Ти дава опција да го исформатираш или ти не сакаш да го исформатираш?
ne mi dava nisto .ne go ni prepoznava na kompjuter nitu na tv, ke probam sea da snimam nesto na bumot,pa posle ke izvadam da vidam dali ke go prepoznae i da go formatiram
--- надополнето: 5 март 2012 во 16:07 ---
Врати го во boom-от исформатирај го до крај па за да го вратиш на PC ќе ти треба посебна алатка. Не користи ист принцип на форматирање boom-от со PC-то.
so alatka e toa
--- надополнето: 5 март 2012 во 17:11 ---
Врати го во boom-от исформатирај го до крај па за да го вратиш на PC ќе ти треба посебна алатка. Не користи ист принцип на форматирање boom-от со PC-то.
go vrativ ,aj pisi so alatka e taa,poso ne mi go prepoznava na kompjuterot
--- надополнето: 5 март 2012 во 17:56 ---
Go resiv problemot
Упатство за форматирање на USB
USB – стикот што ќе се користи со boom! tv мора да биде форматиран, што значи дека неговата повторна употреба при работењето со компјутер ќе бара негово реформатирање и стручно познавање.
Корисникот може да го направи тоа на следниот начин:
1.Се приклучува USB-стикот во компјутер
2.Десен клик со маусот на иконата “My Computer” (се отвора паѓачко мени)
3.Од паѓачкото мени се избира опцијата “Manage” (четврта по ред одозгора)
4.Се отвара нов прозор “Computer Management”
5.Од левата страна од второто подмени “Storage”се избира опцијата “Disk Management”
6.Од десната страна ќе добиете приказ на сите Storage уреди (HDD ,USB)
(со црвено е одбележан “Removable disk” USB – стикот)
Се забележуваат две партиции од кои едната е 500MB(одбележана со црвено)и е потребно истата да биде избришана со цел USB-стикот да биде целосно и успешно форматиран
7.Десен клик со маусот на партицијата од 500MB ,од паѓачкото мени се избира опцијата
“ Delete Partition”
8.Се избира “YES”
9.USB – стикот добива една партиција
10.На новата партиција десен клик со маусот ,од паѓачкото мени се избира “New Partition”
11.Се отвара “New Partition Wizard”
12.Се избира “Next”
13.Се избира “Finish”
14.Со ова завршува целата процедура ,тука може да се види дека USB – стикот е успешно форматиран
Доколку не се форматира USB – стикот на овој начин 500MB од скриената партиција ќе останат невидливи на USB – стикот и корисникот нема да може да го искористи тој простор.
[МОДЕРАТОР] - СРЕДУВАЈ СИ ГИ ПОСТОВИТЕ!