Помош, проблеми, прашања, совети...

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Пастата е таа што идеше со кулерот, сега деновиве ќе земам некоја "Artic Silver", или така нешто, ми рекоа добра била.
За струењето незнам колку е добро... Не ми е кукиштето кујзнае што, нема некои места за провев да ги речеме... Ама од тие 3 кулера што ги земав за него ги поставив од напред да зима воздух навнатре, ама незнам колку зима зашто нема од напред голем отвор, зима од отворче што го имам доле во маската. Другите 2 кулера се одзади под напајањето и од страна над процесорот, двата го вадат воздухот нанадвор. Откако ги ставив кулерите стабилната температура од околу 65 степени падна на околу 55.
Ако не да ја земам термалната побрзо па да видам резултати... :)
Хм епа би требало Artic Silver (или Arctic Cooling MX-4) да направи разлика. Види ако можеш да ја најдеш Artic Silver 5. Исто така провери добро дали ти е наместен кулерот.

Член од
12 декември 2009
Мислења
137
Поени од реакции
31
Хм епа би требало Artic Silver (или Arctic Cooling MX-4) да направи разлика. Види ако можеш да ја најдеш Artic Silver 5. Исто така провери добро дали ти е наместен кулерот.
MX-4 е таа што треба да ја земам, а кулерот ќе да е добро наместен...

@boro1: друже блазеси ти си ме прснал од смеење со кукиштето твое и тоа незнаеш како!! xD

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.742
Поени од реакции
18.491
MX-4 е доста подобра од Artic Silver 5.

Член од
15 декември 2010
Мислења
13
Поени од реакции
0
Здраво имам едно прашање дали плочите од Gigabyte ги има само во Anhoch или можат да се најдат и на друго место, конкретно сум заинтересиран за H67 било кој модел поззз

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.742
Поени од реакции
18.491
Здраво имам едно прашање дали плочите од Gigabyte ги има само во Anhoch или можат да се најдат и на друго место, конкретно сум заинтересиран за H67 било кој модел поззз
H67, чипсетот е ѓубре, т.е. матичните за него се ѓубре, собери некој динар и земи си Gigabyte P67 UD3, ако веќе ти се брза многу и не те секира што ќе имаш шит матична, тогаш Gigabyte/H67 матични се наоѓаат и во Mebius.

G

GucciMane

Гостин
Незнам што се дешава со компјутеров..коа пуштам некоја игра на фејсбук пример се слуша некој звук додека иде она лоадинг, а звучниците ми се исклучени. Пробав и некоја игра од кајгана пак се слуша некој звук ко цифкање :D Пуштам песна ништо не се слуша.. WTF??

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.742
Поени од реакции
18.491
Незнам што се дешава со компјутеров..коа пуштам некоја игра на фејсбук пример се слуша некој звук додека иде она лоадинг, а звучниците ми се исклучени. Пробав и некоја игра од кајгана пак се слуша некој звук ко цифкање :D Пуштам песна ништо не се слуша.. WTF??
Стави други кодеци, поточно овие.

http://www.cccp-project.net/

Кога ќе те праша continue anyway, кликно no и потоа go to download page, симни го directX фајлот, и потоа данлоадирај/инсталирај ги потребните верзии на Direct X, одкако ќе заврши инсталацијата на истите, покрени ја повторно инсталацијата на кодеците, (exe-то) и само next, next.

П.С. Пред сето тоа избриши ги сегашните кодеци, предпоставувам K-Lite.

G

GucciMane

Гостин
Стави други кодеци, поточно овие.

http://www.cccp-project.net/

Кога ќе те праша continue anyway, кликно no и потоа go to download page, симни го directX фајлот, и потоа данлоадирај/инсталирај ги потребните верзии на Direct X, одкако ќе заврши инсталацијата на истите, покрени ја повторно инсталацијата на кодеците, (exe-то) и само next, next.

П.С. Пред сето тоа избриши ги сегашните кодеци, предпоставувам K-Lite.
Не, овие ги имам..

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.742
Поени од реакции
18.491
Хммм, овие кодеци до сега на ниеден мој другар не му направиле проблем, ај пробај рестартирај, влези во Safe mode with networking, и пробај да ги направиш истите работи да видиш дали пак ќе имаш проблеми, стискај F8 континуирано додека не добиеш опција за избор на мод за бут-ап.

G

GucciMane

Гостин
Хммм, овие кодеци до сега на ниеден мој другар не му направиле проблем, ај пробај рестартирај, влези во Safe mode with networking, и пробај да ги направиш истите работи да видиш дали пак ќе имаш проблеми, стискај F8 континуирано додека не добиеш опција за избор на мод за бут-ап.
Не сфаќам од кај би можел да иде звукот..

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.742
Поени од реакции
18.491
Пробај, да видиме што ќе се случи, знам дека е чудно, дали имаш Wirelеss интернет, или било што приклучено преку таков вид на конекција?

Едит, какво напојување имаш? можно ли е тој звук да ти доаѓа од него? провери.

G

GucciMane

Гостин
Пробај, да видиме што ќе се случи, знам дека е чудно, дали имаш Wirelеss интернет, или било што приклучено преку таков вид на конекција?
Немам. Се слуша онака ко од хард дискот коа работи. :giggle: незз како да го објаснам

Kajgana Shop

На врв Bottom