Mr.47
Juve Fan
- Член од
- 29 јули 2008
- Мислења
- 10.044
- Поени од реакции
- 6.071
На компјутеров ставив хард диск од друг компјутер да пробам да снимам Windows XP и да го вратам назад со Windows бидејќи имаше некои проблеми при форматирање и инсталирање на Windows на другиот компјутер. Откако завршив, го извадив, но сега не ми се покрева мојот Windows 7 што го имав снимено на мојот хард диск. Кога пробувам да си го пуштам ПЦ-то ми покажува error поради тоа што снимав windows на горе наведениот начин. Како да си го пуштам сеа ПЦ-то?
Матичната ми е AsRock P45DE3 ако треба нешто околу неа.
Koга ќе влезам во Bios најдоле има v02.67c (C) блаблабла... Дали ова е верзија неам појма.
Error-oт е следен
Windows could not start because of a computer disk hardware configuration problem.
Could not read from the selected boot disk. Check boot path and disk drives and disk hardware.
Please check the Windows documentation about hardware disk configuration and your hardware reference manuals for Additional information.
Според Мајкрософт овој ерор се појавува ако има проблеми со покревање на Windows XP. Јас имам 7 и се обидувам него да го покренам.
Edit: Го средив со Windows 7 CD, преку Repair Start Up или слично.
Матичната ми е AsRock P45DE3 ако треба нешто околу неа.
Koга ќе влезам во Bios најдоле има v02.67c (C) блаблабла... Дали ова е верзија неам појма.
Error-oт е следен
Windows could not start because of a computer disk hardware configuration problem.
Could not read from the selected boot disk. Check boot path and disk drives and disk hardware.
Please check the Windows documentation about hardware disk configuration and your hardware reference manuals for Additional information.
Според Мајкрософт овој ерор се појавува ако има проблеми со покревање на Windows XP. Јас имам 7 и се обидувам него да го покренам.
Edit: Го средив со Windows 7 CD, преку Repair Start Up или слично.