Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
12 декември 2009
Мислења
137
Поени од реакции
31
Имам проблеми со ладењето на процесорот. Имам C2Q Q8200 и незнам што да му напраам за да се разлади малце. Температурата на јадрата кога е на стандбај компјутерот е околу 55 степени, а за играње да не збориме... Сега играв едно пола саат и гледам јадрата 90 степени. Му купив кулер со бакарно јадро (Spire Quadro 1000) и башка што турив кулери на компјутерот кои колку толку намалуваат температура. Незнам колку температура може да истрпи процесорот, али ипак ова е голема температура мислам. Чаре некое??

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Имам проблеми со ладењето на процесорот. Имам C2Q Q8200 и незнам што да му напраам за да се разлади малце. Температурата на јадрата кога е на стандбај компјутерот е околу 55 степени, а за играње да не збориме... Сега играв едно пола саат и гледам јадрата 90 степени. Му купив кулер со бакарно јадро (Spire Quadro 1000) и башка што турив кулери на компјутерот кои колку толку намалуваат температура. Незнам колку температура може да истрпи процесорот, али ипак ова е голема температура мислам. Чаре некое??
Смени термална паста? Дали е добро стуењето на воздухот во куќиштето?

Јас го имам истиот процесор, и со сток кулерот не надминува 65 степени при играње.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.742
Поени од реакции
18.491
Кулерот не му е добро монтиран, а најверојатно и термалната паста. Монтирај го од поново и купи асална термална паста, одкако претходната целосно ќе ја одстраниш со алхохол старата. Мој предлог е Artic Cooling MX-4 од еден член на It.com.mk форумот.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.742
Поени од реакции
18.491
Напиши кои компонети и која цена?

F.A.

Smile Now, Cry Later
Член од
17 април 2007
Мислења
862
Поени од реакции
3
Знае ли некој каде можам да најдам онакво постоље за лаптоп ама со кулер? Работата е што ми треба постоље за 18.4 инчен лаптоп.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.742
Поени од реакции
18.491
Сет најверојатно.

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Го има ли некаде по нашиве продавници моделот WD6400AAKS? Барав насекаде ама ништо...
Друго, загледав еден диск на страната на СЕТ, Seagate ST31000528AS од 1ТБ и ми фати око, посебно цената. Знам дека Seagate имаат одлична репутација кога станува збор за HDD-а, ама читав дека нешто во посебно време не биле баш нај-нај и имале доста поголеми failure rates. Точно ли е ова?
Bump. Некој? :confused:

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
За што ти е хардот?
Па, ќе го ставам тој на место на сегашниов, така да нема да го користам за storage. Сегашниов ми треба за у друг компјутер, башка е и мал.
--- надополнето: Jun 2, 2011 12:11 PM ---
Јави се во Vortex, го имаа за 2900 ден. Прашај дали го имаат на лагер.
И одговори за што ти е хардот, да не утнеш во изборот.
ОК, само што ќе го зимам хардот за 2 месеци... треба пари да присоберам (треба и пари за нов монитор така да кнап сум и ги немам сега :confused:)

Сепак фала, ќе се јавам таму за некој месец, ако го има на лагер ОК ако го нема ќе причекам.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Па, ќе го ставам тој на место на сегашниов, така да нема да го користам за storage. Сегашниов ми треба за у друг компјутер, башка е и мал.
Тогаш зимај Samsung Spinpoint F3 7200 RPM 32 MB Cache 1TB, околу 3400 ден.

-Rubik-

>>{- _ -}<<
Член од
31 октомври 2009
Мислења
315
Поени од реакции
101
Што може да се смени/надогради кај лап топ? Може звучна или графичка картичка да се смени?

M

Mr.InF3ction

Гостин
Што може да се смени/надогради кај лап топ? Може звучна или графичка картичка да се смени?
Зависи од моделот. Кажи кој модел е лаптопот па да може де ти каже некој што можеш а што не.

Kajgana Shop

На врв Bottom