Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
28 декември 2008
Мислења
1.356
Поени од реакции
184
можно е да ми изгори матичната од гром, при исклучен компјутер, но поврзан со мрежен кабел до рутер...иначе рутерот сигурно прегорел, пријавив дефект па чекам момците од т-хоум да дојдат да го сменат :/ сеа и без нет и без пц

фала однапред

-Rubik-

>>{- _ -}<<
Член од
31 октомври 2009
Мислења
315
Поени од реакции
101
можно е да ми изгори матичната од гром, при исклучен компјутер, но поврзан со мрежен кабел до рутер...иначе рутерот сигурно прегорел, пријавив дефект па чекам момците од т-хоум да дојдат да го сменат :/ сеа и без нет и без пц

фала однапред
не би требало

Член од
28 декември 2008
Мислења
1.356
Поени од реакции
184

фала однапред
не би требало

чекај и таман ќе се допунам...значи има една диода на матичната, некаде кај батеријата е сместена...коага е компјутерот укчлучен во струја, трепка флешува во мн брз интервал. иначе компјутерот не се уклучува...

да не е напојувањето рикнато? као да проверам...ај да не нагаѓам ќе чекам мислење од некој постручен поискусен

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184

фала однапред

Мене ми се деси истово пред 3-4 години кога го имав остаено кабелот од интернетот во компјутерот и ојде во вечна матичната :P

ob1

Член од
7 март 2010
Мислења
9.132
Поени од реакции
25.219
Здраво

Имам проблен со лаптопот. Се си беше супер се до денес, го палам го кревам да го ставам во скут и одма се изгаси, пробав пак истото се случи. Да не знае некој до што може да е проблемот.

Однапред благодарам

Член од
15 мај 2010
Мислења
540
Поени од реакции
72
Здраво

Имам проблен со лаптопот. Се си беше супер се до денес, го палам го кревам да го ставам во скут и одма се изгаси, пробав пак истото се случи. Да не знае некој до што може да е проблемот.

Однапред благодарам
А ако не го ставиш у скут не се гаси демек? :)

Ај сега вака, склопив конфигурација, дали да ја земам се мислам.. Што би промениле овдека?

Процесор: Intel Core i7-950 3.06GHz, Quad-core 3.06Ghz, 8MB Cache, 64bit, DDR3-1066MHz, Socket 1366, Box
Матична: Gigabyte GA-EX58-UD3R - motherboard - ATX - iX58 - LGA1366 Socket
Рам: 4гб.
Графичка: geforce gts 450
Хард и напојување, ќе смислам после.. Ова до сега, без рамот, значи ме интересира само за Матичната и процесорот конкретно, за 23 000 дали е ок?

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624

Ај сега вака, склопив конфигурација, дали да ја земам се мислам.. Што би промениле овдека?

Процесор: Intel Core i7-950 3.06GHz, Quad-core 3.06Ghz, 8MB Cache, 64bit, DDR3-1066MHz, Socket 1366, Box
Хард и напојување, ќе смислам после.. Ова до сега, без рамот, значи ме интересира само за Матичната и процесорот конкретно, за 23 000 дали е ок?
Бољи ти е да земеш i5-2500K,и некоја 1155 плоча.

pHiLLiPcHo

Шушљак
Член од
26 февруари 2009
Мислења
892
Поени од реакции
68

Дечко ај објасни ЗАШТО ќе зимаш и7 за толку слаба графичка? и7 се зима ако правиш SLI или т.н поектстремно играње.Земи си и5-ка не лупај пари за џабе,башка и за матична.Една х58 кошта над 12-13 иљади.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.742
Поени од реакции
18.491
Дечко ај објасни ЗАШТО ќе зимаш и7 за толку слаба графичка? и7 се зима ако правиш SLI или т.н поектстремно играње.Земи си и5-ка не лупај пари за џабе,башка и за матична.Една х58 кошта над 12-13 иљади.
Факт е дека е непотребен и7 за таа графичка, ама можеби дечкото не е гејмер, бенефитот од брз процесор е во секоја свера (генерално побрз систем) не само гејминг, може и за работа да му служи нели. Иначе да, 1155 конфигурација е подобар избор, тука се согласувам, поготово од поглед на оверклокување :)

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.265
Поени од реакции
2.261
Имам лаптоп HP Probook 4510. В соба ми е доста топло, а лаптопот ми е вклучен речиси нон-стоп. После неколку часа работа почнува да загрева. Дали е паметно да му земам кулер бидејќи е пробук и оздола нема отвори. Не знам дали би имал бенефиции од кулерот или само ќе си фрлам пари?

-Rubik-

>>{- _ -}<<
Член од
31 октомври 2009
Мислења
315
Поени од реакции
101
Дали можам на лап топ да поврзам 5.1 сараунд? На лап топот имам 2 влеза,а 3 кабли се од сараундот.?

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Го има ли некаде по нашиве продавници моделот WD6400AAKS? Барав насекаде ама ништо...
Друго, загледав еден диск на страната на СЕТ, Seagate ST31000528AS од 1ТБ и ми фати око, посебно цената. Знам дека Seagate имаат одлична репутација кога станува збор за HDD-а, ама читав дека нешто во посебно време не биле баш нај-нај и имале доста поголеми failure rates. Точно ли е ова?

Kajgana Shop

На врв Bottom