Помош, проблеми, прашања, совети...

Lu5

Som la gent Blaugrana!
Член од
30 ноември 2011
Мислења
4.224
Поени од реакции
7.307
не ми ги прима маусо и тастатурата од задните приклучоци. свети маусо ама не мрда, светнува зелените светки на тастатурата ама и та не функционира.
шо е работава ако знај да ми кажи некој..
пишувам со плуг ен плау маус на on screen keybord.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
не ми ги прима маусо и тастатурата од задните приклучоци. свети маусо ама не мрда, светнува зелените светки на тастатурата ама и та не функционира.
шо е работава ако знај да ми кажи некој..
пишувам со плуг ен плау маус на on screen keybord.
На USB или PS2?

Види во Device Manager дали има некој проблем.

kelaviot

Prime Сasual Dating - Genuine Damsels
Член од
10 мај 2010
Мислења
545
Поени од реакции
328
Ти дава опција да го исформатираш или ти не сакаш да го исформатираш?
ne mi dava nisto .ne go ni prepoznava na kompjuter nitu na tv, ke probam sea da snimam nesto na bumot,pa posle ke izvadam da vidam dali ke go prepoznae i da go formatiram
--- надополнето: 5 март 2012 во 16:07 ---
Врати го во boom-от исформатирај го до крај па за да го вратиш на PC ќе ти треба посебна алатка. Не користи ист принцип на форматирање boom-от со PC-то.
so alatka e toa
--- надополнето: 5 март 2012 во 17:11 ---
Врати го во boom-от исформатирај го до крај па за да го вратиш на PC ќе ти треба посебна алатка. Не користи ист принцип на форматирање boom-от со PC-то.

go vrativ ,aj pisi so alatka e taa,poso ne mi go prepoznava na kompjuterot
--- надополнето: 5 март 2012 во 17:56 ---
Go resiv problemot :) :) :)

Упатство за форматирање на USB
USB – стикот што ќе се користи со boom! tv мора да биде форматиран, што значи дека неговата повторна употреба при работењето со компјутер ќе бара негово реформатирање и стручно познавање.
Корисникот може да го направи тоа на следниот начин:

1.Се приклучува USB-стикот во компјутер
2.Десен клик со маусот на иконата “My Computer” (се отвора паѓачко мени)
3.Од паѓачкото мени се избира опцијата “Manage” (четврта по ред одозгора)
4.Се отвара нов прозор “Computer Management”
5.Од левата страна од второто подмени “Storage”се избира опцијата “Disk Management”
6.Од десната страна ќе добиете приказ на сите Storage уреди (HDD ,USB)
(со црвено е одбележан “Removable disk” USB – стикот)
Се забележуваат две партиции од кои едната е 500MB(одбележана со црвено)и е потребно истата да биде избришана со цел USB-стикот да биде целосно и успешно форматиран
7.Десен клик со маусот на партицијата од 500MB ,од паѓачкото мени се избира опцијата
“ Delete Partition”
8.Се избира “YES”
9.USB – стикот добива една партиција
10.На новата партиција десен клик со маусот ,од паѓачкото мени се избира “New Partition”
11.Се отвара “New Partition Wizard”
12.Се избира “Next”
13.Се избира “Finish”
14.Со ова завршува целата процедура ,тука може да се види дека USB – стикот е успешно форматиран

Доколку не се форматира USB – стикот на овој начин 500MB од скриената партиција ќе останат невидливи на USB – стикот и корисникот нема да може да го искористи тој простор.

[МОДЕРАТОР] - СРЕДУВАЈ СИ ГИ ПОСТОВИТЕ!

Член од
15 март 2010
Мислења
5.869
Поени од реакции
6.382
thomson thg541 voip cable modem . Го имам од Телекабел. Беше поставен кај дедо ми кој почина. Не можам по интернет да најдам ама баш ништо. Зошто се користи, што е поентата? Колку јас разбрав е централа за интернет фиксна телефонија и тв ? Као еден кабел од кабловска и од тука се разграничува во домаќинството? Јас немам фиксна во мојот дом, и имам се на се модем од кабловска за нет, и вајрлес рутер , кое гледам изгледа скоро исто како томсон кабел модемот. Ако може некој да ме упати малку што е поентата на ова чудо. Не сум го сретнал по огласи, а сакам да го продадам, но се плашам дека тешко некој да има потреба од вакво нешто. Благодарам.

Член од
13 април 2008
Мислења
3.998
Поени од реакции
1.086
Имам еден проблем, од пред некој ден почна д ами брмчи компјутерот, односно куќиштето. Не брмчи секој пат кога ќе го вклучам, туку некој пат, и ако го потчукнам куќиштето, престанува да брмчи. Што е работата, да е до нечистотија позади, или пак е нешто друго, што да направам за да не ми се искомплицира,

Фала многу однапред дечки
--- надополнето: 6 март 2012 во 23:40 ---
Имам еден проблем, од пред некој ден почна д ами брмчи компјутерот, односно куќиштето. Не брмчи секој пат кога ќе го вклучам, туку некој пат, и ако го потчукнам куќиштето, престанува да брмчи. Што е работата, да е до нечистотија позади, или пак е нешто друго, што да направам за да не ми се искомплицира,

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
thomson thg541 voip cable modem . Го имам од Телекабел. Беше поставен кај дедо ми кој почина. Не можам по интернет да најдам ама баш ништо. Зошто се користи, што е поентата? Колку јас разбрав е централа за интернет фиксна телефонија и тв ? Као еден кабел од кабловска и од тука се разграничува во домаќинството? Јас немам фиксна во мојот дом, и имам се на се модем од кабловска за нет, и вајрлес рутер , кое гледам изгледа скоро исто како томсон кабел модемот. Ако може некој да ме упати малку што е поентата на ова чудо. Не сум го сретнал по огласи, а сакам да го продадам, но се плашам дека тешко некој да има потреба од вакво нешто. Благодарам.
Имаш нормален кабелски модем преку кој може да се поврзе и интернет (VOIP) телефон како што нудат од Телекабел и Blizoo кај нас (интернет и телефон). Можеш да го продадеш, види по колку го шиткаат овие па смали цена, ќе му се исплати на некој, наместо на нив да им плати за модем, да си го земе од кај тебе.

