probav i prethodno ... nejkeФорматирај го, после ќе го прифати.
probav i prethodno ... nejkeФорматирај го, после ќе го прифати.
Што проба? Имаш празно усб, го ставаш на тв го чита, го ставаш во комп исто. Ставаш win 8 инсталација на него и сега не го чита на тв, така? Форматирај го на комп и намести defaults. Сигурно е NTFS, а треба да биде FAT. Кога ќе форматираш, прво кликни сѐ да биде default, па форматирај. А проба со друго усб на тв?probav i prethodno ... nejke
go formatirav se kako so kaza i pak ne raboti , a drugo usb probav si raboti se normalno znaci do usbto eШто проба? Имаш празно усб, го ставаш на тв го чита, го ставаш во комп исто. Ставаш win 8 инсталација на него и сега не го чита на тв, така? Форматирај го на комп и намести defaults. Сигурно е NTFS, а треба да биде FAT. Кога ќе форматираш, прво кликни сѐ да биде default, па форматирај. А проба со друго усб на тв?
Имаш сигурно вирус фатено да ги сокрие податоците.Имам USB Sony со 8GB меморија, имам искористено околу 3GB меморија со важни слики и документи, но не ми ги прикажува кога ќе го поврзам и отворам на таблетот и на комјутерот. Ми покажува дека USB дискот е празен, но кога одам на Properties ми покажува дека имам искористено 3GB меморија. Зошто ми покажува така, и дали постои некој начина за да се реши овој проблем со враќање на сите слики и документи?
Што треба да направам?Имаш сигурно вирус фатено да ги сокрие податоците.
Ако не можеш да го решиш проблемот прати пп.
Не е комплицираноШто треба да направам?
Немам Organize.Не е комплицирано
Пробај прво да ги видиш.
- usb во комп
- отвори го и горе лево имаш Organize. Во него клик на Folder and search options. Клик на View и во него Show hidden files, folders and drives. Apply, OK. Ако ги гледаш, копирај ги каде сакаш, со тоа што на секој треба да му тргнеш hidden. Тоа го правиш со десен клик на фајлот, Properties и тргни штикла на hidden. Apply, OK.
После скенирај го usb-то. Ако не ти упали вака, има друг начин. Овој е полесниот
На кој windows си?Немам Organize.
Горе лево има File, Edit, View, Favorites, Tools, Help
Windows XPНа кој windows си?
Ништо, не се враќаат.Tools - Folder options - View - Show hidden files and folders
Прегледај го приврзокот 135615
Apply, OK
Ќе се вратат.Ништо, не се враќаат.
Значи да отворам на Command Prompt? или нешто друго?Ќе се вратат.
Отвори cmd - Start - All programs - Accessories - тука го имаш
Кога ќе се отвори, без разлика што пишува во него, напиши ја буквата што windows ти ја дава за usb-то и две точки. Кај мене е F, значи командата е
attrib -h -r -s /s /d f:\*.*
Внимавај на празни места. Напиши го целото и стисни Enter. Провери сега дали можеш да ги видиш.