Кажи каква точно конфигураија имаш, можно е да нема доволно моќ па да варира волтажата и да се гаси (не е баш квалитетно напајање ова)... или пак нешто да не не си поврзал ко шо треба...Дечки купив напојување и го стадов све го поврзав со три кабли за вматична големиот, за вхардиск и цдром. е сеа компјутерот ми се рестартирува на google chrome(aw snap..) прави, паѓаат и други browseri, незнам што е работава све се испоремети. а старото напојување го сменив бидеќи го користев 5 години и стана многу бучно. инаку ова напојување е
MS KY400ATX p4 50-60hz
Power : 400W
20+4 pin connector
4 Pin 12v
SATA x 2
Molex x 4
FDD x 2
2 fans 8 cm
Real Power 230v
и старото беше delux ATX 450w p4 230v 5hz . е сеа останаа неповрзани некој кабли ама јас ги оставив така бидеќи на старото ги немаше тие кабли.
поздрав
до негде го средив проблемот. не се рестартирува више су заборајл да приклуча мало кабле на матичната само тој големиот сум го ставил а другото до него што е во истиот порт су го заборал. е сеа тоа со гугл хром (aw snap ) уште го јавуваКажи каква точно конфигураија имаш, можно е да нема доволно моќ па да варира волтажата и да се гаси (не е баш квалитетно напајање ова)... или пак нешто да не не си поврзал ко шо треба...
Напојување, РАМ ,Графичка, Кулер ако не работи на Матична или Процесор...Со еден збор се е можно Нема најчест, секој се заебава како шо ќе му дојдиkoj e najverojaten hardverski problem koga kompjuterot se restartira sam?
Имав сличен ваков проблем со екстерен ХД. Кога ќе го ставев во Пц само кажуваше дека имам ставено усб и ништо повеќе, пробував на повеќе компјутери и секаде даваше ист резултат.imam problem so nadvoresen hard disk,zemav go aknav u boom tv kao da snimam nesto ,pocna avtomatski bumot da mi go formatira i jas go prekinav,sea ne mi go cita ni na televizot ni na kompjuter,mi dava samo deka imam staveno usb ama ne mi go prepoznava
Имав сличен ваков проблем со екстерен ХД. Кога ќе го ставев во Пц само кажуваше дека имам ставено усб и ништо повеќе, пробував на повеќе компјутери и секаде даваше ист резултат.
Го решив проблемот така што го приклучив директно со SATA кабел на матичната, како обичен (внатрешен) Хард Диск. Сите фајлвои ми беа зачувани и се си работеше нормално.
Незнам дали е истово случај и кај тебе, but if all else fails, пробај го ова.
Ти дава опција да го исформатираш или ти не сакаш да го исформатираш?ma u pm ne znam so da praam ne mi treba samo za kompjuter go koristam za tv nonstop,sali ima nekoja finta da mu vlezam u propertis preku kompjuter pa da smenam nestp
Врати го во boom-от исформатирај го до крај па за да го вратиш на PC ќе ти треба посебна алатка. Не користи ист принцип на форматирање boom-от со PC-то.imam problem so nadvoresen hard disk,zemav go aknav u boom tv kao da snimam nesto ,pocna avtomatski bumot da mi go formatira i jas go prekinav,sea ne mi go cita ni na televizot ni na kompjuter,mi dava samo deka imam staveno usb ama ne mi go prepoznava