Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Да, до пред врата, Глобко-ГЛС ги носат пратките. Над 1500 денари пратка е со нивна испорака, под 1500 си плаќаш 130 денари.
Ова е добро ако треба специјално да се оди за да купиш хардвер па барање паркинг...
А отприлика за колку време стигаат од поднесувањето на нарачката?

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
Ова е добро ако треба специјално да се оди за да купиш хардвер па барање паркинг...
А отприлика за колку време стигаат од поднесувањето на нарачката?
Ако ја поднесеш нарачката до 16 часот, стига наредниот ден.

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
лаптопот вчера ништо не му беше најнормално се исклучи, денеска нејќе да се уклучи само бипка едно 4 пати...???

Dr. Troll

старо-нов член
Член од
17 февруари 2013
Мислења
3
Поени од реакции
1
Другарче има интернет од T-mobile и кабелска воедно. Кога гледа TВ интернетот му е слаб ништо не отвора, кога е на интернет закачен сецка сликата на тв'то. Знам имаше апаратче со кое се дели сигналот, како се вика, кај да го најде и колку пари е од прилика? Фала :)

login.php

404 Error on index.php
Член од
5 јуни 2009
Мислења
696
Поени од реакции
28
шо може да биди сликата на мониторот се губи на секунда ми излегва како црно и така на секој 3-4 секунди многу накратко се губи сликата..исто кога ке почне така да прај и декстопот бега 2-3 милиметри на лево така да од десна страна има 2-3 милиметри црно и кога го исклучам мониторот и го пуштам самиот синхронизација прај се врајка во нормално ама па 3-4 секунди и забегва
а се дешава некогаш и недели да тера да не прај така
иначе
Samsung sync master е мониторот 21.5 инчен
дали некој знај шо можи да биди....?

Член од
27 декември 2011
Мислења
591
Поени од реакции
508
шо може да биди сликата на мониторот се губи на секунда ми излегва како црно и така на секој 3-4 секунди многу накратко се губи сликата..исто кога ке почне така да прај и декстопот бега 2-3 милиметри на лево така да од десна страна има 2-3 милиметри црно и кога го исклучам мониторот и го пуштам самиот синхронизација прај се врајка во нормално ама па 3-4 секунди и забегва
а се дешава некогаш и недели да тера да не прај така
иначе
Samsung sync master е мониторот 21.5 инчен
дали некој знај шо можи да биди....?
Пробај со друг монитор, ако го прави истото преинсталирај графичка

Sent from my ST21i using Tapatalk 2

B

Beck's

Гостин
Probav da prefrlam fajlovi od 2.5" HDD na exteren HD i ednata particija od prviot HD mi se sjeba. Sea mi vika The disk structure is corrupted and unreadable. Probav preku Easeus recovery ne saka, care nekoja

Член од
29 октомври 2012
Мислења
224
Поени од реакции
70
Probav da prefrlam fajlovi od 2.5" HDD na exteren HD i ednata particija od prviot HD mi se sjeba. Sea mi vika The disk structure is corrupted and unreadable. Probav preku Easeus recovery ne saka, care nekoja
Пробај под dos со shkdsk командата ако може нешто да поправи на партицијата

Член од
25 јули 2009
Мислења
229
Поени од реакции
170
Во план сум да ја земам ова кoнфигурација:
i5-3570k IvyBridge
gtx660 dc2
motherboard ASUS MAXIMUS IV GENE-Z
ме интересира дали некој има искуство со ова плоча пошто како што читам по нет кажуваат дека е добра ама налетав на неколку коментари дека имале проблем со ivybridge cpu требало првин да се флешова биосот или пак ако имате препорака за друга плоча до кај 6-7000 ден

Mr.Bear

"The prince of darkness is a gentleman!"
Член од
14 декември 2010
Мислења
128
Поени од реакции
118
Му дојде мајката да купам нов ПЦ за гејмз, па ако може некој што е упатен да ми направи некоја конфигурација би бил ептен благодарен :) Имам топ монитор земен на времето за прилично пари и тоа не ми е потребно. Има ли нешто до 500 - 600 евра што ќе врши работа некое време?

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Му дојде мајката да купам нов ПЦ за гејмз, па ако може некој што е упатен да ми направи некоја конфигурација би бил ептен благодарен :) Имам топ монитор земен на времето за прилично пари и тоа не ми е потребно. Има ли нешто до 500 - 600 евра што ќе врши работа некое време?
Сакаш да оверклокуваш? Да инсталираш засебен кулер, додатни вентилатори на куќиште? Или сакаш солидна машина, да врти игри и да не се замараш?

Пиши колку инчи ти е мониторот. И дали можеш да искористиш друг дел од стариот компјутер, како куќиште, хард диск, оптички (режач).

Член од
14 февруари 2013
Мислења
16
Поени од реакции
1
Ajde da vidime dali mene nekoj ke mi pomogne so mojata maka....
Sakam da rezam CD-a no da bidat Limitirani ili Zastiteni.....

Na primer da rezam software koj ke moze da se Instalira samo 3 pati i posle ....neka go frla CD-to
i
da rezam Audio , MP3 ,Video CD i ostalo no da bide 10000% protectirano.....da ne moze voopsto da se kopira.....
Daj ako nekoj znae...neka kaze ime od programceto....bidejki...mora da ima vakvo sranje :twisted: :twisted: :twisted:
Го поставив прашањево и во интернет подфорумот ама и овде да прашам пошто гледам ПОМОШ!!!
Не се разбирам многу околу поврзување на комјутери и слично а имам таков проблем.
На едниот компјутер имам модем со АДСЛ конекција и си одам нормално на интернет.Овој компјутер ми е поврзан со друг компјутер со ЛАН кабел кој на крајот има рутер. Е сега на гостинскиот компјутер(така да го наречеме) ми го покажува главниот компјутер во мај нетворк плејсис, ама не можам да влезам во него, иако сите забрани и фајрвол(барем јас така мислам) се укинати.На компјутерот без моедем немам мрежна картица, можно ли е поради тоа да не можам да се поврзам на интернет преку овој компјутер?И на крај да прашам ако тоа со картицата не е проблем, како да ги подесам сите сетингс (од почеток) околу поврзувањето.Фала ви однапред.Заборавив да пишам дека и двата компјутери корстат ХР видоуз

Mr.Bear

"The prince of darkness is a gentleman!"
Член од
14 декември 2010
Мислења
128
Поени од реакции
118
Сакаш да оверклокуваш? Да инсталираш засебен кулер, додатни вентилатори на куќиште? Или сакаш солидна машина, да врти игри и да не се замараш?

Пиши колку инчи ти е мониторот. И дали можеш да искористиш друг дел од стариот компјутер, како куќиште, хард диск, оптички (режач).
http://www.amazon.co.uk/Samsung-26-inch-Widescreen-Monitor-20000/dp/B0017H98G2 Ова е мониторот, се надевам нема потреба да го менувам. Интел кор 2-дуо со 3 гигахерци, 4гб рам и графичката е џ-форс 9800. Самото куќиште не е во најдобра состојба, кулерите се непроменети од кога е земено, и еден УСБ порт е некористлив. Незамарање звучи одлично, нешто што ќе ми дозволи да ги вртам игрите без проблеми барем во следните година и пол две. Секако, немора да ги играм во највисоките можности, туку да не губам суштински од убавината на гејмплејот или да кинам живци со сецкање и константно менување на дисплеј и да го подесувам соодветно со играта.

Kajgana Shop

На врв Bottom