Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
4 ноември 2008
Мислења
4
Поени од реакции
0
Проблем со универзалниот полнач за лаптоп!

Пред некое време ми се расипа полначот па морав да си купам универзален. Се беше ок со него само пред некој ден ми се скрши маркер, конектор или како се вика она делчето што може да се менува за различни марки лаптоп, па ако може да ми кажете кај можам да најдам и колку пари се.

Член од
10 февруари 2007
Мислења
4.773
Поени од реакции
2.082
Што е потребно од конфигурација на лап топ за користење на програми како AutoCad и MawinKit?
Сакам да земам нов лап топ па ако може да им предложите конфигурација. Фала

petar_joker

OLD ROCKER
Член од
5 септември 2007
Мислења
1.249
Поени од реакции
57
Во последниве неколку дена имам некој проблем со лаптопов: Во моментот кога ќе сменам прозорец (на пример од мозила на десктоп) на левата страна од мониторот ми се појавуваат некои чудни зелени линии на неколку секунди, па се губат... Што може да биде???

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624
Да не знае некој дали што, каде како, ако уопште се поправаат, графички во Скопје?

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Имам дома еден хард диск што не работе, можно ли е некако се било каква операција на дискот да ги извадам податоците што ги има? Бар пола саат да работи колку набрзинка да ископирам се и да го фрлам после ... или пак да препорачате негде да го однесам каде што ќе го направат тоа, па и да го поправат ако е тоа можно. Ви благодарам однапред :smir:

Член од
25 октомври 2008
Мислења
541
Поени од реакции
77
Ме интересира како е подобро да го работам лаптопот уклучен на полнач , да чекам да се испразни батеријата па да го уклучам или да ја извадам батеријата па да го работам на полнач...?

M

Mr.InF3ction

Гостин
Имам дома еден хард диск што не работе, можно ли е некако се било каква операција на дискот да ги извадам податоците што ги има? Бар пола саат да работи колку набрзинка да ископирам се и да го фрлам после ... или пак да препорачате негде да го однесам каде што ќе го направат тоа, па и да го поправат ако е тоа можно. Ви благодарам однапред :smir:
Стави го во кеса и право во ладилник. После 2-3 саати ладење ќе работи 1 саат може и повеќе или помалку се додека се загрее.

CakNoris

Папу4ар
Член од
16 декември 2005
Мислења
177
Поени од реакции
0
Вака сега. Јас ке се потрудам да ти помогнам но ке мора да ми ги напишиш следните информации: големина на дискот, марка, број на модел, и кои симптоми ги дава кога ке го уклучиш компјутерот( дали чука, крцка, тропа).

--- надополнето ---

Ме интересира како е подобро да го работам лаптопот уклучен на полнач , да чекам да се испразни батеријата па да го уклучам или да ја извадам батеријата па да го работам на полнач...?
Најдобра варијанта ти е да ја полниш и празниш батеријата до крај. Така ке ти трај поке време.

Член од
4 мај 2007
Мислења
598
Поени од реакции
208
Момци ми се појави Blue Screen :( Ми падна нетот и го извадив wireless стикчето да го ставам во другата порта и ми се појави blue screen и се рестартираше :( Не успеав да го сликам плавиот екран но еве што ми даде win.
Problem signature:
Problem Event Name: BlueScreen
OS Version: 6.1.7600.2.0.0.256.1
Locale ID: 1033
Additional information about the problem:
BCCode: d1
BCP1: 00000008
BCP2: 00000002
BCP3: 00000000
BCP4: 8C0182E0
OS Version: 6_1_7600
Service Pack: 0_0
Product: 256_1
Files that help describe the problem:
C:\Windows\Minidump\040411-23899-01.dmp
C:\Users\ASUS\AppData\Local\Temp\WER-37190-0.sysdata.xml
Read our privacy statement online:
http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x0409
If the online privacy statement is not available, please read our privacy statement offline:
C:\Windows\system32\en-US\erofflps.txt
Што е проблемот ? :)

С

Спенсер

Гостин
Дај пишете со поголеми букви,кој рам е најнов?

Во смисол на ddr 1/ddr 2/ddr 3/ddr 10/ddr 1000? ме свативте нели?

creator_92

haker4e
Член од
16 јануари 2009
Мислења
188
Поени од реакции
3
DDR-4 200(MHz) 5(ns) 400(MT/s) 2.6±0.1(V) ТАКА ДА DDR4

С

Спенсер

Гостин
Гледате дечки, ддр-4 имало рам,а ние не сме знаеле :) :nenene:

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Гледате дечки, ддр-4 имало рам,а ние не сме знаеле :) :nenene:
Можеби има DDR4 како прототип, но на пазар најнови се DDR3. Ако прашуваш за рам на графичка - најнови се GDDR5

Момци ми се појави Blue Screen :( Ми падна нетот и го извадив wireless стикчето да го ставам во другата порта и ми се појави blue screen и се рестартираше :( Не успеав да го сликам плавиот екран но еве што ми даде win.
Problem signature:
Problem Event Name: BlueScreen
OS Version: 6.1.7600.2.0.0.256.1
Locale ID: 1033
Additional information about the problem:
BCCode: d1
BCP1: 00000008
BCP2: 00000002
BCP3: 00000000
BCP4: 8C0182E0
OS Version: 6_1_7600
Service Pack: 0_0
Product: 256_1
Files that help describe the problem:
C:\Windows\Minidump\040411-23899-01.dmp
C:\Users\ASUS\AppData\Local\Temp\WER-37190-0.sysdata.xml

Read our privacy statement online:
http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x0409
If the online privacy statement is not available, please read our privacy statement offline:
C:\Windows\system32\en-US\erofflps.txt
Што е проблемот ? :)
Ова ништо не ни значи без да го видиме плавиот екран или да ги отвориме тие 2 фајла што ги болдирав.

Kajgana Shop

На врв Bottom