Помош, проблеми, прашања, совети...

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Нема да имаш никакви проблеми едноставно ќе ти биде по спор. Добро е да правиш дефрагментација еднаш на 6 месеци или еднаш годишно.
Значи да напраам али ќе ми биде поспор? Не фала :D

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
лол ако направиш ќе ти биде побрз не поспор. Со дефрагментација едноставно ги редиш фајловите на дискот.
Леле извини погрешно сфатив одговорот :D Разбрав..Ќе му напраам утре..

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.923
Поени од реакции
7.017
Немаат добро испеглан напон. Секако не би земал од МК, би го чекал 20 дена ама околу 500 ден би излегол. Не го знам кој е твојот модел.
Не знам точно, а и не можам да видам сега, пошто целиот ми е изврзан со изолир, за на некој начин да го држам кабелчето во добра позиција за да има контакт и да можам да работам инаку ништо :D Ама мислам дека излезната струја на мојот беше поголема, над 4 ампери

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.202
Поени од реакции
1.943
Здраво, во последно време лаптопот почна прилично силно да ми бучи.Ми рекоа дека тоа било така бидејќи често пати сум го ставала на креветот додека работам нешто на него.Може ли нешто да се направи?:unsure:

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
Здраво, во последно време лаптопот почна прилично силно да ми бучи.Ми рекоа дека тоа било така бидејќи често пати сум го ставала на креветот додека работам нешто на него.Може ли нешто да се направи?:unsure:
lol каква врска има тоа? Ваљда пун ти е со прашина. Издувај го:)

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Никако на површина која го затнува долниот дел од лаптопот. Најдобро решение за да го ставаш на кревет е постоље со вентилатори, така ќе го разладуваат повеќе. Секој лаптоп после 6-7 месеци активна употреба треба да се отвори и исчисти.

Член од
2 август 2012
Мислења
2
Поени од реакции
0
Moze li mala pomos

Maticna:Foxconn 45GM / 45CM

RAM: 3GB

HDD: 320 - 160 GB zaedno 480 GB

Procesor:Intel pentium Dual CPU E2160 1.80 GHz

Sakam da zeam graficka:GTS 450 2GB

Potocno mi trebe za da mi fakja crysis 2 dali e mozno so taa graficka i ovoj procesor ili trebe i porcessorot da go pojacam ????

Falcao

rossonero per sempre
Член од
28 мај 2008
Мислења
1.986
Поени од реакции
561
Како ви изгледаат температуриве и волтаживе ?

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Како ви изгледаат температуриве и волтаживе?
Мене ми изгледаат ОК температурите. Ако ти е десктоп можеби и може да бидат нешто поински, ама мислам дека не се високи. Еве кај мене на лаптоп што вика. Цел ден ми е вклучен, иако во idle.

Кога играм нешто знае да качи и многу високо, графичката ми идела и скоро до 100 степена, али нема гајле.

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Како ви изгледаат температуриве и волтаживе ?

Нема шанси да се реални напоните што ги прикажува. Со овие напони компјутерот нема да работи.
Температурите изгледаат ок.
CPU фенот нема долго да ти трае со 6750 обртаи и повеќе прашина ќе лепи на хладњак а со тоа помалку ќе се лади..

Falcao

rossonero per sempre
Член од
28 мај 2008
Мислења
1.986
Поени од реакции
561
Нема шанси да се реални напоните што ги прикажува. Со овие напони компјутерот нема да работи.
Температурите изгледаат ок.
CPU фенот нема долго да ти трае со 6750 обртаи и повеќе прашина ќе лепи на хладњак а со тоа помалку ќе се лади..

Мене баш напониве ми паднаа чудни, температурите се консултирав со гугл, горе-доле океј се.

Ваљда поради нив по стартувањето на Виндоусот понекогаш ми замрзнува пц-во па морам да го рестартирам.:confused:

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Мене баш напониве ми паднаа чудни, температурите се консултирав со гугл, горе-доле океј се.

Ваљда поради нив по стартувањето на Виндоусот понекогаш ми замрзнува пц-во па морам да го рестартирам.:confused:
Нема шанси да наместо 12V да има 5,33V па уште и да работи. Не ги прикажува точно напоните сепак и на плочата има мерачи кои можат да даваат грешни податоци. Ако сакаш точно да ги измериш најдобро директно со унимер.

Член од
2 август 2012
Мислења
2
Поени од реакции
0

Дали се во ред температуриве и волтажава ме интересира само да ми кажете дали се во ред или не.

Kajgana Shop

На врв Bottom