Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
12 декември 2009
Мислења
137
Поени од реакции
31
Имам лаптоп HP Probook 4510. В соба ми е доста топло, а лаптопот ми е вклучен речиси нон-стоп. После неколку часа работа почнува да загрева. Дали е паметно да му земам кулер бидејќи е пробук и оздола нема отвори. Не знам дали би имал бенефиции од кулерот или само ќе си фрлам пари?
Мајками има таков, грее ко луд и со кулери одоздола. Пожелно е да му купиш, али треба и да го носиш на некој период од време у сервис за да го ичистат од прашина и други работи што се збираат у него.

Иначе имам матична JW-IP43-S која е малце чкарт. Ме интересира што е тоа "Tolerance Value" во bios-от? Нешто во врска околу CPU кулерот е... ?? :)

Ace CFC

KTBFFH
Член од
15 октомври 2009
Мислења
362
Поени од реакции
22
ај здраво
да ве прасам нешто за компиутериве за да ме советувате што е поубо да земам дали лап топ или десктоп а мене ми служел за све и сакам да играм и да работам и сега незнам со да земам за лап топ е убо со мојш да си го носиш сегде кај со ке ојш а десктоп не али пак лап топов не е за многу игранје појке е за работа ама не ме мацит то само туку и дали би имало проблеми ако играс многу на него?

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.742
Поени од реакции
18.491
Колку пари имаш?

Ace CFC

KTBFFH
Член од
15 октомври 2009
Мислења
362
Поени од реакции
22
22000 најпојке планирам да дам..а и толку е десктоп ком со 4 гига рам,г форс гт 430 1гб ддр3..а за лап топ со тие пари е со 2 гига рам и многу послаб во други работи

Член од
15 мај 2010
Мислења
540
Поени од реакции
72
22000 најпојке планирам да дам..а и толку е десктоп ком со 4 гига рам,г форс гт 430 1гб ддр3..а за лап топ со тие пари е со 2 гига рам и многу послаб во други работи
Зависи од потребите, али за 22 000 подобро десктоп според мене. А лаптоп и не е многу за играње, нема долго да ти трае :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.742
Поени од реакции
18.491
Имаш монитор? и ако имаш колкав? за тие пари се прави солидна конфигурација.

Maryah.C

Be a bee
Член од
9 јуни 2006
Мислења
4.001
Поени од реакции
710
Ваљда ова е соодветна тема за да прашам. :)

Пред неколку дена купив камера со вграден микрофон арно ама микрофонот никако не функционира,ништо не се слуша кога зборуваш, единствено функционира ако се скроз приближиш до неа и викаш :):)
Проверив се‘ е до крај пуштено ама не бива пак. Некое чаре или ништо?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ваљда ова е соодветна тема за да прашам. :)

Пред неколку дена купив камера со вграден микрофон арно ама микрофонот никако не функционира,ништо не се слуша кога зборуваш, единствено функционира ако се скроз приближиш до неа и викаш :):)
Проверив се‘ е до крај пуштено ама не бива пак. Некое чаре или ништо?
Општо не се слуша или само на некој програм?

Ace CFC

KTBFFH
Член од
15 октомври 2009
Мислења
362
Поени од реакции
22
Не го бива, пробав. Ваљда до микрофонот ќе да е...:confused:
брат вратија камерата назад кај со ја зеде ако мојш зс расипана ти е гарант ако немојт и на друг ком

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.742
Поени од реакции
18.491
@ acechelsea, Десктоп земи си тогаш.

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.530
Поени од реакции
29.060
Имало до сеа некој храбар де чепне Boom Tv-то да смени нешто или што и да треба да се направи за да коа ќе го извадам усб-то да се зачува тоа, а не да бара формат?

Kajgana Shop

На врв Bottom