Помош, проблеми, прашања, совети...

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.754
Поени од реакции
9.799
Дечки ми цркна напојувањето. Го зедов пред година дена, од тие кинеските од 700 денари ми рекоа, демек не морало да давам повеќе пари за таа конфигурација. Имам AMD Athlon x2 7750, 4 гига рам, GeForce engts250 1 гига, 500 гига хард диск.

Утре ќе одам да земам ново.. Што препорачувате? Предложете некое до 1500 денари.

Или па да земам кулермастер некое од околу 3 и пол илјади па да ми користи и за наредна конфигурација.. Мада дане е слабо од тој ранк напојување за понова конфигурација...

Последно уредено:
Член од
22 август 2013
Мислења
150
Поени од реакции
48
Дечки ми цркна напојувањето. Го зедов пред година дена, од тие кинеските од 700 денари ми рекоа, демек не морало да давам повеќе пари за таа конфигурација. Имам AMD Athlon x2 7750, 4 гига рам, GeForce engts250 1 гига, 500 гига хард диск.

Утре ќе одам да земам ново.. Што препорачувате? Предложете некое до 1500 денари.

Или па да земам кулермастер некое од околу 3 и пол илјади па да ми користи и за наредна конфигурација.. Мада дане е слабо од тој ранк напојување за понова конфигурација...
Земи пoквaлитетнo CoolerMaster GM серијa, 500W+, ќе си гo кoристиш и зa нoвa кoнфигурaцијa.

Sent from my LG-H815

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.754
Поени од реакции
9.799
Земи пoквaлитетнo CoolerMaster GM серијa, 500W+, ќе си гo кoристиш и зa нoвa кoнфигурaцијa.

Sent from my LG-H815
Не ми се фрлаат толку пари.. Не знам ни кога и каква нова конфигурација ќе склопувам...

Има едно Gembird 450w real p. 1.740 е со година гаранција во Анхоч. Мислење?

Т

Триптико

Гостин
Не ми се фрлаат толку пари.. Не знам ни кога и каква нова конфигурација ќе склопувам...

Има едно Gembird 450w real p. 1.740 е со година гаранција во Анхоч. Мислење?
Го земав пред некој месец. Преде како маче и добро се држи. Не ти ни треба појако, освен, ако правиш конфигурација со куп рам, хард дискови, бесна графичка, куп вентилатори за ладење...

Член од
16 јануари 2014
Мислења
112
Поени од реакции
14
Ќе може ли да ми препорачате некој процесор што е коматибилен со m2v mx se матична плоча,да напоменам дека не ми се даваат многу пари нека е некој подобар процесор до 3GHZ и графичка картичка немора да е за јаки игри да може не многу јаки игри да ги тера. Напојуванјето ми е Power box 600w[DOUBLEPOST=1453821756][/DOUBLEPOST]Ќе може ли да ми препорачате некој процесор што е коматибилен со m2v mx se матична плоча,да напоменам дека не ми се даваат многу пари нека е некој подобар процесор до 3GHZ и графичка картичка немора да е за јаки игри да може не многу јаки игри да ги тера. Напојуванјето ми е Power box 600w

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Ќе може ли да ми препорачате некој процесор што е коматибилен со m2v mx se матична плоча,да напоменам дека не ми се даваат многу пари нека е некој подобар процесор до 3GHZ и графичка картичка немора да е за јаки игри да може не многу јаки игри да ги тера. Напојуванјето ми е Power box 600w[DOUBLEPOST=1453821756][/DOUBLEPOST]Ќе може ли да ми препорачате некој процесор што е коматибилен со m2v mx se матична плоча,да напоменам дека не ми се даваат многу пари нека е некој подобар процесор до 3GHZ и графичка картичка немора да е за јаки игри да може не многу јаки игри да ги тера. Напојуванјето ми е Power box 600w
Ova e najbobriot procesor sto e podrzan od tvojata maticna ploca:

http://www.ebay.co.uk/itm/AMD-Athlon-64-X2-6000-3-GHz-Dual-Core-ADA6000IAA6CZ-AM2-89W-Grease-Free-P-P-/201296586156?hash=item2ede3625ac:g:SZ8AAOxyf1dTJNUk

Член од
20 декември 2014
Мислења
99
Поени од реакции
106
Добар ден,

Имам буџет од 25,000 до 30,000 за да склопам систем.

Сакам да склопам систем пошто сум склопувал претходно али не сум во тек со хардверот денеска.

Имам неколку услови кои би ви помогнале да ме препорачате една конфигурација: SSD hard disk, cpu, добра графичка која би ги движела денешниве игри, 8gb RAM 1600, добар кулер за процесорот и напојување кое би било адекватно за целиот систем.