Кој кулер? Од напојувањето, процесорот или имаш некој на куќиштето? Најверојатно не си го одржувал т.е. никогаш не ти бил зачистен и сервисиран па од топлина и прашина се извиткал па мава со перките. Или земи си нов или помести го, напрај му нешто да не брчи, проста работа.

Член од
13 април 2008
Мислења
3.998
Поени од реакции
1.086
Не знам кој кулер, не се разбирам, некаде позади е на куќиштето, од таму доаѓа звукот. А како проста работа, за некој што не се разбира, треба да го отштрафувам цело тоа од позади и да го чистам и поместувам, како изгледа кулерот?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Не знам кој кулер, не се разбирам, некаде позади е на куќиштето, од таму доаѓа звукот. А како проста работа, за некој што не се разбира, треба да го отштрафувам цело тоа од позади и да го чистам и поместувам, како изгледа кулерот?
Кулер ти е вентилаторчето, тоа те зеза, а чим позади тогаш ти е од напојувањето.

Проста работа е затоа што е кулерче и негде фаќа кога врти, ама ако ептен не се разбираш, можеш и да зезнеш нешто зашто од таму му доаѓа струјата,
а и ќе треба да го отвориш скоро цел компјутер за да стигнеш до тој кулер.

Ова вентилаторче ти фаќа некаде:

Член од
25 октомври 2008
Мислења
541
Поени од реакции
77
Сигурно е кулерот од напојувањето и мислам дека најдобро е да си го мениш, не верувам дека со чистење ќе се промени нешто.

DarkoG

Better then ever before.
Член од
19 август 2008
Мислења
701
Поени од реакции
81
Имам проблем се нервирам 2 недели со ова живци искинав
да не знајт некој што мојт да бидит работава. компјутеров на сабајле ко ќе го пуштам 2 саати се рестартирува на секој 5-10 минути од ко ќе се подигни виндоусот на ладно, а ко ќе се загрее нема гајле си тера... сменив напојување, го форматирав 10 пати џабе све. :/ еве сега парното во собава не ми гори и си е ладничко и пак истото , евеј се температурите на компјутерот:

фала однапред,
поздрав, ДаркоЃ.

Член од
12 септември 2008
Мислења
324
Поени од реакции
44
Кулер ти е вентилаторчето, тоа те зеза, а чим позади тогаш ти е од напојувањето.

Проста работа е затоа што е кулерче и негде фаќа кога врти, ама ако ептен не се разбираш, можеш и да зезнеш нешто зашто од таму му доаѓа струјата,
а и ќе треба да го отвориш скоро цел компјутер за да стигнеш до тој кулер.

Ова вентилаторче ти фаќа некаде:
Не го плашете чоекот дека иди цела струја таму-голема работа. Не е ништо сложено да го отвориш напојувањето а и ништо тешко. Што можи да заебиш кога е се добро залемено. А тоа што викаш како да фаќа не мора да значи дека е до некоја жица или нешто што фаќа, можеби е до лагерчината на кулерот со што ќе треба да го замениш цел кулер ама види што е како е :). Само претпазливост и трпение друго ништо не ти треба.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Не го плашете чоекот дека иди цела струја таму-голема работа. Не е ништо сложено да го отвориш напојувањето а и ништо тешко. Што можи да заебиш кога е се добро залемено. А тоа што викаш како да фаќа не мора да значи дека е до некоја жица или нешто што фаќа, можеби е до лагерчината на кулерот со што ќе треба да го замениш цел кулер ама види што е како е :). Само претпазливост и трпение друго ништо не ти треба.
Треба да отвори куќиште, да ги извади сите струјни кабли, да пази на деловите околу, да не ги измрда/скрши, да го отвори комплет, да вади, да мења, да врати како што било.....
Не е за секој ова.

Член од
12 септември 2008
Мислења
324
Поени од реакции
44
Треба да отвори куќиште, да ги извади сите струјни кабли, да пази на деловите околу, да не ги измрда/скрши, да го отвори комплет, да вади, да мења, да врати како што било.....
Не е за секој ова.
За вадење голема работа ќе гледа, ќе внимава на матичната приклучокот со 20-24 жици и тие 4 кај процесорот се со стегање и тргање има едно пластиче од страна на него се стега и се трга. На хдд, режач и слично се само со тргање. За враќање неможи да згреши бидејќи не влегуваат ако ги мести погрешно. На матичната сака така малку повеќе тргање на хдд и слично не треба преголема сила. За враќање оди полека. Сигурно има и некој туторијал на јутјуб кој ќе му помогни колку толку .

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Абе во суштина секое кабле се знае каде оди, нема што многу да се утне. Ама за некој што нема отварано никогаш куќиште, може да биде проблем. Треба само да си биде човекот смирен и да внимава.

Kajgana Shop

На врв Bottom