Помош, проблеми, прашања, совети...

Ф

Флеш

Гостин
после на процесите кој несакаш да ти работат стискаш End Process, па Yes..
Фала друже ми помогна доста само ме интересира нешто со superfetch.ако го исклучам,нема некоја штета да ми нанесе освен намалување на брзината ?! : )

Член од
13 август 2008
Мислења
827
Поени од реакции
101
Фала друже ми помогна доста само ме интересира нешто со superfetch.ако го исклучам,нема некоја штета да ми нанесе освен намалување на брзината ?! : )
па мислам дека нема, ама подобро да ти стои уклучено затоа што како што кажа и самиот ке се намали брзината

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Ова го има пишано еден мој другар на скајп потпис:

"KAKO DA SE STAVI DDR3 NA MSI p35 PLATIUM COMBO PLOCA?!?!?!?!?!?!!
"

Значи има MSI P35 Platinum, а таа поддржува и ддр2 и ддр3 меморија. Кога ги ставил ддр3-ките, не се палело пц-то. А не може предтоа волтажа да смени во биос...

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ова го има пишано еден мој другар на скајп потпис:

"KAKO DA SE STAVI DDR3 NA MSI p35 PLATIUM COMBO PLOCA?!?!?!?!?!?!!
"

Значи има MSI P35 Platinum, а таа поддржува и ддр2 и ддр3 меморија. Кога ги ставил ддр3-ките, не се палело пц-то. А не може предтоа волтажа да смени во биос...
Нека стави само една плоча од DDR3, ниту еден друг рам и нека проба

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Добро, ваљда не рачунаш дека имам глупи другари. : )
Не, ама имаш неинформирани :)

100% ли работи рамот?

Нека го стави рамот па нека ја извади батеријата од биосот на некои 30 секунди, нека ја врати и нека го пушти компјутерот.

Нека зачисти слотови од DDR3 (100% се полни со прашина, никогаш не биле користени) и нека проба на секој слот посебно.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Не, ама имаш неинформирани :)

100% ли работи рамот?

Нека го стави рамот па нека ја извади батеријата од биосот на некои 30 секунди, нека ја врати и нека го пушти компјутерот.

Нека зачисти слотови од DDR3 (100% се полни со прашина, никогаш не биле користени) и нека проба на секој слот посебно.
И тоа со батеријата го направил, а рамот работи зашто две плочки се, пробал и со двете...

Ај ќе му кажам да зачисти таму, иако на оваа матична стојат некои "турбо" мемории кога не се користи слотот...бар така читав. Па не би требало до прашина да е...

Го флешувал и биосот и пак исто бтв...

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
И тоа со батеријата го направил, а рамот работи зашто две плочки се, пробал и со двете...

Ај ќе му кажам да зачисти таму, иако на оваа матична стојат некои "турбо" мемории кога не се користи слотот...бар така читав. Па не би требало до прашина да е...

Не ли може да влезе во биосот додека има DDR3 на плочата? Да смени волтажи за рамот?

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Останува уште да флешува BIOS, ако нема пробано веќе. Колку што читам за плочата, поддржува плочки од макс. 1066MHz (или 1333 ако е точно тоа на Newegg).

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301

Останува уште да флешува BIOS, ако нема пробано веќе.
Пиша мац (со мала буква :) ) најдоле, неприметно :)

Член од
23 март 2011
Мислења
304
Поени од реакции
150
Не ве разбрав добро, компјутерот работи со 1 DDR3 плочка, а не работи со двете заедно или не се пали во ниеден случај со DDR3 RAM ?

И уште нешто, ако не купил DDR3 - ако ги зел само за проба ( а има во моментов DDR2 иста количина ) - нека не купува - не се исплати да се направи "upgrade" од DDR2 на DDR3 на LGA 775.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Не ве разбрав добро, компјутерот работи со 1 DDR3 плочка, а не работи со двете заедно или не се пали во ниеден случај со DDR3 RAM ?

И уште нешто, ако не купил DDR3 - ако ги зел само за проба ( а има во моментов DDR2 иста количина ) - нека не купува - не се исплати да се направи "upgrade" од DDR2 на DDR3 на LGA 775.
Ако правиш оверклок, се исплати.

Член од
23 март 2011
Мислења
304
Поени од реакции
150
Можда, мада тоа е стара платформа, ја на пример ако имам 4 GB DDR2 ( а плочката ми поддржува DDR3 ) наместо да купам DDR3 и да се "замарам" со оверклок - би си купил поарен процесор и готово :).

Башка и за оверклок не е неопходен DDR3 во СИТЕ случаи, на некои матични плочки може независно да си местиш фреквенција на RAM и FSB ( unlinked mode ), но во овој случај на p35 - се согласувам, може да му се исплати ако клока осетно над 400 Mhz ( 1600 ) FSB и ако има некој ептен тапа RAM што не може да се клокне малце ( бидејќи во конкретниов случај соодносот RAM FSB би бил 1:1 linked mode ).
Ако веќе има DDR2 што може да работи на 533Mhz ( 1066 ) - нема никаква потреба од DDR3 дури и за клокање.

Иначе онтопик, уште не разбрав дали се пали со една плочка рам или не.

Kajgana Shop

На врв Bottom