Причината зашто го пишувам постов ако веќе знам доста за склопувањето е бидејки не сум сигурен за компатибилноста на работите кои би ги избрал. Па ако има некој што правел истражување со сличниве карактеристики кои ги барам. Би било супер ако би ги внеле и цените на деловите кои би ми ги препорачале.

Ах исто така заборавив да споменам дека во цената треба да е вклопено куќиште ( не би сакал да е многу џиџано, само да има добра распределба на елементите кои треба да се вклопат и да може елементите да се прицврстат да не треба да се прават дополнителни промени (многу))

Фала однапред :angel:

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Добар ден,

Сакам да склопам систем пошто сум склопувал претходно али не сум во тек со хардверот денеска.

Имам неколку услови кои би ви помогнале да ме препорачате една конфигурација: SSD hard disk, cpu, добра графичка која би ги движела денешниве игри, 8gb RAM 1600, добар кулер за процесорот и напојување кое би било адекватно за целиот систем.

Причината зашто го пишувам постов ако веќе знам доста за склопувањето е бидејки не сум сигурен за компатибилноста на работите кои би ги избрал. Па ако има некој што правел истражување со сличниве карактеристики кои ги барам. Би било супер ако би ги внеле и цените на деловите кои би ми ги препорачале.

Ах исто така заборавив да споменам дека во цената треба да е вклопено куќиште ( не би сакал да е многу џиџано, само да има добра распределба на елементите кои треба да се вклопат и да може елементите да се прицврстат да не треба да се прават дополнителни промени (многу))

https://uk.pcpartpicker.com/

Sklopi si konfig na sajtot i posle baraj gi komponentite po mkd prodavnici.

Член од
20 декември 2014
Мислења
99
Поени од реакции
106
https://uk.pcpartpicker.com/

Sklopi si konfig na sajtot i posle baraj gi komponentite po mkd prodavnici.
Тоа ми е проблемот... што деловите треба да ги барам со недели тука -.- па мислев некој ако правел систем со слични спецификации да ми помогне временски хаха :D

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Тоа ми е проблемот... што деловите треба да ги барам со недели тука -.- па мислев некој ако правел систем со слични спецификации да ми помогне временски хаха :D
Ne be, ne treba mnogu.
Stavi si nekoj Skylake core i3 so nekoja saglam graficka kako nVidia 960 ili Radeon 380, maticna h150, 8gb ram, Samsung SSD i teraj.

Член од
17 ноември 2012
Мислења
4.548
Поени од реакции
5.305
Дечки, предлози за солидни слушалки за компјутер?
Не ми е за гејминг, чисто онака за музика или филмчиња, не барам некои професионални или какви и да има по 7000-10000 денари, туку најобични, ама да бидат квалитетни и да си траат.

Член од
6 јуни 2014
Мислења
295
Поени од реакции
64
Добар ден,

Акo сaкaш дa имa пoлoвни делoви, ќе мoжиш дoбaр пц дa склoпиш
i3-5000 или i5-8-9000
H81 мaтичнa+8гб рaм не пoвеќе oд 4к
ССД 4-5к 120гб нoвo
Грaфичкa 7950/280х

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Член од
20 декември 2014
Мислења
99
Поени од реакции
106
Акo сaкaш дa имa пoлoвни делoви, ќе мoжиш дoбaр пц дa склoпиш
i3-5000 или i5-8-9000
H81 мaтичнa+8гб рaм не пoвеќе oд 4к
ССД 4-5к 120гб нoвo
Грaфичкa 7950/280х

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Не би сакал на старо да купувам, имам лошо искуство а и време се троши многу така благодарам на сугестијата :D

tooose

Dr_Go_FasT
Член од
26 август 2009
Мислења
55
Поени од реакции
11
Имам проблем при барање драјвери за hp pavilion slimline s5359fr на официјалната суппорт страна неможам да ги симнам поединечно нема данлоад, тоолчето што се симнува не работи, графичка ид
PCI\VEN_1002&DEV_68F9&SUBSYS_21301462&REV_00
оперативен 7мица.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Имам проблем при барање драјвери за hp pavilion slimline s5359fr на официјалната суппорт страна неможам да ги симнам поединечно нема данлоад, тоолчето што се симнува не работи, графичка ид
PCI\VEN_1002&DEV_68F9&SUBSYS_21301462&REV_00
оперативен 7мица.
Probaj ovie:

http://ftp.hp.com/pub/softlib/software12/COL36543/pv-89943-1/sp51358.exe

Kajgana Shop

На врв Bottom