Помош, проблеми, прашања, совети...

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.158
Поени од реакции
5.933
Имал ли некој до сега искуство со "Bad BIOS Checksum. Starting Recovery"? Денес послем долго време го поставив стариот рс на маса, ама не се пушта. Само ја отчитува графичката и одма се појавува тоа. Не ми дава некоја опција да стиснам било што.

Specs:
Asus K8V-X
AMD Athlon 2800+
2x256 DDR RAM (не знам од кој производител се)
Delux (чкарт) напојување.

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Имал ли некој до сега искуство со "Bad BIOS Checksum. Starting Recovery"? Денес послем долго време го поставив стариот рс на маса, ама не се пушта. Само ја отчитува графичката и одма се појавува тоа. Не ми дава некоја опција да стиснам било што.

Specs:
Asus K8V-X
AMD Athlon 2800+
2x256 DDR RAM (не знам од кој производител се)
Delux (чкарт) напојување.
Смени си ја батеријата на биосот :P

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Каде можам да набавам нова и колку пари би била отприлика?
Пазар, 30 денари, земи ја батеријата со тебе за примерок, или ако си паметњакович запамти ги дебелината и вредностите.

П

Паган-др

Гостин
Дали има продолжен кабел за слушалици? Како што можам да го "извадам" УСБ слотот со УСБ кабел, има и за слушалици? Имам Нокиа слушалки со истиот џек, се со ред ама краток е кабелот, нема да стигнат до мене ако ги приклучам.

Член од
1 јули 2008
Мислења
202
Поени од реакции
5
Имам проблем со батеријата на мојот лап-топ (Toshiba Satelite L300 - 2CF)......слушајќи музика преку ДВД ромот (лап топот работеше на батеријата) наеднаш се исклучи.Помислив дека се потрошила батеријата па го приклучив на струја.Откако го приклучив на струјата,лап топот се уклучи.но кога се подигна ОС (Виста 32 бит) во долниот десен агол ми пишува plugged in,not charging, а и не ми свети ламбичката дека се полни батеријата.Кога ќе го извадам од струјата веднаш се гаси,пробав ја извадив батеријата пак ја ставив,рестатрирав и пак ништо......Некој СОВЕТ?????

Член од
21 јули 2009
Мислења
876
Поени од реакции
462
вака значи зошто нема посебна тема за телевизори сакам тука да прашам...
ако може да ми објасни некој што е HD, full HD и full HD led TV...
ако може да кажете што е разликата зашто се подобри и што маани имаат...
фала однапред

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Дали има продолжен кабел за слушалици? Како што можам да го "извадам" УСБ слотот со УСБ кабел, има и за слушалици? Имам Нокиа слушалки со истиот џек, се со ред ама краток е кабелот, нема да стигнат до мене ако ги приклучам.
Зашто не си купиш слушалки со нормална должина на кабелот? Не се скапи и 1000% подобар звук ќе вадат од тие што ти се за мобилниот.

фала однапред
Има, не си побарал. LCD Телевизори во подфорумот ХАРДВЕР

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
фала однапред
HD - High Definition - поим за слика со висока резолуција.
FullHD - маркетингшка ознака кај телевизорите за означување на екран со 1920х1080 резолуција.
LED - Light Emitting Diode - кај ЛЦД екраните се користи како поим за позадинското осветлување на еден ЛЦД дисплеј, во овој случај наместо неонки има поставено диоди за поголема униформност на осветлувањето.

П

Паган-др

Гостин
Зашто не си купиш слушалки со нормална должина на кабелот? Не се скапи и 1000% подобар звук ќе вадат од тие што ти се за мобилниот.
Веруј нема да вадат подобар звук. Тие слушалици шо ми се расипаа (Gembird мислам беа) вадеа полош звук од тие за мобилен, али шо, за 200 денари таман се. :)
Башка до сеа не сум начекал некои помали, сите се гломазни, а не ми праат мерак такви.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Веруј нема да вадат подобар звук. Тие слушалици шо ми се расипаа (Gembird мислам беа) вадеа полош звук од тие за мобилен, али шо, за 200 денари таман се. :)
Башка до сеа не сум начекал некои помали, сите се гломазни, а не ми праат мерак такви.
Еве ти добар избор.

Член од
24 јануари 2008
Мислења
1.135
Поени од реакции
140
Ми треба совет за заштита на компјутерот за да не го форматирам често.
Порано користев Ghost креирав img и го замрзнував системот со Deep Freez за да не го форматирам често компјутерот.
Како е најдобро да се заштити компјутерот со која програма да се направи backup и т.н. ?
Како вие го заштитувате компјутерот ајде да видиме кој начин е најдобар :raz:

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Ми треба совет за заштита на компјутерот за да не го форматирам често.
Порано користев Ghost креирав img и го замрзнував системот со Deep Freez за да не го форматирам често компјутерот.
Како е најдобро да се заштити компјутерот со која програма да се направи backup и т.н. ?
Како вие го заштитувате компјутерот ајде да видиме кој начин е најдобар :raz:
Acronis True Image Enterprise Server еднаш неделно и мирна ми глава. Од скоро имам и System Restore уклучено оти ми се преебаа некои системски фајлови па морав рачно да ги праам оти го имав System Restore исклучено. (голема мрза сум за форматирање)

Член од
29 октомври 2008
Мислења
1.394
Поени од реакции
259
Моментално имам Western Digital Caviar Green WD10EARS, али имам големи проблеми со перфомансите.

Може некој да ми препорача добар брз хард-диск од 1TB?

Kajgana Shop

На врв Bottom