Помош, проблеми, прашања, совети...

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Вака сега.. решив да купам нов компјутер па ми треба ваша помош...
кажете ми каков компјутер ми бил добар за гејминг ?? за PES 2012,FIFA 2012, (на пример) вакви игри, за новите и добар компјутер...
напишете ми сичко, РАМ,ГРАФИКА,ПРОЦЕСОР итн ..ама да не биде па премногу :) 2-3 GB,Графика 9500GT, и за процесорот вие ми кажете, ае поздрав.. ( али само кукиште ке купам)...
Буџетот колкав ти е?

MSI, оти е 1GB.
Ова е колку е силна. А сеа за поквалитетна...не знам :D
???

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Види сега, тоа било колку а не многу, секој ќе го сфати различо, ти го сфаќаш "не многу" до 200 евра, јас до 400-500 евра, некој друг нешто измеѓу/помалце/повеќе итн., затоа прецизирај еве ценовна рамка да кажам :)

едит - ок сега ти го видов едит-от, па и ја ќе едитирам.

CPU - Pentium G620 - Анхоч - 4000 ден.
MB - Gigabyte H61M-S2V-B3 - Анхоч - 3100 ден.
RAM - 2x2GB DDR3 1600MHz Kingston HyperX Blue - Анхоч - 2000 ден.
GPU - HD 6750 1GB DDR5 - Анхоч - 5700 ден. (4x појака од 9500GT што ја земе во предвид)
HDD - WD 500GB - Анхоч - 3200 ден.
било каков режач и куќиште (сосе напојување, ги има во Анхоч) - 3000 ден.

Ете за 21000 ден. убава конфигурација, со ентри левел плоча и неквалитетно напјување од 1000-ка што иде заедно со куќиште, али за овој буџет - толку. Сите делови се од Анхоч.
Ќе можеш да ги играш сите нови игри, и повеќето што ќе искачаат во иднина но со компромис во поглед на детали и резолуција.

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
реков ... :D od 15 do 20 000 :D ??
Не ти го видов претходно едитот, па јас правев едит кога видов дека си едитирал и си пишал цена, а додека јас сум правел едит ти си ми го прочитал првичниот пост без завршен едит, и настанала збрка. :D
Ете прочитај погоре, ти пишав конфигурација.

Член од
23 март 2011
Мислења
304
Поени од реакции
150
^^^ Добра препорака воглавно, имам мала замерка за RAM меморијата што си ја одбрал. Конкретно за тој рам да работи на 1600Mhz му требаат 1.65v што не е баш препорачливо за Sandy Bridge ( појма немам дали за 1333 Mhz му требаат 1.65v или 1.5v - не пишува во спецификациите - барем ја не најдов ). Поарно нека земе некој RAM што сто посто работи на 1.5v ( од поевтините - Apacer работат на 1.5v - 1333 Mhz )

Ако работи Kingston-от на 1.5v 1333Mhz - нека го земе, ако не нека бара друг.

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
^^^ Добра препорака воглавно, имам мала замерка за RAM меморијата што си ја одбрал. Конкретно за тој рам да работи на 1600Mhz му требаат 1.65v што не е баш препорачливо за Sandy Bridge ( појма немам дали за 1333 Mhz му требаат 1.65v или 1.5v - не пишува во спецификациите - барем ја не најдов ). Поарно нека земе некој RAM што сто посто работи на 1.5v ( од поевтините - Apacer работат на 1.5v - 1333 Mhz )

Ако работи Kingston-от на 1.5v 1333Mhz - нека го земе, ако не нека бара друг.
Ќе намали во биос волтажа од 1.65 на 1.5v и готово. :)

Lux

Inglourious
Член од
25 октомври 2010
Мислења
1.189
Поени од реакции
888
Дај луѓе предложете некоја конфигурација за отприлика 20 000-22 000, само куќиште ми треба?

Член од
20 август 2007
Мислења
2.252
Поени од реакции
312
Абе кизнеј што се случува со графичкава!! :mad:
Дали е до графичката или до windows-ов...НЕ ЗНАМ! :(
Пред некој ден го преинсталирав од XP на 7.
Ама, еве од вчера почна проблеми да прави.
Ќе му текни, ќе се заеби сликата и се закочува компјутерот.
Сето е траги, измешана е сликата.
Треба да го рестартирам и да се укл., ама понекогаш и да го исклучам, па да го уклучам за да проработи.

Помош?! :(
Провери можно е да ти е избијан некој кондензатор (високите како буренца) на графичката.Мене истото ми се случи,проблемот го решив за 15 денари :)

Член од
6 октомври 2010
Мислења
86
Поени од реакции
37
Имам две прашања
1 Дали постои ддр2 од 2ГБ од 667mhz?
2 Колку би ме коштало да земам матична што поддржува 4гб рам ддр2 на 800mhz, заедно со се рамот?
И ако има некој такво нешо за шитакање нека пише ПП ...

Ф

Флеш

Гостин
Kompjuterot nekontrolirano mi koristi RAM memorija(2 GB imam,normalen PC imam,Windows 7) neodamna go izbrisav antivirusot Antivir Free,pa problemite mi pocnaa,go scan kompjuterot,nema virus,izbrisav nepotrebni raboti,defragment mu napraviv,pak isto,isto taka momentalno go koristam TuneUp Utilities 2011(odlicen program),nema nikakov problem so nego,otvoram Task Manager mi kazuva deka skoro 1.3 Gb memorija mi koristi,a somnevam deka nekoj program vo pozadina raboti,a ne mi kazuva koj e,fo Safe super raboti kompjuterot,vo Normal mi se ukocuva,graficka nemam,imam intel pentium dual core d 2.8 GHz,na fabrickata graficka mi raboti...Ve MOLAM za POMOS ?! : (

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Kompjuterot nekontrolirano mi koristi RAM memorija(2 GB imam,normalen PC imam,Windows 7) neodamna go izbrisav antivirusot Antivir Free,pa problemite mi pocnaa,go scan kompjuterot,nema virus,izbrisav nepotrebni raboti,defragment mu napraviv,pak isto,isto taka momentalno go koristam TuneUp Utilities 2011(odlicen program),nema nikakov problem so nego,otvoram Task Manager mi kazuva deka skoro 1.3 Gb memorija mi koristi,a somnevam deka nekoj program vo pozadina raboti,a ne mi kazuva koj e,fo Safe super raboti kompjuterot,vo Normal mi se ukocuva,graficka nemam,imam intel pentium dual core d 2.8 GHz,na fabrickata graficka mi raboti...Ve MOLAM za POMOS ?! : (
Во Task Manager кликни на Show processes from all users и сортирај ги по меморија.

Kajgana Shop

На врв Bottom