Помош, проблеми, прашања, совети...

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Мерам температура со Speccy. Куќиштето нема прашина...не е до тоа, пишав, треба да му се стаи нова термална паста.
Mери со HW iNFO.

И да ти го нема главното прашање :D

Член од
12 септември 2008
Мислења
324
Поени од реакции
44
Valjda na asalno mesto go postavuvam prasanjevo.

Denes zemav hard disk od Set kompjuteri, se uletav deka za ps3 sekoj SATA HDD moze da se koristi ali bidejki ne pisuvase vo opisov na mojov kolku inchi e, ispadna deka ovoj e 3.5 a na toa ne vnimavav deka e potrebno ko karakteristika za da pasuva na sony 3ka. Treba 2.5 da e i plus pozelno e 5600 rpm da ima, a ne 7200, mojov e ovoj HDD 300GB WesternDigital 7200rpm 16MB WD3000JS ...

E sea dali nekoj ima iskustvo so vakov slicen problem pa dali moze hard diskov da se vrati i da se zameni so nov odnosno da doplatam, ja mislev so ovoj, deka gledam go imaat HDD 2.5" 320GB WesternDigital 5400rpm, 8MB Cache, SATA 3.0Gb/s, Scorpio Blue, WD3200LPVT...

Mojov hard disk nit e otvoren nit nisto, kako mi go dadoa takov e i sega, garancijata ja imam, smetkata ja imam, uste nekoj da se pogodi od Set vraboten top bi bilo :), ako ne, ke go sitnam za ista cena ili minus nekoj denar seedno, zasto e nov. Nemam iskustvo so vakvi raboti, neznam kako idat istite pa da si prasam tuka, ne gledam zasto ova bi im pretstavuvalo problem na kraj kraeva.

edit, sea ja vidov temava , ako smeta tuka postov, premestete.
Јас го направив истото со матична. Не ми го поддржуваше процесорот и му кажав и ми ја заменаа без проблем, само почекав некој ден да ми нарачаат нова која ќе ми го поддржува и беше некој денар поефтина па ми ги вратија и парите. Без проблем, без расправии, со еден збор :D да ги замолиш ќе ти средат.

• Ми се допаѓа
Reactions: Syn

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Со HW iNFO дури 2-3 степена повеќе ми дава.
Иначе, како ми го нема главното прашање? Не се чита или? :D
Не се чита, кажи што е прашањето не биди мрза :D

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.291
Поени од реакции
46.799
Јас го направив истото со матична. Не ми го поддржуваше процесорот и му кажав и ми ја заменаа без проблем, само почекав некој ден да ми нарачаат нова која ќе ми го поддржува и беше некој денар поефтина па ми ги вратија и парите. Без проблем, без расправии, со еден збор :D да ги замолиш ќе ти средат.
Gotovo, srediv druze, denes ke odam ke doplatam za nov hard, se javiv, mi rekoa nema problem, kako i da e fala na odgovor. :)

Член од
20 март 2008
Мислења
377
Поени од реакции
280
Не се чита, кажи што е прашањето не биди мрза :D
haha... Eve... Сакав да прашам дали тоа што е толкава температурата додека играм игри влијае на максимумот што може да го извлече мојот ПЦ на таа игра, и колку? :D

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
haha... Eve... Сакав да прашам дали тоа што е толкава температурата додека играм игри влијае на максимумот што може да го извлече мојот ПЦ на таа игра, и колку? :D
Ухх кој ќе се враќа назад сеа, ако не се лажам 80 степени беше така? кој процесор го имаш кажи ми исто така...и како мериш температура.

Член од
20 март 2008
Мислења
377
Поени од реакции
280
Ухх кој ќе се враќа назад сеа, ако не се лажам 80 степени беше така? кој процесор го имаш кажи ми исто така...и како мериш температура.
Де бе, до толку ли не памтиш? :D
Да, 80 беше. Мерев со Speecy температура, после ти ми го препорача HW iNFO, и со тоа исто.
Процесорот - Intel Pentium Dual Core E2200

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Де бе, до толку ли не памтиш? :D
Да, 80 беше. Мерев со Speecy температура, после ти ми го препорача HW iNFO, и со тоа исто.
Процесорот - Intel Pentium Dual Core E2200
Не памтам затоа што одговрав на многу форумџии последниве неколку дена, како и да е превисока температура, под итно мењај паста. Да те кочи и во игри, губиш едно 10-20% од перформансите (релативно, може и повеќе да е) затоа што процесорот автоматски ја намалува фреквенцијата за да ја намали температурата.

Член од
20 март 2008
Мислења
377
Поени од реакции
280
Не памтам затоа што одговрав на многу форумџии последниве неколку дена, како и да е превисока температура, под итно мењај паста. Да те кочи и во игри, губиш едно 10-20% од перформансите (релативно, може и повеќе да е) затоа што процесорот автоматски ја намалува фреквенцијата за да ја намали температурата.
Аха. Фала за одговорот. :)
Ќе биде пастата утре или задутре. :D

Vex

Член од
21 јули 2012
Мислења
20
Поени од реакции
0
Вака купив лаптоп Acer Aspire 1300 и нешто екранот е црн! го приклучувам го исклучувам пак е ЦРН ако може помош околу ова!

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Дали треба да дефрагментирам хард диск користен една година? Претходно воопшто не бил дефрагментиран...

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Хард дискот е од лаптоп, нема ништо да му се деси? Да не се бутира после windows-от и сл. проблеми ко што имав со еден хард диск од десктоп (не фрагментиран после 7 години)

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
Хард дискот е од лаптоп, нема ништо да му се деси? Да не се бутира после windows-от и сл. проблеми ко што имав со еден хард диск од десктоп (не фрагментиран после 7 години)
Нема да имаш никакви проблеми едноставно ќе ти биде по спор. Добро е да правиш дефрагментација еднаш на 6 месеци или еднаш годишно.

Kajgana Shop

На врв Bottom