013
Мислења
59
Поени од реакции
0
Некаде грешиш. Мора да ти ги покаже бледи фолдери, фајлови...
Бледите на десктоп не ги чепкај. Ги гледаш сите можни фајлови на комп, затоа што го кликна претходно Show all files and folders. Не штети и 100 пати да го правиш, само нешто ми е чудно. И да е вирус, досега ќе можеше да ги видиш. Штом не ти ги дава, да не е извадено usb-то додека работело?
Не, не го извадив УСБ то, и пак пробав и пак не бива

Член од
12 декември 2015
Мислења
9
Поени од реакции
1
Каде можам да најдам асален Power Bank што ќе е според рекламираните спецификации? Овие од anhoch ми се некако "sketchy".[DOUBLEPOST=1451859265][/DOUBLEPOST]Каде можам да најдам асален Power Bank што ќе е според рекламираните спецификации? Овие од anhoch ми се некако "sketchy".

Последно уредено:
П

Пе Џо

Гостин
Ми треба сервисер на електроника/аудио-системи, имам гитарско и бас појчало за поправка. И за двете поседувам шеми.

Член од
26 мај 2015
Мислења
458
Поени од реакции
253
Здраво имам проблем со лаптопот несака да стартува а дава сигнал дека има струја... до пред еден ден го загревав со фен и си работеше понатака без никаков проблем но еве денеска ми се јави проблем несака ни така да стартува го отворив да видам некој кондензатор да не е рикнат или термалната паста но не сум до толку стручен што ми предлагате да го носам на сервис колку би ми коштало ... дали некој се соочил со ваков проблем

Член од
22 август 2013
Мислења
150
Поени од реакции
48
Здраво имам проблем со лаптопот несака да стартува а дава сигнал дека има струја... до пред еден ден го загревав со фен и си работеше понатака без никаков проблем но еве денеска ми се јави проблем несака ни така да стартува го отворив да видам некој кондензатор да не е рикнат или термалната паста но не сум до толку стручен што ми предлагате да го носам на сервис колку би ми коштало ... дали некој се соочил со ваков проблем
Види некoјa стрaнa пoнaзaд зa reflow/reballing. Привременa oпрaвкa (пaк ќе ти прaви прoблеми пo некoлку месеци) е 50-80 еврa.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
Што мислите за РОГ?
Од ценовникот на Анхоч ги составив поединечно истите делови и ми излезе горе-доле иста цената.
Вака со РОГ-ов ќе имам составени делови директ од АСУС или се лажам?

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
Што мислите за РОГ?
Од ценовникот на Анхоч ги составив поединечно истите делови и ми излезе горе-доле иста цената.
Слаб е тој процесор, за нотбуци е: http://ark.intel.com/products/81015/Intel-Core-i7-4510U-Processor-4M-Cache-up-to-3_10-GHz
Склопи си сам по делови, а ваква конфигурација отприлика би коштала 28-30.000 денари.

Член од
25 јули 2015
Мислења
243
Поени од реакции
95
Што мислите за РОГ?
slab procesor slaba graficka za tie pari

Член од
26 мај 2015
Мислења
458
Поени од реакции
253
Види некoјa стрaнa пoнaзaд зa reflow/reballing. Привременa oпрaвкa (пaк ќе ти прaви прoблеми пo некoлку месеци) е 50-80 еврa.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Misam deka ne e do grafickata ova gubi struja nekade mozebi nekoj kondezator ili kabelceto sto vodi od punjac na maticna neso da e sjebano ke moram da go odnesam na servis nemam doma oprema taka da mozam da nagajgam samo... a na servis ke mi recat procesorot :D takov e toj biznis i jas pominav niz tie vodi

Член од
22 август 2013
Мислења
150
Поени од реакции
48
Misam deka ne e do grafickata ova gubi struja nekade mozebi nekoj kondezator ili kabelceto sto vodi od punjac na maticna neso da e sjebano ke moram da go odnesam na servis nemam doma oprema taka da mozam da nagajgam samo... a na servis ke mi recat procesorot :D takov e toj biznis i jas pominav niz tie vodi
Што лаптоп е, и зошто мислиш дека не е до графичката?

Kajgana Shop

На врв Bottom