Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
23 март 2011
Мислења
111
Поени од реакции
55
Celeron е најѓубре “процесор“ што може да се најде.

До колку пари сакаш да најдеш процесор, зашто многу ти е општо прашањето. Битно, моментално INTEL корнат!
значи јас го иам гјубрето :D со 2.80 гхз ама несум задоволен... за пари до кај 50 60 евра би можело да е ...да го биват за игрици ова она поново нешо пошо све мие фулл само процесорот ме кратит ;D

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
значи јас го иам гјубрето :D со 2.80 гхз ама несум задоволен... за пари до кај 50 60 евра би можело да е ...да го биват за игрици ова она поново нешо пошо све мие фулл само процесорот ме кратит ;D
Чим имаш целерон, не верувам дека имаш асален РС, што значи дека за да ставиш нов процесор ќе ти треба нова матична, па нов рам, па нова графичка, па ново напојување..... Или со 2 збора - Нов РС :)

Пиши ми ја цела конфигурација, за да видиш дека е ова точно.

Член од
23 март 2011
Мислења
111
Поени од реакции
55
Чим имаш целерон, не верувам дека имаш асален РС, што значи дека за да ставиш нов процесор ќе ти треба нова матична, па нов рам, па нова графичка, па ново напојување..... Или со 2 збора - Нов РС :)

Пиши ми ја цела конфигурација, за да видиш дека е ова точно.
Процесор : Intel Celeron 336 CPU : 2.80 ghz
матична: Foxconn 6627MA
Графичка: Nvidia Geforce 210 - 512mb ram
Рам:
Слот 1: 1gb ddr2 - pc2-6400 (400mhz)
Слот 2: 512mb ddr2 - pc2-5300 ( 333mhz)

Член од
15 мај 2010
Мислења
540
Поени од реакции
72
Рам:
Од ова неможе ништо.. Ама баш ништо да се направи :). Или можеби ќе може да го напраиш за сан андреас да ја играш без да сецка.. Ако сега неможеш :).

Член од
23 март 2011
Мислења
111
Поени од реакции
55
Од ова неможе ништо.. Ама баш ништо да се направи :). Или можеби ќе може да го напраиш за сан андреас да ја играш без да сецка.. Ако сега неможеш :).
па јебига стар пц шо да се прајт :D КЈе му стам сеа рам уште 1 гб изглеа и за процесор нешо кје видам да искомбинирам :D :D ^.^

Член од
15 мај 2010
Мислења
540
Поени од реакции
72
Рам:

Lajce

Не за сркање
Член од
19 април 2006
Мислења
997
Поени од реакции
116
Потребен ми е хард диск пошто почна да ми недостасува место на лап топ, преферирам екстерен хард диск од 500Гб или 1Тб. Што би препорачале?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Потребен ми е хард диск пошто почна да ми недостасува место на лап топ, преферирам екстерен хард диск од 500Гб или 1Тб. Што би препорачале?
Western Digital My Passport од 500 GB или 1 TB

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Кај да најдам кутија за (надворешен) хард диск што ќе ми овозможи хардот да го поврзам преку LAN?

Не битно дали 2.5" или 3.5".

До сега најдов само во Anhoch ама некој си ептен стар модел.

merlin

Мадридистика...
Член од
29 јуни 2006
Мислења
543
Поени од реакции
119
проблем со УСБ стикче: коа ќе го кликнам во Мy Computer ме прашува "The disk in drive F is not formatted. Do you want to format it now?" ..кликам Јес. вика: "Windows was unable to complete the format" ..и така во круг..Do you want..? -Windows was una... //чаре?

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.247
Поени од реакции
57
Имам еден необичен проблем, па решив да споделам со вас, можеби некој знае решение?
Делот од полначот на лап топот кој влегува во компјутерот (мислам дека се вика power connector), при вадење на полначот, металниот дел кој влегува во лап топот остана внатре, а полначот излезе без тоа само со гумата која го обвиткува тој метален дел? Има некакво решение?

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
Имам еден необичен проблем, па решив да споделам со вас, можеби некој знае решение?
Делот од полначот на лап топот кој влегува во компјутерот (мислам дека се вика power connector), при вадење на полначот, металниот дел кој влегува во лап топот остана внатре, а полначот излезе без тоа само со гумата која го обвиткува тој метален дел? Има некакво решение?
aaaaaaaaa nema.. :( kupi si nov laptop..... :) (Baterijata izvadi ja prvo) Izvadi go delceto sto ostanalo vo laptopot so pinceta ili nesto slicno, i kupi si nov polnac.
--- надополнето: Sep 14, 2011 12:05 AM ---
проблем со УСБ стикче: коа ќе го кликнам во Мy Computer ме прашува "The disk in drive F is not formatted. Do you want to format it now?" ..кликам Јес. вика: "Windows was unable to complete the format" ..и така во круг..Do you want..? -Windows was una... //чаре?
koga ke ti pobara da go formatira USB to stisni (NE NESAKAM DA GO FORMATIRAM) i posle idi vo my computer desen-klik-format. Ako toa nesaka probaj na drug kompjuter, ako i tamu go javuva istot problem kupi si novo USB.

Член од
31 јули 2011
Мислења
270
Поени од реакции
237
Или нов полнач или ако не е оштетено многу тоа што останало внатре можи да се залеми, поубаво однеси го кај некој што поправа телевизори ќе ти го залеми за 100-200 ден

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Здраво дечки, барам побрз одговор ако може...

Преинсталирав компјутер, и се беше во ред....за жал кога ко однесовме комјутерот кај што треба го пуштаме и кога се пушта се слуша само еден долк бип звук и нема слика нема ништо а комјутерот работи има струја - брчи...значи напоменувам само еден долг БИП звук и толку...а се беше во ред пред тоа.....

Kajgana Shop

На врв Bottom